Maastro zoekt een

Afdelingshoofd Clinical Trial Office

Dienstverband

28 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen

De functie: Je geeft leiding aan het Clinical Trial Office (CTO) (10 fte), waar de ondersteuning en uitvoering van klinische en niet-klinische studies is ondergebracht. Je werkt nauw samen met de hoogleraren Clinical Research, Clinical Data Science en Physics Research. Je ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Research en manager Bedrijfsvoering.

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de clinical trial coördinators, de trialpoli, de statistisch analist en de applicatiebeheerder. Je bent verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van klinisch wetenschappelijk onderzoek en voor de kwaliteit van geleverde onderzoeks- en managementgegevens ten behoeve van onderzoekers en management.

Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Maastro om een topklinisch centrum te zijn.

Taken zijn:

  • Dagelijkse leiding van het CTO;
  • Beleid formuleren en tot uitvoer brengen waardoor de uitvoer van trials voldoet aan wetgeving (Wet Medisch Wetenschappelijk onderzoek met mensen, Good Clinical Practice);
  • Het bouwen van netwerken en samenwerkingsverbanden binnen en buiten Maastro voor de gezamenlijke uitvoer van trials;
  • Duidelijke profilering en positionering van het CTO, zowel binnen als buiten Maastro;
  • Lid van de Institutional Review Board (kostenbegroting trials, beoordelen van haalbaarheid van onderzoeksvoorstellen binnen Maastro).

Wie zoeken we? Je bent een resultaatgerichte en mensgerichte leidinggevende, met een relevante afgeronde WO opleiding en een aantoonbaar WO werk- en denkniveau. Je bent bij voorkeur gepromoveerd, liefst op een onderwerp in de gezondheidszorg. Je hebt relevante ervaring in een zorgorganisatie en een netwerk in de onderzoekswereld. Je neemt initiatieven om zaken te verbeteren, je bent analytisch sterk, kritisch en stressbestendig. Je hebt uitstekende kennis van methoden, technieken en theorieën van wetenschappelijk onderzoek, bent BROK gecertificeerd of bereid deze te behalen en hebt kennis van privacywetgeving. Je hebt affiniteit met automatisering en digitale processen (o.a. EPD, Business Intelligence en Sharepoint) en met het werken volgens Lean-principes.

Standplaats: Maastricht

Arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Ziekenhuizen op basis van een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met intentie tot een vast dienstverband. Het salaris is vooralsnog gebaseerd op FWG 60 (minimaal € 3.225,- en maximaal € 4.682,-). Definitieve waardering van de functie vindt binnen een jaar na indiensttreding plaats. Het aantal contracturen bedraagt 28 uren per week. Verder biedt Maastro uitstekende overige arbeidsvoorwaarden, zoals een 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke kortingsregelingen voor onder andere diverse (zorg)verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen.


Over Maastro: Maastro verzorgt de radiotherapie (bestraling) van mensen met kanker in de provincie Limburg, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonencentrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert. Maastro is uitstekend bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer.

Meer informatie over de vacature?

Neem gerust contact op met Enno Soeren (manager Bedrijfsvoering), of met Ellen Dekkers (HR -adviseur) bereikbaar via e-mail: enno.soeren@maastro.nl of via het centrale telefoonnummer +31-(0)88-44 55 600.

Meer informatie over Maastro is te vinden op www.maastro.nl

Solliciteren? Je motivatiebrief en CV kun je voor 1 maart 2020 uploaden via onze website www.maastro.nl Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.