Koraal zoekt een

Ambulant Behandelaar - Gastenhof Regio Parkstad

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Koraal locatie Gastenhof zoekt voor Zuid-Limburg Ambulant Behandelaars. Je behandelt jongeren met een licht verstandelijke beperking én hun omgeving met gedragsproblemen in de thuissituatie. Vaak is er sprake van multiproblem gezinnen.

Het betreft een functie voor minimaal 24 uur per week.

Over de functie
Als Ambulant Behandelaar kun je vanuit Gastenhof ingezet worden voor Intensieve Thuis Behandeling (ITB), Ambulante Spoedeisende Hulp (ASH) en GIK-J, waarbij het accent ligt op ITB. Als gezinsmedewerker weet jij het vertrouwen te winnen van deze gezinnen en biedt aan de hand van de daarbij horende methodiek het gezin de behandeling en ondersteuning die nodig is. Je werkt zelfstandig binnen de kaders van het behandelplan en de methodiek, onder supervisie van een gedragswetenschapper.

Je kunt als ambulant medewerker ook gekoppeld worden aan één van de jeugdgroepen om naast de opname te werken met het gezin en het kind in de thuissituatie, en zo korte lijnen te onderhouden met de groep waar het kind voor zijn behandeling is opgenomen. Je vormt samen met medewerkers en therapeuten van de groep een behandelteam rondom het kind en het gezin. Een combinatie daarvan met ITB/ASH/GIK-J is eveneens mogelijk.

Je maakt deel uit van een team van professionals. Zo is er altijd iemand om mee te overleggen, ook achteraf.

Er zijn tevens mogelijkheden om vanuit Koraal als Ambulant Behandelaar ingezet te worden binnen JenS. JenS is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties. Vanaf 1 januari 2019 bieden wij preventieve en ambulante jeugdhulp in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. Daarnaast werken wij samen met ruim 60 andere aanbieders. Deze organisaties werken allemaal onder de noemer JENS. Wij vullen elkaar aan en bundelen onze expertise in de ondersteuning, hulp en behandeling aan jeugdigen en hun gezinnen.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en zelfstandige functie waarin je wordt uitgedaagd op kennis en ervaring en je veel verantwoordelijkheid krijgt. Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers vinden we belangrijk, er zijn dan ook diverse opleidingsmogelijkheden, o.a. ten behoeve van de SKJ registratie.

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.
 • Salaris: inschaling (indien aanvullende scholing IAG is gevolgd) conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50: min €2.986 en en max €4.264 bruto/maand (op basis van 36 u/w). Wanneer de IAG scholing niet gevolgd is, geldt een inschaling in FWG 45.
 • Contracturen: je uren zijn flexibel. Je plant afspraken in overleg met het gezin. Houd er rekening mee dat je gebeld kunt worden als zich een crisissituatie voordoet. Hierover worden werkafspraken gemaakt binnen het team. Afhankelijk van de hulpvraag van de gezinnen dient er tevens in het weekend gewerkt te worden.
 • Contract: mogelijkheid voor een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: reiskostenvergoeding boven CAO (dienstreizen à €0,45/km), collectieve zorgverzekering, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering (8,33%). Daarnaast bieden wij een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, actieve en betrokken collega die stevig in de schoenen staat. Jij laat je niet zomaar uit het veld slaan en beschikt over een groot doorzettingsvermogen, maar bent tegelijkertijd ook sensitief. Je bent in staat om de de zorgvraag van gezinnen te vertalen in een zorgplan en weet vorm te geven aan de behandeling. Je houdt ervan te improviseren, neemt initiatief en komt zelfstandig tot oplossingen en beslissingen.
 • Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding Social Work of Pedagogiek.
 • SKJ-registratie is een vereiste.
  Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie, dan zullen we samen met jou onderzoeken hoe dat geregeld kan worden. Mocht je op basis van je kennis en ervaring (ondanks ontbrekende registratie) in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ register. Je kunt dan ingezet worden als Junior Groepsleider in FWG 40.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de LVB+ doelgroep en met Intensieve Thuis Behandeling of als ambulant begeleider.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs en beschikt over eigen vervoer.
 • Je bent flexibel. Afhankelijk van de hulpvraag wordt van jou verwacht dat je bereid bent te werken op onregelmatige tijden.

Meer informatie
Heb je vragen over ITB, ASH of GIK-J? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Thea Colaris (teamleider) via 06-23579537.

Reageren
Heb je interesse, dan ontvangen we graag je CV en motivatie door het sollicitatieformulier in te vullen.