De Zorggroep zoekt een

Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg
Hey verzuim vakman of vakvrouw! Ben jij er klaar voor om samen met je collega's verandering op gang te brengen in een grote organisatie als De Zorggroep? Aarzel dan niet om verder te lezen!

Wat ga je doen?
Bouwen! Als adviseur verzuim en inzetbaarheid ben je een waardevolle gesprekspartner voor leidinggevenden en HR collega's, maar ook voor externe organisaties zoals het UWV en de arbodienst. Binnen De Zorggroep geloven we in nabijheid van de leidinggevenden en daarom begeleiden zij hun eigen medewerkers die momenteel niet inzetbaar zijn. Jij begeleidt de leidinggevenden in het behandelen van deze casussen en geeft daarbij gevraagd en ongevraagd advies. Ook volg en analyseer je de verzuimdossiers op proces, tijdigheid en WvP termijnen. Extra complexe gevallen? Daar deins je niet voor terug! Je krijgt er energie van om met collega's te overleggen over de aanpak van preventieve en curatieve trajecten en bent bepalend indien nodig. Daarnaast werk je samen met je collega's naar jullie toekomstdroom voor verzuim en inzetbaarheid binnen De Zorggroep.

Hoe dat er precies uit ziet? Dat weten we zelf ook nog niet precies en dat is mooi, want jij kunt meebepalen! Samen geven we vorm aan de optimalisatie van verzuimbegeleiding, werken vanuit beleid en de focus op preventie. Het uiteindelijke doel is dat we onze (zorg)medewerkers gezond en inzetbaar kunnen houden en onze verzuimcijfers dalen. Daarmee draag jij je steentje bij aan de uitdagingen die de arbeidsmarkt nu en in de toekomst met zich meebrengen!

Hoe zorgen wij voor jou?
Je gaat aan de slag binnen team inzetbaarheid, dat nu bestaat uit twee adviseurs arbo en preventie, vier adviseurs verzuim en inzetbaarheid, vier loopbaanadviseurs en twee medewerkers verzuimadministratie. Het team wordt aangestuurd door de teamleider inzetbaarheid, en ze staan klaar om je met open armen te ontvangen. Binnen het team is veel ruimte voor jouw positieve inbreng en ideeën. Dat voelt goed!

Wij bieden je een contract voor de duur een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband, voor 32 tot 36 uur per week. Als Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid word je ingeschaald op basis van de cao VVT in FWG 55 (maximaal € 4.426,10 bruto per maand op basis van 36 uur per week).

Daarnaast kent De Zorggroep mooie secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het "weg-na-het-werk"-programma
  • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal
Wat maakt jou de juiste Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid?
Je karakter! Met jouw kennis over verzuim en inzetbaarheid zit het wel goed en daarmee positioneer je jezelf als specialist binnen jouw vakgebied. Collega's en leidinggevenden kunnen altijd op je terugvallen en je beschikt over de nodige overtuigingskracht. Je krijgt er energie van om mee te bewegen in een veranderende manier van werken en vindt het tof om in de toekomst naar een meer tactisch/strategische manier van werken te gaan. Loopt het even niet volgens plan? Kan gebeuren! Jij houdt het doel voor ogen en blijft positief.

Verder belangrijk:
  • Minimaal een HBO diploma (bij voorkeur aangevuld met opleidingen op het gebied van Casemanagement (ROV/RCCM/RCM) )
  • Kennis op gebied van sociaal zekerheidsrecht (o.a. Wet verbetering poortwachter)
  • Ervaring met casemanagement verzuim
Voor externe kandidaten is een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist.

Enthousiast geworden?
Verzuim dan niet om te solliciteren! Heb je eerst nog een aantal vragen over werken als Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid binnen De Zorggroep? Neem dan contact op met Roos van Haeff, Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid, op nummer 06-82612820. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met onze recruiter, Sharon Lubbers via sharon.lubbers@dezorggroep.nl .

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.