Stichting Zonnewende zoekt een

Ambulant begeleider

Dienstverband

24

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Valkenburg aan de Geul Kerkrade Valkenburg a/d Geul

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk

Ben jij bekend met het begeleiden van een complexe doelgroep op een ambulante wijze? En help jij onze cliënten weer een bestaan op te bouwen? Als Ambulant begeleider bij Stichting Zonnewende ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het begeleidingstraject van (jong)volwassenen met psychische en/of psychiatrische hulpvragen. We stimuleren onze cliënten zoveel mogelijk om zelf problemen aan te pakken in hun leven, zodat ze weer zelfstandig verder kunnen. Zonnewende is een platte organisatie waarbij je de vrijheid hebt om zelf je agenda in te delen en wordt gestimuleerd om out of the box te denken. Ben jij op zoek naar een afwisselende functie? Lees dan snel verder!

Functie omschrijving

Als ambulant begeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leefomgeving van de kwetsbare doelgroep. je werkt samen met mensen met een meervoudige of complexe psychische of psychiatrische problematiek. Je start het traject met het opstellen van een begeleidingsplan. Hierbij houd je rekening met de hulpvraag, behoeften en eigenschappen van de cliënt. Hiervoor is het van belang dat je de cliënten goed leert kennen en ook een vertrouwde omgeving creëert. Na het opstellen van een begeleidingsplan, bied je ondersteuning aan onze cliënt tijdens het volgen hiervan. Je werkt nauw samen met externe organisaties, waarbij jouw kennis van de sociale lokale markt goed van pas komt. Je hebt de vrijheid om de begeleiding naar eigen inzicht vorm te geven en kan dit in samenspraak met de teamleider verder bepalen.

De organisatie

Stichting Zonnewende biedt ondersteuning (beschermd wonen) aan bewoners met geestelijke gezondheidsproblemen, sociale problematiek en verslavingsproblematiek. Zowel jongeren als volwassenen kunnen bij ons terecht voor een veilige woonomgeving en ontvangen begeleiding daar waar dat nodig is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om een veilig thuis te hebben waar je onvoorwaardelijk je zelf mag zijn.

Wij zoeken een Ambulant begeleider die zich herkent in het volgende profiel:

  • Een afgerond hbo-opleiding (bij voorkeur SPH, MWD, Social Work)
  • Goede communicatieve vaardigheden en organisatiesensitiviteit.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Je bent doortastend en weet in gesprekken goed de daadwerkelijke vraag te achterhalen.
  • Vermogen om zelfstandig te werken en initiatief te nemen.
  • Beschikbaarheid voor minimaal 24 tot maximaal 36 uur per week.
  • Digitaal vaardig, denk aan: dossiervorming, verslaglegging etc.;

Aan de slag!

Ben je enthousiast over de functie van Ambulant begeleider bij Stichting Zonnewende? Aarzel niet en solliciteer direct.

Meer weten?

Heb je een vraag over de vacature? Bel gerust met Samantha Philippen, Teamleider via 06-12396016. Zij vertelt je graag meer.

Heb je een vraag over de procedure? Mail ’m naar personeelszaken@zonnewende.net