MET ggz zoekt een

Ambulant begeleiders, Midden en Noord-Limburg

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Geleen Roermond Venlo Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Met jouw waardevolle begeleiding kun je voor mensen ook écht een verschil maken. Wat leuk dat je interesse hebt om eventueel bij ons te komen werken. Het aanbod is groot en je hebt waarschijnlijk voldoende keuze. Zullen we je niet het standaard verhaal vertellen maar je informatie geven, zodat jij kunt kiezen of wij jouw nieuwe werkgever worden?

Wil je nu direct al meer weten? Lees dan snel verder en wie weet wordt jij onze nieuwe collega!

MET het team

Werken in een vast team, cliënten begeleiden in hun thuissituatie, zorg bieden aan zowel jongeren als volwassenen: het klinkt jou als muziek in de oren. Laten wij nu net op zoek zijn naar iemand als jij die ons team in Venlo kan versterken. Met jouw affiniteit voor het stimuleren van zelfstandigheid en groei in herstel blend jij binnen een mum van tijd binnen in ons team als Ambulant Begeleider.

Binnen de begeleidingstak van MET ggz genaamd MET de wijk hebben we grote ambities en willen we de beste zorg leveren! Hoe dan?
 • Doordat bij ons de lijnen kort zijn staan we dicht bij de cliënt;
 • We werken volgens de herstel gedachte waardoor we altijd streven naar optimaal herstel voor de cliënt;
 • We volgen de laatste trends in de zorgwereld en zijn bevlogen om hierin mee te bewegen.
Wat houdt de functie in?

Dat de verantwoordelijkheid van het begeleiden van cliënten met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of forensische cliënten ligt in jouw handen, schrikt jou niet af. Sterker nog: dat is precies waar jouw ambitie als Ambulant Begeleider ligt!

Coachen, begeleiden, zorgen: jij kan het allemaal. Jij neemt als Ambulant Begeleider de taak om voor jouw cliënten te zorgen dan ook maar al te graag op je. Je gaat 1-op-1 gesprekken aan met cliënten, maar ook ketenpartners, behandelaren en anderen die betrokken zijn rondom de zorg van de cliënt.

Als Ambulant Begeleider denk je mee met de cliënten. Je hebt oog voor hun wensen, mogelijkheden en doelen. Bij jou voelen zij zich direct op hun gemak! Observaties bespreek je vervolgens in teamoverleg en de dossiers van je cliënten houd je zorgvuldig bij.

Dit zijn jouw werkzaamheden als Ambulant Begeleider op een rijtje:
 • Je stelt samen met de cliënt en eventuele naasten een begeleidingsplan op, gericht op het versterken van de zelfredzaamheid, het herstelvermogen en/of het behalen van begeleidingsdoelstellingen van de cliënt;
 • Je evalueert het plan en stelt het plan regelmatig bij;
 • Je begeleidt de cliënt volgens het begeleidingsplan;
 • Je zorgt voor afstemming van het begeleidingsplan met het sociaal maatschappelijk netwerk en eventueel overige zorgverlening;
 • Je activeert en stimuleert de cliënt en werkt toe naar herstel;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het begeleidingsaanbod en zorgverlening binnen MET de Wijk. Je doet verbetervoorstellen en maakt deel uit van werkgroepen.
Wie ben jij?

Jij staat bekend als die ene bevlogen collega, die zelfstandig te werk gaat binnen zijn/haar vakgebied, maar ook kan terugvallen op collega's indien nodig. Jij leeft en voelt mee met cliënten, maar weet ook een goede balans te houden tussen afstand en nabijheid.
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond (minimaal kwalificatieniveau 4) en minimaal 2 jaar ervaring met het ambulante werk;
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving en ben je bereid op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen;
 • Tenslotte heb je kennis van relevante methodieken en van psychopathologie en kun je deze adequaat toepassen;
 • Je hebt kennis van en ervaring met de cliëntgroep;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
Herken jij je in deze omschrijving? Dan heb jij alles in huis om onze nieuwe Ambulant Begeleider te worden!

MET ggz is er voor jou

Als Ambulant Begeleider kun je rekenen op uitdagend en zinvol werk binnen een professionele en veilige werkomgeving. Je krijgt veel ruimte om jouw kennis en ervaring in te zetten en te handelen naar eigen inzicht binnen jouw vakgebied.

Je krijgt dus:
 • Een zelfstandige functie waarin veel ruimte is voor eigen inbreng;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen in het vak;
 • Een fijne werkomgeving met een gevarieerde cliëntenpopulatie;
 • Een team van enthousiaste collega's.
Binnen MET ggz vinden we een goede werk-privé balans erg belangrijk, bovendien hebben we goede arbeidsvoorwaarden:
 • Zo hebben we zowel parttime als fulltime mogelijkheden
 • We hebben goede arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, FWG 45
 • Daarnaast hebben we een goede reiskostenvergoeding
 • En een zeer goede pensioenregeling
Tenslotte bieden wij diverse mogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen en spelen we bovendien graag een rol in de vitaliteit van onze medewerkers door middel van:
 • Een ruime keuze aan Opleidingsmogelijkheden
 • Een fietsregeling waarmee je fiscaal voordelig een (elektrische) fiets kunt kopen
 • Heb je de mogelijkheid een PC, laptop of iPad met fiscaal voordeel aan te kopen
 • En kun je sporten tegen een gereduceerd tarief
Maak kennis met MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega's die MET ggz, MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyché die het verschil maken in het leven van cliënten.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Meer informatie en solliciteren

Locatie: Diverse locaties, graag aangeven welke locatie jouw voorkeur betreft.

Aantal uren: uren in overleg
Heb je vragen over de vacature of wil je vrijblijvend een kop koffie drinken of eens meelopen?

Contact solliciteren: Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372.

Binnen MET ggz dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het creëren van een diverse en inclusieve werkplek. We proberen verandering en groei in elkaar te stimuleren en geloven dat succes een resultaat is dat voortkomt uit onze verschillen. MET ggz is MET trots een werkgever waar gelijke kansen geboden worden aan iedereen.