Leger des Heils zoekt een

Activeringscoach – Coach Dagbesteding

Dienstverband

32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige
Vanuit jouw ervaring weet jij dat het niet vanzelfsprekend is en dat sommige mensen er een beetje hulp bij nodig hebben: deelnemen aan de maatschappij en doen wat ze leuk vinden. Doormiddel van laagdrempelige activiteiten weet jij als activeringscoach wat ervoor nodig is om deze mensen in beweging te krijgen.
                                           
Wat ga je doen?
Als activeringscoach ga jij met de deelnemers (zo noemen wij onze cliënten) aan de slag die hun plekje in de maatschappij nog niet helemaal hebben gevonden. Vaak gaat het hier om mensen die kampen met een verslaving, zich afzonderen en in sociaal isolement leven. Jij weet bij hun de juiste snaar te raken en achterhaalt op creatieve wijze wat ervoor nodig is om deze mensen in beweging te krijgen. Het leveren van maatwerk is hierbij essentieel, want de deelnemers hebben allemaal andere behoeften en voorkeuren. (Vrijwilligers)werk of deelname aan externe dagbesteding is vaak nog een stap te ver en daarom weet jij hen te activeren voor laagdrempelige activiteiten in en rond de woonomgeving, zoals:
 
 • Wandelen.
 • Knutselen, tekenen of schilderen.
 • Muziek maken.
 • Sporten.
 • Het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden.
 • Tuinieren.
 
Je kent de weg een beetje in Heerlen? Mooi, want dit wordt jouw nieuwe werkomgeving. Vanuit jouw rol ben je actief bij twee woonvoorzieningen die hier gevestigd zijn, Domus Molenberg en Domus de Ruijs, waar je 16 uur per locatie zult doorbrengen.
 
Dit ben jij
Je bent enthousiast, want het begint al te borrelen van de creatieve ideeën.
Verder herken jij jezelf in het volgende:
 
 • Óf je hebt een relevante Mbo4-opleiding afgerond (MMZ, SPW, Social Work, etc.), óf je hebt een vakspecifieke Mbo4-opleiding afgerond.
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden.
 • Je hebt communicatieve vaardigheden en weet op tactische en creatieve wijze mensen in beweging te krijgen.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt zelfstandig én in teamverband werken.
 
Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 
Dit bieden wij
Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen goede arbeidsvoorwaarden, je bent van grote betekenis voor de deelnemers en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Daar zetten wij graag het volgende tegenover:
 
 • Een contract voor 32 uur per week.
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.423,- tot 3.467,- o.b.v. 36 uur).
 • Toegang tot onze Leger des Heils Academie voor scholing en training.
 • Een overeenkomst voor de duur van 12 maanden, met de intentie om deze te verlengen.
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.
 
Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. Een foutje? Die mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
Onze woonvoorzieningen  bieden plek aan mensen uit de regio die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, een Licht Verstandelijke Beperking, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij begeleiden hen op het gebied van wonen, dag-invulling, sociale contacten, financiën, vrije tijd en werken herstel gericht. Wij voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.
Onder de overkoepelende naam 50|50 Workcenter biedt het Leger des Heils een breed scala aan werkervaringsplaatsen aan in haar 50|50 leerwerkbedrijven. Iedereen die, om welke reden dan ook, een afstand heeft tot de arbeidsmarkt kan terecht bij het 50|50 Workcenter voor dagbesteding en re-integratie.
 
Als activeringscoach werk je op de diverse locaties nauw samen met collega’s vanuit verschillende disciplines. Dit kunnen persoonlijk- of woonbegeleiders, werkbegeleiders en managers zijn.
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, wacht dus niet te lang met reageren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met afdelingsmanager William Vader via telefoonnummer 06 - 22852955. Meer weten over de procedure? Bel dan met recruiter Kenneth Ottenhoff via 06 - 15162110.
 
We zien ernaar uit je te ontmoeten en nodigen je vrijblijvend uit voor een kop koffie of om via Teams eens verder te praten.