Leger des Heils zoekt een

Afdelingsmanager Heerlen

Dienstverband

28-32 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige
Geloven in de kracht van samenwerking, het simpelweg “doen” voor de kwetsbare medemens en vanuit positief leiderschap het team en de zorg in goede banen leiden. Dit is wie je bent en daarom hebben we jóu nodig.
 
Wat ga je doen
Bij het Leger des Heils staan we klaar voor hen die hun plekje in de maatschappij nog niet hebben gevonden, mensen zonder helper. Dit zijn vaak mensen die kampen met verslavingsproblematiek, psychiatrische klachten en/of justitiële kaders. Naast begeleiding op de reguliere woonvoorzieningen, ontvangen de deelnemers (cliënten) van het Leger des Heils ook ambulante begeleiding. In hun eigen vertrouwde omgeving, thuis of op een zorglocatie, gaan de Begeleiders met de deelnemers aan de slag op de verschillende leefgebieden. Dit doen we met het oog op sociaal resultaat. Wij doorbreken daarbij vicieuze cirkels, werken aan de zelfredzaamheid en begeleiden kwetsbare mensen bij het zo zelfstandig mogelijk deelnemen aan de maatschappij.
 
Als Afdelingsmanager ben jij van grote waarde voor het ambulante team en ben je verantwoordelijk voor zowel de aansturing van het personeel als de cliëntenzorg. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de machine zo geolied mogelijk blijft werken. Je ontvangt leiding van de Regiomanager en kijkt samen met haar naar maatschappelijke ontwikkelingen en hoe het ambulante team daarin een rol kan spelen. Ook ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, zoals administratieve taken en het plannen en voorzitten van teamoverleggen. Al met al coach je medewerkers en instrueert en inspireert hen om de deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen. Het is letterlijk “een voor allen en allen voor een”. Bij het Leger des Heils geloven we namelijk in de kracht van verbinding en samenwerken, zowel met collega’s als met deelnemers. De persoonlijke groei van de deelnemers staat daarin centraal: want als zij groeien, dan doen wij dat ook.
 
Vanuit jouw rol is je blik niet alleen intern gericht, maar zoek je ook de verbinding met andere (zorg)partners in het netwerk. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld overlast in de wijk verminderen, de deelnemers beter laten uitstromen naar andere zorgaanbieders en hen bijstaan in hun proces naar volledige zelfredzaamheid.
 
Dit ben jij
Niet alleen zijn onze deelnemers en collega’s erbij gebaat, maar ook zetten wij jou volledig in je kracht als je beschikt over het volgende:
 
  • Een relevante afgeronde Hbo-opleiding bij voorkeur in de richting van zorgmanagement.
  • Goede sociale- en leiderschapsvaardigheden.
  • Affiniteit en het liefst ook werkervaring met onze doelgroep.
 
Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 
Dit bieden wij
Ben jij dé match voor deze functie, dan haal jij veel plezier en voldoening uit het aansturen van de cliëntenzorg, de samenwerking met het ambulante team en de professionele uitdaging die deze functie met zich meebrengt. Verder krijg je:
 
  • Een contract voor 28 – 32 uur per week.
  • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Een prima salaris in schaal 10 van de cao Sociaal Werk (€3.221 - €4.830 o.b.v. 36 uur per week).
  • Een Individueel Keuzebudget, toegang tot de Leger des Heils Academie, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
In regio Zuidoost werken we onder meer met ambulante teams voor de meest kwetsbare mensen in onze regio, die vanuit een dak- en thuisloze situatie een woning toegewezen hebben gekregen, maar ook te maken hebben met complexe problematiek op het gebied van verslaving en/of psychiatrie.  
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures . Eerst meer weten? Bel met Diana van Dijk (Regiomanager Limburg) via 06- 25765065.
 
Acquisitie? Nee, bedankt!