Een service van Zorg aan Zet
mijn digiCVInloggen
Email:
Wachtwoord:

17-11-2017 ‘Ervaar de zorg’ bij het Laurentius ziekenhuis

Weet jij al wat je wilt worden?

Misschien werk je later wel bij ons in het ziekenhuis! Wist je dat er naast arts en verpleegkundige nog heel veel andere beroepen in de zorg mogelijk zijn zoals laborant of operatiemedewerker?

Het Laurentius Ziekenhuis organiseert het ‘Ervaar de zorg’ event om jou kennis te laten maken met allerlei beroepen in de zorg.

 

Waar en wanneer?
Vrijdag 17 en donderdag 23 november
18.30 – 21.00 uur
Munsterzaal 1, Laurentius Ziekenhuis

 

Programma

18.30 uur Inloop en aanmelden
19.00 uur Ronde 1:Rondleiding 1/vaardighedenmarkt/gesprek met dokter 
19.45 uur Pauze
20.00 uur Ronde 2: Rondleiding 2/vaardighedenmarkt/gesprek met dokter
20.45 uur Afsluiting

 

Kies zelf je rondleiding!

Op welke afdeling zou jij wel eens willen kijken?
Deze afdelingen geven een rondleiding:

 • Verpleegafdeling Hoe is het om op een verpleegafdeling te werken? Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden? Stel je vragen aan de verpleegkundigen!
 • Leerafdeling verpleegkunde Op de leerafdeling  werken leerlingverpleegkundigen zelfstandig met patienten. Gediplomeerd verpleegkundigen kijken op de achtergrond mee. Hoe is het om in deze reele werkomgeving het beroep te leren? De leerlingen vertellen graag over hun ervaringen!
 • Medische beeldvorming Een rontgenfoto maken, hoe gaat dat? En heb je ook al eens gehoord van een CT en MRI scan? Wat kun je zien op deze beelden? Kom erachter!
 • Dialyse Hier komen patienten die vanwege hun nierziekte dialyse nodig hebben. Dit gebeurt via dialyse apparten die de nierfunctie vervangen. Hoe gaat dat in zijn werk? Neem een kijkje!
 • Intensive Care Op de IC worden patiënten 24 uur per dag bewaakt en behandeld. Gespecialiseerde verpleegkundigen en intensivisten doen er alles aan om de patiënten zo goed mogelijk door een kritieke, soms levensbedreigende fase heen te helpen. Bij deze rondleiding geven de medewerkers uitleg over hun werk en alle bewakingsapparatuur aan een bed. 
 • Operatiekamers Hoe ziet een operatiekamer eruit en wat komt er allemaal kijken bij een operatie? Hoe ziet het operatieteam eruit en wat is ieders taak? Medewerkers geven graag uitleg!
 • Centrale sterilisatie afdeling Hygiene is erg belangrijk in de zorg. Het reinigen en steriliseren van medische instrumenten, die onder andere op de OK gebruikt worden, gebeurt op deze afdeling. Wat komt daar allemaal bij kijken? Leer het tijdens de rondleiding!
 • Laboratorium Hoe kun je bloed prikken en wat gebeurt er vervolgens op het laboratorium tijdens het onderzoeken van het bloed? Je leert er meer over tijdens de rondleiding op het CKCH laboratorium van het ziekenhuis.
 • Revalidatie afdeling (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie) Rondleiding over de revalidatieafdeling die gevestigd is in het Zorghotel en uitleg over de beroepen fysiotherapie, ergopedie en logopedie.
 • Dietetiek Een diëtist is specialist in voeding en diëten. De afdeling Diëtetiek geeft voedings- en dieetzorg aan patiënten. Deze zorg draagt bij aan herstel van ziekte, verbetering of behoud van kwaliteit van leven. Leer meer over het werk van een dietist in een ziekenhuis.
 • Moeder & Kind Centrum Vorig jaar is ons nieuwe Moeder & Kind Centrum geopend. Hoe gaat een bevalling en wat is de rol van verpleegkundigen hierbij? Wil je graag eens zien hoe onze kraam- en couveusesuites eruit zien? En welke voorzieningen er zijn voor zieke kinderen? Volg deze rondleiding!
 • Spoedeisende Hulp Een afdeling waar patienten komen die acuut geholpen moeten worden. Hoe ga je daarmee om? Wat komt er allemaal bij kijken? 
 • KNF afdeling Op deze afdeling, Klinische Neuro Fysiologie, vinden allerlei onderzoeken plaats met betrekking tot het zenuwstelsel en de bloedvoorziening van hersenen, benen en armen. Misschien heb je wel eens gehoord van een EEG onderzoek. Kom meer te weten over hoe deze onderzoeken bij patienten in zijn werk gaan!
 • Zorghotel Zorggroep In het Zorghotel op het ziekenhuisterrein zijn hotelkamers voor revaliderende gasten. Neem een kijkje en ervaar hoe het is om hier als verpleegkundige te werken!

Staat de afdeling die jij graag zou bezoeken er niet bij? Laat dit weten via een mail aan ervaardezorg@lzr.nl, misschien kunnen we voor deze afdeling ook nog een rondleiding organiseren.

 

Vaardighedenmarkt
Naast de rondleidingen kun je je ook opgeven voor de vaardighedenmarkt. Hierbij oefen je allerlei medische handelingen. Hoe is het om te reanimeren? Hoe prik je bloed? Hoe maak je een bed op voor patienten? Hoe meet je bloeddruk en glucose? Na deelname krijg je een vaardighedendiploma!

 

In gesprek met een dokter
Op het Ervaar de zorg event kun je ook kiezen om in gesprek te gaan met een dokter. Overweeg je om zelf geneeskunde te gaan studeren en wil je graag weten hoe het dagelijks werk van een medisch specialist eruit ziet? Dan is dit zeker iets voor jou!

We hebben een gevarieerde groep aan dokters die graag met jullie in gesprek gaan.

Als je je hiervoor opgeeft: welke vraag zou je graag aan de dokter willen stellen?  Geef dit aan op onderstaand inschrijfformulier!

 

Voor je ouders

Je mag gerust 1 van je ouders meenemen naar het ‘Ervaar de zorg’ event. Zij zijn van harte welkom! Waar ruimte is mogen zij aansluiten bij de rondleidingen. Waar dit niet mogelijk is ontwikkelen we nog een alternatief programma voor hen. 

 

Voor het aanmeldformulier klik je hier

Facebook

Deel dit Agenda item