Mondriaan zoekt een

Agogisch werkende 1 (social work/pedagogiek) bij Kind & Jeugd

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Bij de kliniek Kind & Jeugd in Maastricht zijn we op zoek naar een agogisch werkende 1 (social worker/ pedagogisch medewerker). Ben jij toe aan een uitbreiding van je takenpakket en meer verantwoordelijkheid? Lees dan snel verder!

Bij ons werk je mèt en vóór patiënten om trots op te zijn! Het werk is met momenten uitdagend en complex maar het werken met kinderen en jeugdigen geeft veel voldoening en gewoonweg plezier. Geen dag is hetzelfde want naast de complexe opvoedingsvraagstukken gecombineerd met (ortho)psychiatrische stoornis maken kinderen ook een leeftijdsgebonden ontwikkeling door. Zie jij het verschil?

Werken bij Kind & Jeugd
Bij Kind & Jeugd en behandelen we kinderen en jeugdigen die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij. Jij herkent de verschillen en zet passende interventies in. Je basisattitude is niet veroordelend, je bent altijd op zoek naar een verklaring voor het gedrag. Je ziet successen in de kleinste hoek. Onze kliniek biedt intensieve behandeling aan kinderen en jeugdigen van 6-21 jaar met diverse psychiatrische problematieken. Dat doen we op twee locaties, op meerdere afdelingen.

Als agogisch werkende bied jij behandeling aan kinderen en jeugdigen waarbij sprake is van een complex (ortho)psychiatrisch vraagstuk. Dat houdt in dat ze, naast hun gedragsstoornissen, vaak ook gediagnosticeerd zijn met reguliere psychiatrische stoornissen. Jij begeleidt hen in hun dagelijkse activiteiten en zorgt voor een goede daginvulling, individueel maar ook groepsgericht. Onderdeel van de functie is de rol persoonlijk begeleider (PB’er). Dat houdt in dat je deelneemt aan mdo’s, je schrijft behandelplan-evaluaties en zorgt voor dagelijkse rapportages.

Als agogisch werkende 1 heb je een overstijgende rol. Jij bent de spil tussen de behandelaren, afdelingshoofden en je collega’s van de groepen. Met jouw ervaring coach je collega’s, coördineer je crisissituaties en draag je bij aan een professioneel behandelklimaat. Dit doe je naast je reguliere werkzaamheden als social worker/pedagogisch hulpverlener.

Hoe ziet een werkdag uit?
Geen dag is hetzelfde. Vervelen doe je je niet. Jouw dag bestaat uit het motiveren en stimuleren van de kinderen/jeugdigen in je groep. Eerlijk is eerlijk. Niet iedere dag verloopt vlekkeloos. Kinderen en jeugdigen kunnen om uiteenlopende redenen vastlopen. Dit zorgt ervoor dat je werkplek dynamisch, maar ook hectisch kan zijn. Jij biedt de kinderen en jeugdigen veiligheid en ziet ze daardoor groeien.
  • In een dagdienst begin je tussen 07.00 en 08.00 uur. Je start met een overdracht van de nachtdienst en leest de rapportages van de voorgaande dag. Vervolgens staan de kinderen en jeugdigen op en ga je gezamenlijk ontbijten. Afhankelijk van de individuele afspraken per kind, gaan ze naar school of volgen ze therapieën. Een deel van deze therapieën geef je zelf op de afdeling;
  • Vervolgens woon je multidisciplinaire overleggen bij. Hierin wordt de behandeling besproken en komen ook de kinderen en jeugdigen aan bod waarvan jij de persoonlijk begeleider (PB) bent. Door je betrokkenheid als PB’er zorg je ervoor dat deze overleggen goed voorbereid zijn en je behandelvraagstukken aan bod komen. Vervolgens is het aan jou om de vertaalslag te maken naar de afdeling en het netwerk van het kind;
  • Je onderhoudt het contact met ouders en voogden en betrekt hen actief bij de behandeling. Gedurende je dienst blijf je de kinderen en jeugdigen ondersteunen waar nodig. Je helpt ze met hun huiswerk, speelt een spelletje of gaat met ze voetballen. In vakanties worden er leuke externe activiteiten georganiseerd;
  • Tijdens een late dienst begin je wederom met een overdacht. Deze vindt plaats om 15.00 uur. Iedereen is reeds teruggekomen van school of therapieën. De avonden zijn een stuk ‘losser’ dan de dagdiensten. Na een drukke dag is het belangrijk dat de kinderen en jeugdigen ook kind kunnen zijn. Je vult samen een planning in voor de avond. De kinderen en jeugdigen ontvangen soms ook bezoek van ouders/verzorgers en voogden. Hierbij ben jij het visitekaartje van de organisatie en voorzie je hen van een terugkoppeling van de dag;
  • Avondeten doen we samen. Na het avondeten is er wederom ruimte voor ontspanning. Vanuit rust leg je iedereen in bed, je zorgt voor een overdracht aan de nachtdienst en je evalueert eventueel je dienst met collega’s.

Dit neem je mee
  • Je hebt een afgeronde zorg gerelateerde hbo-opleiding met een SKJ-registratie of BIG registratie;
  • Je houdt je staande in crisissituaties en kunt preventief en actief handelen;
  • Je durft je mening en visie te delen met het behandelteam;
  • Je bent opmerkzaam waardoor je problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak signaleert; Natuurlijk rapporteer je dit aan het multidisciplinair team;
  • Je bent flexibel, het werken in dag- of avonddienst is voor jou geen probleem.

Wat wij bieden
We bieden je een contract voor bepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal €3.218,-- en maximaal €4.263,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 1). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jelle Lahaije, bereikbaar op het nummer: 06-31136035.

Solliciteren kan tot 21 mei 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.