Maastricht UMC+ zoekt een

Afdelingsmanager afdeling Klinische Genetica

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als afdelingsmanager draag je zorg voor een efficiënte en effectieve organisatie van de bedrijfsvoering van de afdeling Klinische Genetica (Laboratoria en Polikliniek) samen met het hoofd van de afdeling. Je beheert het personele en materiële budget in nauw overleg met het afdelingshoofd. Je geeft leiding aan het secretariaat van het hoofd van de afdeling Klinische Genetica en bent aanspreekpunt en contactpersoon voor het Noordgebouw, de locatie waar de afdeling is gevestigd, en voor de universiteit (FHML) waarmee nauw wordt samengewerkt op het gebied van onderwijs en van onderzoek. Je coördineert en bewaakt de jaarurensystematiek en zorgt voor de planning en invulling van vacatures azM/UM. Als lid van het MT en in de samenwerking met Nijmegen participeer je in de beleidsvoorbereidende besprekingen van de afdeling. Je genereert, verzamelt en bewerkt managementinformatie, zoals productiecijfers voor zowel Laboratorium als Polikliniek. Kortom, een uitdagende en veelzijdige functie waarin je als een spin in het web aanspreekpunt bent voor de diverse beleidsmedewerkers op zowel personeel- als financieel vlak van MUMC+ en UM-schools.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt bij voorkeur een hbo / academisch werk- en denkniveau in de richting van Bedrijfskunde, Bestuur en Beleid, of een vergelijkbare managementopleiding. Je hebt functionele en organisatorische kennis van de organisatie en bestuurlijk niveau van het MUMC+. Je beschikt over goede leidinggevende en contactuele eigenschappen en van een constructief en creatief denkvermogen. Je beschikt over goede kennis van informatiesystemen en financiële administratiesystemen. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving. Je bent initiatiefrijk, besluitvaardig, flexibel en stressbestendig. Je beschikt over een sterk analytisch en invoelend vermogen. Het past bij jou om in een omgeving waar de inhoud snel verandert, overzicht te houden, en voor de medewerkers waar nodig rust en duidelijkheid te geven.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De ca. 190 medewerkers van de afdeling Klinische Genetica van het Maastricht UMC+ streven ernaar om patiënten antwoord te kunnen geven op hun zorgvraag op het gebied van erfelijkheid. Door middel van eigen expertise, internationale kennisnetwerken en hoogwaardige laboratoriumtechnieken zoeken wij als het ware naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg om de exacte genetische oorzaak van erfelijke ziekten op te sporen. Wij vinden het belangrijk om bij de patiënt onzekerheid weg te nemen over zijn aandoening - "Wat ik mankeer heeft eindelijk een naam gekregen!" - en hem en zijn behandelend arts te adviseren over het beste behandelplan.

De afdeling bestaat uit een polikliniek waar patiënten terecht kunnen met alle vragen op het gebied van erfelijkheid, klinisch genetische diagnostiek, behandeling en klinisch gebonden onderzoek. De polikliniek vormt de schakel tussen het laboratorium en het ziekenhuis. Onze speerpunten zijn zeldzame genetische syndromen en verstandelijke beperking, cardiogenetica, oncogenetica, genodermatologie en reproductieve genetica (inclusief Preïmplantatie Genetische Diagnostiek). Daarnaast beschikken wij over een klinisch-genetisch laboratorium met een laboratorium voor erfelijke metabole ziekten hierbinnen geïncorporeerd.

Wij werken nauw samen met de afdeling Humane Genetica van het Radboudumc. Behalve op de polikliniek in Maastricht zijn wij ook werkzaam op diverse buitenpoliklinieken in o.a Sittard, Heerlen, Eindhoven, Venlo en Veldhoven.

Voor meer informatie over de afdeling Klinische Genetica verwijzen wij u graag naar onze websites https://klinischegenetica.mumc.nl en www.pgdnederland.nl .

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.