Cicero Zorggroep zoekt een

Ambtelijk Secretaris voor CCR én OR/PAR (Brunssum, 14 of 22 uur per week)

Dienstverband

14 of 22 upw

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Brunssum

Werkvelden

Ouderenzorg

Ambtelijk Secretaris voor CCR én OR/PAR (Brunssum, 14 of 22 uur per week)

Ben jij een daadkrachtige en gedreven ambtelijk secretaris? Ben je bedreven in het optimaal faciliteren van het samenspel tussen zeggenschap en medezeggenschap? En ben jij een verbinder met coördinerende vaardigheden en inzicht in medezeggenschap? Wij zoeken één ambtelijk secretaris voor onze cliëntenraad (CCR) (14 uur per week) én één ambtelijk secretaris voor onze ondernemingsraad (OR) en professionele adviesraad (PAR) (22 uur per week). Lees snel verder en solliciteer snel!

Wat ga je doen?

In de functie van Ambtelijk Secretaris ondersteun en adviseer je de (centrale) cliëntenraad (CCR) óf de ondernemingsraad (OR) en de professionele adviesraad (PAR) op juridisch, organisatorisch en communicatief gebied. In jouw rol ben je alert op ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie die betrekking hebben op medezeggenschap. Je geeft hierover gevraagd en ongevraagd advies binnen de organisatie. We zijn op zoek naar twee ambtelijk secretarissen waarvan één ondersteuning biedt aan de CCR en één werkzaamheden verricht voor de OR en de PAR.

Jij bent sparringpartner voor de raad van bestuur als het gaat over de procesgang medezeggenschap. Je ressorteert direct onder de raad van bestuur. Je ontvangt functionele aanwijzingen van de voorzitters van de betreffende medezeggenschapsraden. Verder bied je ondersteuning bij de werkzaamheden van de CCR of OR/ PAR. Werkzaamheden waaraan je kunt denken, zijn:

 • Secretarieel ondersteunen: agenda’s opstellen, adviezen aan de raad van bestuur opstellen, zorgen voor communicatie en het maken van (jaar)verslagen.
 • Beleidsmatig ondersteunen: agenda-onderwerpen op inhoud voorbereiden, advies geven over het te volgen proces om te komen tot advies- en besluitvorming, en de naleving bewaken van wet- en regelgeving m.b.t. medezeggenschap.
 • Voortgang van procedures en gemaakte afspraken bewaken, contact onderhouden met stakeholders en ondersteuners van de lokale cliëntenraden. Je bent aanspreekpunt voor de medezeggenschapsraden in de organisatie.
 • Kwaliteitsontwikkeling en deskundigheidsbevordering betreffende medezeggenschap binnen de organisatie en de medezeggenschapsraden stimuleren en faciliteren.
 • Organiseren en coördineren van verkiezingen dan wel selectie van leden.
 • Scholing organiseren en coördineren voor de leden van de medezeggenschapsraden.
 • Organiseren van en participeren in (regionale) bijeenkomsten en sturing geven aan projecten voortkomenduit medezeggenschap.

Een mooie uitdaging waarbij je je met uiteenlopende inhoud bezig kunt houden.

Waar kom je te werken?

Cicero Zorggroep is een toonaangevende en vernieuwende Zuid-Limburgse ondernemer, die ouderen en mensen met een beperking ondersteunt om hun leven op een zinvolle en zo zelfstandig mogelijke manier vorm en inhoud te geven.

Cicero Zorggroep levert cliëntgerichte, kwalitatief hoogstaande intra-, semi-, en extramurale zorg en diensten aan zo’n 2.500 cliënten, vanuit diverse zorglocaties in Zuid-Limburg. De 2.500 medewerkers en 700 vrijwilligers zijn aanspreekbaar op de kernwaarden: vriendelijk, vertrouwd en vakkundig.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt minimaal Hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een scholing tot ambtelijk secretaris, of bereid deze te volgen.
 • Je hebt bij voorkeur meerjarige ervaring in de medezeggenschap.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de (ouderen)zorgsector en de daarbij behorende processen en je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving (bijvoorbeeld Wmcz, Wkkgz, WOR).
 • Je beschikt over digitale vaardigheden (zoals MS office 365) en je hebt kennis van het gehele MS office pakket.
 • Je bent schrijfvaardig en in staat om ingewikkelde problemen in heldere en begrijpelijk taal op te schrijven.
 • Je bent flexibel ten aanzien van werktijden en inzetbaarheid.

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een aantrekkelijk salaris op basis van je opleidingsniveau en relevante ervaringsjaren: functiegroep 55, minimaal 2.937,68 euro en maximaal 4.426,10 euro per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Vakantiegeld (8%) en vaste eindejaarsuitkering (13e maand).
 • Korting op sportschoolabonnement en (zorg)verzekering.
 • Een 'regeling voordelen medewerkers' waarmee je aantrekkelijke korting krijgt op grote aankopen (telefoon, laptop, e-bike).
 • De mogelijkheid om extra verlof te kopen.
 • Voor het overige zijn de arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT van toepassing.

Deze functie wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij de invulling van deze vacature.

Als je bij ons start, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren. Deze mag maximaal drie maanden oud zijn en wordt door ons vergoed.

Heb je nog vragen?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Nicole Grond, HR Business Partner, T 045 563 7420.

Solliciteren?
Stuur je CV en motivatie voor maandag 29 augustus 2022 naar sollicitatie@cicerozorggroep.nl.

Geef hierin aan naar welke rol je solliciteert:
-
ambtelijk secretaris CCR (14 uur per week) 
- ambtelijk secretaris OR en PAR (22 uur per week)

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 8 september.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.