Mutsaersstichting zoekt een

Ambulant Gezinsbehandelaar

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Schinnen Kerkrade

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers  die een intensieve behandeling nodig hebben. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de  gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.   

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.   

Plinthos is gevestigd op de locaties Schinnen, Kerkrade en Maastricht en maakt onderdeel uit van de Mutsaersstichting.  Plinthos is een beleefomgeving en een ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren, partners, betrokkenen en ondernemers op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en werken. Samen met overheden en kennisinstellingen wordt er  invulling gegeven aan een meervoudige, alternatieve aanpak, gericht op het aanreiken van uitzichten aan kinderen en jongeren. Zij worden gestimuleerd om vanuit Plinthos hun talenten en capaciteiten te ontdekken en te ontplooien. Een integraal netwerk van betrokken partners ondersteunt deze jonge mensen in hun ontdekkingstocht.  
Zie voor meer informatie over Plinthos op  https://plinthos.nl  

Voor regio Zuid Limburg (Maastricht) zijn we op zoek naar een: 

Ambulant Gezinsbehandelaar 

24 tot 36  uur per week 

Als Ambulant Gezinsbehandelaar werk je vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en geloof je in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Jij gaat voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen. De Ambulant Gezinsbehandelaar is gericht op gezinnen met kinderen van elke leeftijd die meerdere, complexe problemen hebben en veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. 

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.  

Wat ga je doen? 

Als Ambulant Gezinsbehandelaar bied je binnen complexe opvoedingssituaties hulp aan gezinnen. Je handelt vanuit een metapositie naar alle betrokkenen:  zowel  de cliënt zelf en zijn systeem, als  betrokken collega-behandelaren (en evt. externe hulporganisaties). Je werkt met gezinnen waarin  er sprake is van meerdere problemen op verschillende gebieden die elkaar beïnvloeden (multiproblem problematiek). 

Je bent erop gericht om de eigen kracht van het gezin te versterken en de onderliggende patronen te doorbreken. Je hebt een oplossingsgerichte, activerende en stimulerende rol.  

Als Ambulant Gezinsbehandelaar werk je vanwege het ambulante karakter  solistisch. Je maakt deel uit van een klein team waarmee je casuïstiek kunt bespreken  en intervisie hebt. De kracht van het werken binnen Plinthos is dat je als hulpverlener  nauw samenwerkt met de verschillende betrokken disciplines die gekoppeld zijn aan de cliënt.  

Als Ambulant Gezinsbehandelaar doe je je werk  hoofdzakelijk bij de gezinnen thuis. Dit vraagt om flexibiliteit betreffende werktijden en locaties.  

Wie zoeken wij?  

Wij zoeken een enthousiaste en oplossingsgerichte collega die ons team komt versterken. 

Het is van belang dat je een Post HBO opleiding  bijv. intensieve ambulante gezinsbehandeling of systeemgericht werken met succes heb afgerond, met bij voorkeur aanvullende relevante werkervaring.  

Vanwege het ambulante en zelfstandige karakter van deze uitdagende functie is mobiliteit en flexibiliteit vanzelfsprekend. Naast een sterke persoonlijkheid, beschik je over inlevingsvermogen en ben je in staat de verbinding te maken tussen cliënten, ouders en relevant netwerk. Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een geldige SKJ registratie.  

Wat kan je van ons verwachten? 

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief.  

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de CAO Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 55.  

Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.  

Meer informatie of direct solliciteren?   

Heb je nog vragen? Bel dan gerust met Luuk Venner, leidinggevende +31(0)0613216174 of met  Charlotte Janssen, HR Business Partner, +31(0)657175925

Direct solliciteren? Stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl, onder vermelding van vacaturenummer 22-79.