Zuyderland zoekt een

Allround Laborant Beeldvormende Technieken/ MBB'er met bereidheid tot specialisatie

Dienstverband

20 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wij zijn op zoek naar een

Allround Laborant Beeldvormende Technieken/ MBB'er met bereidheid tot specialisatie

En misschien ben jij dat wel!

We bieden een unieke werkomgeving waar radiologie en nucleaire geneeskunde tot één afdeling behoren en waar medewerkers op verschillende modaliteiten inzetbaar (kunnen) zijn. Spreekt dit je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als MBB-er ben je breed inzetbaar binnen radiologie en/of nucleaire geneeskunde.

Wat ga je doen?

In deze functie bieden we je naast het werken als algemeen laborant een specialisatie aan. Je komt bij ons werken en gedurende twee jaar krijg je de mogelijkheid om een definitieve keuze te maken waarbij we samen kijken naar jouw wensen en die van de afdeling. Op dit moment is er een grote behoefte aan collega’s die worden ingewerkt binnen MRI, CT en nucleaire geneeskunde. Maar misschien heb je je al gespecialiseerd en ben je op die specialisatie meteen inzetbaar.
Je bent inzetbaar op beide locaties en onregelmatige diensten behoren tot je werkzaamheden.

De afdeling

De afdeling medische beeldvorming bestaat uit ongeveer 100 FTE laboranten en ondersteuners. De afdeling is gevestigd op twee locaties: locatie Sittard-Geleen en locatie Heerlen. Op locatie Sittard-Geleen bevindt zich het borstcentrum. Op beide locaties bevinden zich een MRI-, een CT-, een echografie-, een interventie- en een bucky-unit. Je werkt op beide locaties.
De afdeling Medische Beeldvorming is door technologische ontwikkelingen onderhevig aan een continu veranderings- en verbeterproces. De diversiteit in onderzoeken leidt ertoe dat verschillende onderdelen en aandachtsgebieden binnen de medische beeldvorming zijn ontstaan. We werken niet alleen voor het ziekenhuis maar hebben eveneens sterke banden met de huisartsgeneeskunde en hebben daarmee ook een transmurale functie.

Wie ben jij? 

 • Je bent opgeleid tot MBB’er, met of zonder specialisatie.
 • Je bent bereid tot een specialisatie, met het volgen van de daarbij horende opleiding.
 • Je kunt zowel zelfstandig als samenwerken, je bent stressbestendig, je weet van aanpakken en je bent enthousiast.
 • Je bent flexibel inzetbaar. Er worden eisen gesteld aan je sociale en communicatieve vaardigheden, accuratesse, geduld, gevoel voor ordelijkheid en representativiteit.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • De arbeidsduur wordt in onderling overleg bepaald maar bedraagt minimaal 20 uur per week.
 • Het salaris is overeenkomstig FWG functiegroep 50, met de verplichting om in onderling overleg een specialisatie te starten of in het bezit te zijn van een specialisatie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de afdelingshoofden: Dennis Heijnen (tel. 06-36243668), Judith Claessens (tel. 06-23512563) of José Hellenbrand (tel. 06-12089813).

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Over Zuyderland Medisch Centrum

Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen