GGD Zuid Limburg zoekt een

Afdelingshoofd Veilig Thuis

Dienstverband

36

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Overige

Afdelingshoofd Veilig Thuis

Veilig Thuis is één van de afdelingen van de GGD Zuid Limburg, voor deze afdeling zijn wij op zoek naar afdelingshoofd. Het betreft een fulltime functie (36 uur/1 fte).

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Dit doen wij met professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD? Kijk dan eens verder op onze website of bekijk ons filmpje.

Over de afdeling

Veilig Thuis Zuid-Limburg is sinds 2015 het regionaal advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling waar slachtoffers, daders, professionals en omstanders terecht kunnen voor deskundige hulp en advies. Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis biedt de helpende hand, doorbreekt onveilige situaties en zet mensen in beweging. Veilig Thuis biedt perspectief op een betere situatie waardoor mensen weer toekomst hebben.

Veilig Thuis heeft sinds 2015 een snelle ontwikkeling doorgemaakt en de managementstructuur wordt op dit moment versterkt.

Het nieuw te werven afdelingshoofd geeft samen met twee unithoofden sturing aan de afdeling waar een 80 tal medewerkers werkzaam zijn.

Veilig Thuis is één van de afdelingen van de GGD Zuid Limburg. De GGD beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. De GGD doet dit namens de 16 Zuid-Limburgse gemeenten.

Wat ga je doen? 

Voor de afdeling Veilig Thuis heb je een duidelijke focus op externe samenwerking en positionering. Je werkt intensief samen met de Zuid Limburgse gemeenten, de ketenpartners binnen en buiten de regio en het Landelijk Netwerk Veilig Thuis. Maatschappelijke en bestuurlijke sensitiviteit komt hierbij goed van pas. Naast het verbinden buiten de organisatie is het intern verbinden eveneens een belangrijke opgave. 

 • Je werkt in een veranderd krachtenveld op het snijvlak van zorg en veiligheid.
 • Je geeft integraal leiding aan de afdeling.
 • Je draagt zorg voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering en stuurt de unithoofden aan.
 • Je geeft leiding aan een jonge organisatie met een grote diversiteit aan medewerkers, die in een zeer dynamische omgeving opereren.
 • Je zet lijnen uit, waarbij je zorg draagt voor het verbeteren van werkprocessen en systemen in de keten.
 • Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de directie en bent onderdeel van het managementteam van de GGD.

Wie ben je? 

 • Je beschikt bij voorkeur over een academische opleiding op een relevant vakgebied.
 • Je bent een ervaren leider, manager en coach, binnen een Veilig Thuis-organisatie of binnen het brede domein van hulpverlening en veiligheid.
 • Je kent de gemeentelijke dynamiek en bent een stevige sparringpartner voor wethouders.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het brede werkveld van Veilig Thuis en een netwerk opgebouwd in de hulpverlening, bij politie, justitie en veiligheidshuizen.
 • Je bent inhoudelijk gedreven, doortastend en resultaatgericht.
 • Je bent organisatiesensitief, enthousiast en gedreven om het verschil te maken ten behoeve van slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Wat bieden wij jou? 

De GGD Zuid Limburg heeft  een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen. De CAO SGO (regeling voor gemeenten)  is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.

 • Bij de functie hoort een minimum salaris van €4.965,- bruto per maand (aanloopschaal 13) en een maximum salaris van €7.269,- bruto per maand (functieschaal 14). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. *Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten. 
 • Verder ontvang je een iPhone en een notebook.

Heb je interesse? 

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 800 betrokken en bevlogen collega’s. Wij streven naar diversiteit in ons personeelsbestand.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen. Solliciteren kun je uiterlijk tot 19 augustus 2022 via ons sollicitatieformulier. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.