Care+ zoekt een

Activiteitenontwikkelaar dagbesteding

Dienstverband

24 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Roggel

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Sociaal Werk, Overige

Activiteitenontwikkelaar dagbesteding

Voelt het als jouw uitdaging om op professionele wijze de allerbeste begeleiding te leveren voor jongeren en volwassenen met een psychische kwetsbaarheid of licht verstandelijke beperking? 

Ben je dienstverlenend, een verbinder en houd je van het ontwikkelen en begeleiden van een activiteitenaanbod? Dan is de functie van activiteitenontwikkelaar jou op het lijf geschreven! 

 

Over Care+
Wij zijn een relatief jonge en innovatieve stichting met gedreven medewerkers. We zijn transparant in wat we doen en kijken over onze eigen grenzen. We bieden begeleiding vanuit ons DNA en daar zijn we trots op.

 

Care+ in 2020

o Wij begeleiden jongeren en volwassenen met een psychische kwetsbaarheid en/of een (licht) verstandelijke beperking, die het even niet zelfstandig redden.

o Care+ is een jonge, professionele stichting met als werkgebied Noord- en Midden- Limburg.

o Wij begeleiden ongeveer 115 mensen vanuit thuis, vanuit de zeven kleinschalige locaties met 24-uurs begeleiding of vanuit onze dagbesteding in Nunhem.

o De begeleiding bieden wij vanuit de Wmo, de Jeugdwet en vanuit de Wlz.

o Bij ons werken ongeveer 75 enthousiaste professionals.

o Care+ werkt graag samen met onze collega’s, gemeenten, buurtpartners en ondernemers om samen een positieve bijdrage te leveren in de wijken en aan de samenleving.

 

Waar staan we voor?

Care+ staat voor een samenleving waarin iedereen, ook als je een psychische of licht verstandelijke kwetsbaarheid hebt, zelfstandig en actief mee kan doen. In een veilige omgeving bieden wij mogelijkheden om talenten te ontwikkelen, een netwerk op te bouwen en je gezond te voelen. Wij geloven dat je samen meer bereikt dan alleen en gaan verbindingen aan met organisaties die met ons een positieve bijdrage aan de samenleving willen leveren.

Waar gaan we voor?

Wij gaan we voor de +! We richten ons op een optimale ontwikkeling naar een zelfstandig en actief leven. Wij werken vanuit kracht aan psychische gezondheid, ontwikkelen talenten en zorgen ervoor dat mensen naar eigen kunnen meedoen in onze samenleving.

Bij Care+ voel je je welkom. Wij luisteren en maken impact door aan te sluiten bij ieders behoefte. Wij creëren een veilige omgeving, waar fouten maken mag en waarin onze professionals motiveren en vertrouwen uitstralen.

Wij omarmen innovatieve ideeën waarmee we betere en betaalbare zorg organiseren. Dit doen we met flair, plezier en lef.

Om dit alles waar te maken, zijn we samenwerkingsgericht, leren wij van elkaar en reflecteren wij op ons handelen.

 

Onze activiteiten; dagbesteding

Op onze locatie in Nunhem komen op dit moment ongeveer 30 mensen die een zinvolle daginvulling willen. Onze ambitie is om de activiteiten op de dagbesteding naar een hoger niveau te tillen. We steken in op talenten en (eigen) regie van de mensen die wij begeleiden. Dit allemaal vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Dit doen wij op de locatie in Nunhem maar ook daarbuiten samen met de wijk en onze samenwerkingspartners.

Wij willen graag eigentijdse activiteiten ontwikkelen die gericht zijn op meedoen in de samenleving en die aansluiten bij de vraag en interesses. We zijn aan het experimenteren hoe we E-health kunnen toepassen in ons aanbod. Voor mensen die langer in zorg zijn bij Care+ zijn de activiteiten gericht op activeren en structuur. Voor mensen die tijdelijk bij ons begeleidt worden, zetten we in op ontwikkelen naar (vrijwilligers)werk of opleiding. Allemaal vanuit de gedachten dat iedereen talenten heeft om te ontwikkelen.

