Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

12-12-2017 Gezond & Zeker Dag

Limburgse Gezond & Zeker Dag |

12 december 2017 | Het Forum, Roermond

Op dinsdag 12 december vindt de Limburgse Gezond & Zeker Dag plaats. Gedurende deze dag kun je een aantal workshops volgen, de hulpmiddelenmarkt bezoeken en speeddaten met een loopbaanadviseur. Een dag om eens even stil te staan bij gezond en zeker je werk doen als zorgprofessional. Zodat je nog lang en met plezier je werk kunt blijven doen!

 

Programma

9.00 – 9.30 uur:      Ontvangst met koffie en thee

9.30 uur                  Opening van de Limburgse Gezond & Zeker Dag
10.00 – 12.00  uur   workshopronde 1
12.30 – 16.30  uur   workshopronde 2

Tussen 11.30 uur en 13.30 uur kan er geluncht worden

16.30 uur                 Afsluiting van de dag met een drankje

 

Overzicht workshops

1. Workshop Agressie | 120 minuten

Agressie: Virtual reality bootcamp.
Jij werkt in de zorg en weet hoe het is om te maken te hebben met grensoverschrijdend, agressief gedrag. Soms komt het uit het niets, de andere keer zie je het aankomen. In beide gevallen reageer je anders door de prikkels die je signaleert of hoe je op dat moment zelf in je vel zit. In deze workshop maak je met een VR-bril kennis met onze virtuele cliënt, je leert snel ongewenst gedrag herkennen en signaleren. Ga de uitdaging aan en discussieer met je mededeelnemers. Na de workshop heb je geleerd om in iedere situatie je doel te bepalen en de invloed van spanning op je eigen handelen te beïnvloeden.
Dennis van Heerden, trainer Good Work Personnel Development

2. Workshop Haptonomisch contact | 120 minuten

Haptonomisch contact: een reis in bewustwording.
In de zorg staat samenwerken voorop: door optimaal af te stemmen op je cliënt, vul     je aan waar nodig. Je spreekt de cliënt zoveel mogelijk aan op de oorspronkelijkheid van zijn mogelijkheden. Haptonomie geeft je handvatten om uit te nodigen en door te voelen, zodat de zorghandelingen voor zowel de cliënt als de verzorgende aanvullend zijn. Haptonomisch werken leert je met de juiste vaardigheden steeds meer te bereiken met je cliënt zonder fysieke overbelasting voor jou en je collega’s. Tijdens de workshop ontdek je hoe je met eenvoudige handelingen morgen nog bewuster aan de slag kunt met je cliënt.
Margreet van Nieuwkoop, docent Academie voor Haptonomie

 

3. Workshop Praktijkrichtlijnen | 60 minuten

Praktijkrichtlijnen fysieke belasting: een praktische ontdekkingstocht naar je eigen grenzen.
De praktijkrichtlijnen fysieke belasting zijn de basis voor gezond werken. Het is voor ergocoaches dus een must om alle details ervan te kennen om nog beter advies te kunnen geven aan collega’s. We maken de vertaalslag van de praktijkrichtlijnen en hoofdbronnen van fysieke belasting naar diverse zorgactiviteiten: hoe maak je daarin de juiste keuzes? Hou maak je het zorgen gezond voor jou, je collega’s en de cliënt? Het is een actieve workshop, bedoeld voor iedereen die feedback wil krijgen op zijn eigen handelen en houding. Bovendien is het een ontdekkingstocht naar eigen grenzen en onderzoek je waar je de grens volgens de praktijkrichtlijnen overschrijdt.
Myriam de Leeuw & Nicole van Kuijk, ergotherapeuten SWZ

4. Workshop Werkstress | 120 minuten 

Werkstress: hoe herken ik het en wat kan ik er aan doen?
Als je in de zorg werkt moet je steeds meer doen met minder middelen. En je moet ook nog meer en beter presteren. Daarnaast zijn we door de nieuwe technische mogelijkheden voortdurend ‘connected’ met elkaar.Steeds meer mensen hebben last van burn-out, angststoornis of depressie. Je kunt met stress omgaan als je weet hoe het ontstaat en hoe je het herkent bij jezelf. In deze workshop ervaar je wat stress met je doet en leer je hoe je jezelf ‘herstelt’. Zodat je energie houdt voor de mooie dingen in het leven.
Mirjam van Roer, fysiotherapeut en directeur WorkEmpowered!


5. Workshop Omgaan met lastig en dwingend gedrag            | 240 minuten

Wat doe je als cliënten of mantelzorgers verontwaardigd of boos verhaal komen halen? Of als ze je op een onderhuidse manier onder druk zetten? Of als cliënten agressief reageren? En hoe houd je jezelf rustig als het spannend wordt? In deze workshop leer je lastig en dwingend gedrag te begrenzen en te stoppen. Door te zorgen voor je eigen veiligheid kun je de ander optimaal helpen. Goed voor morgen beter zorgen en vooral ook goed voor het plezier in het werk van jou en je team. De workshopleider laat samen met een acteur verschillende situaties zien. Als je wilt, mag ook jij (vooral veilig) oefenen met de acteur. Spannend én leerzaam.
Ivo Spanjersberg, trainer Corpus Sanum

6. Workshop Hou je rug recht! | 120 Minuten

Statische belasting door werken in lastige houdingen is vaak een belangrijker oorzaak van rug-, nek en schouderklachten dan tillen. Hierbij kun je denken aan verkeerde handelingen tijdens wondverzorging, mondverzorging, douchen, assistentie bij opereren, etc. In de zorg maar natuurlijk ook in ondersteunende diensten. Zeker als je ouder wordt, gaat statische overbelasting zijn tol eisen. Tijdens deze workshop maak je kennis met de nieuwste inzichten en, belangrijker, weet je hoe je die kunt toepassen. Er zijn namelijk voor statische belasting oplossingen die echt te weinig gebruikt worden en niet eens duur hoeven zijn.
Nico Knibbe, bewegingswetenschapper en trainer Locomotion

7. Speeddaten | 30 minuten

Speeddaten met een loopbaanadviseur.
Ook wel eens gedacht ‘hoe hou ik het vol tot aan mijn pensioen?’ en zou je wel eens willen weten wat je voor rest nog kunt? En vooral wilt? Door in gesprek te gaan met een loopbaanadviseur ga je misschien nieuwe kansen zien. Ze helpen je op weg. Maak er gebruik van!

8. Hulpmiddelenmarkt | 60 minuten

Rondleiding over de hulpmiddelenmarkt.
Kersten Hulpmiddelenspecialist en Medipoint verzorgen een ‘markt’ waarbij het mogelijk is de nieuwste hulpmiddelen te ‘beleven’. Wat is er nieuw op de markt en hoe gebruik ik het? Je krijgt een rondleiding door hulpmiddelenexperts.

De kosten bedragen voor Zorg aan Zet-deelnemers € 100,- voor de hele dag (incl. lunch) en € 75,- voor een halve dag. Voor niet-deelnemers zijn de kosten € 200,- voor een hele dag (incl. lunch) en € 162,50 voor een halve dag. Alle bedragen zijn incl. BTW.

Dit programma is ook te downloaden via volgende link: 
Programma.

Aanmelden kan niet meer. Deze dag is volgeboekt!

Facebook

Deel dit Agenda item