Adelante zoekt een

AIOS - Revalidatie

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Hoensbroek

Werkvelden

Ziekenhuizen, Overige

Adelante is een organisatie die ondersteuning biedt aan volwassenen en kinderen die te maken hebben met de gevolgen van een ziekte, aangeboren aandoening of ongeval. Ruim 1200 professionals en medewerkers verlenen die zorg vanuit diverse locaties verspreid over heel Limburg, inclusief de poliklinieken van een aantal ziekenhuizen. Cliënten kunnen terecht voor medisch specialistische revalidatie, gehoor-, taal- en spraakproblemen, speciaal onderwijs, medische kindzorg, sport en arbeidsrevalidatie.
Adelante richt zich niet op de beperking maar op de mogelijkheden om door te kunnen gaan. Ons motto: haal het beste uit jezelf!

 

 

Arts-assistent in opleiding tot specialist Revalidatiegeneeskunde
Voor 2022 zijn drie opleidingsplaatsen beschikbaar

 

 

Wat ga je doen?
Onder supervisie en eindverantwoordelijkheid van revalidatieartsen leer je zelfstandig zorg te dragen voor inhoud en kwaliteit van de revalidatiegeneeskundige behandeling van onze patiënten waarbij je samenwerkt met collega specialisten, huisartsen en andere verwijzers. Aan de hand van het ICF model analyseer je het functioneren van de patiënt en in combinatie met diens hulpvragen en participatie ambities stel je een revalidatiediagnose en behandelplan op. Je werkt samen met verpleegkundigen, para-, perimedische, psychosociale en technische behandelaars om voor de patiënt tot een optimaal resultaat te komen. Je leert een interdisciplinair behandelteam te leiden waarbij in onderling overleg en samenhang de behandeling van de patiënt gevolgd en bijgesteld wordt. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met de patiënt en diens familie / naasten. Je leert in technische spreekuren met orthopedisch schoentechnici en – instrumentmakers lichaamsgebonden hulpmiddelen voor te schrijven. Je draagt bij aan de doelmatige advisering, aanschaf en verstrekking van hulpmiddelen en aanpassingen ten behoeve van de patiënt.

Je verricht wetenschappelijk onderzoek wat resulteert in een voordracht op een wetenschappelijk congres of een wetenschappelijke publicatie. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het zorgverleningsbeleid o.a. in de vorm van een doelmatigheidsproject. En je bent betrokken bij onderwijs aan onder andere studenten en co-assistenten van de Universiteit Maastricht en Hogeschool Zuyd.

 

Wie zoeken wij?
Je bent BIG-geregistreerd basisarts en hebt werkervaring op het gebied van bewegingsstoornissen, participatieproblemen en/of basis medische zorg. Je hebt 100% aandacht voor de patiënt en zet met plezier een stapje extra. Je bent een enthousiaste collega met een pragmatische werkhouding die goed kan samenwerken, maar ook in staat is beslissingen te nemen en grenzen kan aangeven.  Je bent je bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid als arts. Je bent in staat makkelijk om te gaan met de spelregels van de organisaties waar je ervaring opdoet. Verder heb je interesse in het geven van onderwijs aan medische studenten en de begeleiding van co-assistenten.

Kwaliteiten die wij als voorwaarde zien om het maximale uit je opleiding te halen zijn:
-        helder en effectief communiceren
-        in- en extern samenwerken
-        constructief en positief met feedback omgaan en kunnen geven aan anderen
-        wetenschappelijk denken
-        professioneel omgaan met thema’s als integriteit, ethiek en culturele verschillen
-        inzicht in (de ontwikkeling van) je competenties

 

De opleiding
Gedurende 45 tot 48 maanden volg je de medisch specialistische vervolgopleiding tot revalidatiearts conform de opleidingseisen van de RGS. In het licht van de landelijke ontwikkelingen m.b.t. individualisering en verkorting van de opleidingsduur is er naast een vaste minimum invulling van opleidingsonderdelen ruimte voor invulling naar eigen interesse.
-        Je  opleidingsschema stel je vóór aanvang van de opleiding vast in overleg met je opleider.
-        De opleiding start bij Adelante Revalidatie Volwassenen in het 1e  of 2e kwartaal van 2022 met klinische en poliklinische revalidatie van volwassenen in een centrum, daarna revalidatie van kinderen en jongeren bij Adelante of in Breda. Gevolgd door ziekenhuisrevalidatie bij een van de ziekenhuizen in het circuit (Heerlen, Venlo, Breda of eventueel Maastricht) en ten slotte het onderdeel academische profilering bij Adelante MUMC+. 
-        Je kunt drie maanden eigen invulling geven aan je opleiding door een keuzestage op eigen of ander medisch vakgebied binnen of buiten het opleidingscircuit.
Je kunt de opleiding versnellen met een onderbouwd individueel opleidingsplan. Een eerste aanzet overhandig je bij het sollicitatiegesprek. Informatie hierover vind je via deze link

 

Wat mag jij van ons verwachten?
Allereerst super collega’s met hart voor de revalidant!
-        Eén opleidings-/arbeidsovereenkomst met de diverse opleidingspartners voor de gehele duur van de opleiding.
-        Een salaris van € 3.622,- en € 4.662,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek, volgens tabel 4 CAO Ziekenhuizen.
-        Professionele begeleiding van ervaren en betrokken opleiders.
-        Een persoonlijk studiebudget om invulling te geven aan je individuele opleiding.
-        Werken in een enthousiast team dat frequent intervisiebesprekingen voert.

  

Hebben wij jouw interesse gewekt?
Zorg dan dat wij jouw sollicitatie vóór 20 september 2021 hebben ontvangen.
Solliciteer direct via de functieknop solliciteren.
Vermeld zo mogelijk  welk ziekenhuis voor het onderdeel algemeen ziekenhuis in het circuit je voorkeur heeft.

 

Nog vragen over deze vacature?
Klik hier voor het Lokaal Opleidingsplan (LOP) en hier voor het Regionaal Opleidingsplan OOR-ZON (ROP). Hierin vind je alle informatie over de inhoud en organisatie van de opleiding.
Heb je nog procedurele vragen, neem dan contact op met Marianne Logister, secretariaat opleidingen (045 528 2202 of m.logister@adelante-zorggroep.nl ). Voor inhoudelijke vragen kun je een mail sturen naar dr. E. de Klerk, revalidatiearts, opleider revalidatiegeneeskunde (e.klerk@adelante-zorggroep.nl).

 

Goed om te weten!
Screening van CV, diploma's, identiteitsbewijs, VOG (verklaring omtrent gedrag) en een referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.