Het team

In jouw team ben je met je collega’s verantwoordelijk voor het hele activiteitenaanbod, de vrijwilligers die voor ons werken, de samenwerking met organisaties en de ontwikkeling van de mensen die we begeleiden. Je werkt veel samen met de persoonlijk begeleiders en ook met de wijk en anders partners. Aankomend jaar werken we aan een nieuwe basis van onze activiteiten waar alle ruimte is om nieuwe initiatieven te bedenken.

Functieomschrijving

Ben jij een creatieve aanpakker? Is het jouw uitdaging om samen met je collega’s initiatieven neer te zetten? En sluiten de activiteiten die jij ontwikkelt aan bij de wensen van de mensen die wij begeleiden? Dan pas jij perfect binnen ons team!

Jij bent degene die samen met je collega’s een leuk, passend en uitdagend activiteitenaanbod neerzet waarmee je mensen motiveert om competenties te ontwikkelen en in hun kracht te gaan staan. Het begeleiden en coachen van deze mensen bij de activiteiten die jullie gaan ontwikkelen maakt daar vanzelfsprekend onderdeel van uit.

Je stimuleert mensen om verbinding te houden met hun eigen netwerk of hun eigen sociaal netwerk uit te breiden. Je coacht vrijwilligers, werkt samen met partners en bedrijven en je ontwikkelt nieuwe projecten in en met de wijk!

Je wordt enthousiast als je mensen ziet ontwikkelen en opbloeien. Je vindt het belangrijk dat mensen zich gehoord voelen en zich bij Care+ thuis voelen. Je hebt een passie voor participatie en hier investeer je in. Je ziet altijd mogelijkheden en je bent goed in het enthousiasmeren van collega’s en de mensen die we begeleiden.

Jij maakt samen met de persoonlijk begeleiders de match om de passie van mensen boven tafel te krijgen en ontwikkelt hierop een activiteitenaanbod voor op onze locatie of extern. Je weet je plannen goed kort te verwoorden en op papier te zetten en je maakt mensen enthousiast over je ideeën.

Als activiteitenontwikkelaar ben je tenslotte het visitekaartje van Care+!

 

Jouw toegevoegde waarde

Vanuit een dienstverlenende houding handel je proactief, schakel je snel en speel je gemakkelijk in op veranderende situaties. Je hebt een positieve mindset en ziet overal kansen! Je collega’s kun je op een aanstekelijke manier meenemen in je enthousiasme.

Wij vragen

+ Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;

+ Je bent een professionele en enthousiaste ambassadeur voor Care+ en onze werkwijze;

+ Je hebt een positieve, proactieve en oplossingsgerichte houding en je bent goed in het motiveren van mensen;

+ Ervaring binnen de zorg is niet strikt noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je het leuk vindt om mensen te begeleiden met een psychische kwetsbaarheid en een verstandelijke beperking;

+ Ervaring met het opzetten van een activiteitenaanbod afgestemd op de behoeften van deelnemers;

+ Je hebt goede communicatieve vaardigheden;

+ Een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het hebben van een rijbewijs is een vereiste.

Dit bieden wij

Werken in een frisse, jonge organisatie met betrokken collega’s waar je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen. De functie voor activiteitenontwikkelaar is in eerste instantie voor gemiddeld 24-28 uur per week.

Het salaris is conform CAO Sociaal werk in schaal 6 of 7 en is afhankelijk van competenties en ervaring. Er wordt een contract geboden voor een jaar.

Reageer snel!

Deze leuke vacature wordt gelijktijdig intern als extern uitgezet. Enthousiast? En denk je dat jij degene bent waar wij ook enthousiast van worden? Solliciteer dan snel door je motivatie en CV uiterlijk 25 november 2020 te versturen naar sollictatie@care-plus.nl.