MET ggz zoekt een

Ambulant Psychiatrisch Verpleegkundige/Triagist, IHT

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Geleen Venray Roermond Heythuysen Echt Weert Venlo Roermond Echt Weert Venlo Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Vind jij het een uitdaging om ambulante, opname voorkomende of verkorte zorg bij onze cliënten thuis te bieden? Biedt de dynamiek die de specialistische ggz en de acute psychiatrie met zich meebrengen jou energie?

Binnen het Intensive Home Treatment (IHT) team van MET ggz heb jij een belangrijke spilfunctie. Je bent werkzaam als ambulant psychiatrisch verpleegkundige en vervult de rol van triagist tijdens onze crisisdienst.

Ben jij verbindend, out of the box denkend en collegiaal? Lees dan verder en wie weet word jij onze nieuwe collega!

MET elkaar

Je maakt deel uit van een sterk multidisciplinair team. Iedereen draagt hierin vanuit de eigen expertise een bijdrage aan één gezamenlijk doel: goede (crisis) zorg voor onze cliënten.

Intensive Home Treatment (IHT) biedt hulp aan mensen met psychische problemen die in crisis dreigen te raken. Ons doel is om een crisissituatie/opname te voorkomen of te verkorten. Onze visie is dat mensen met psychische problemen het beste in hun vertrouwde omgeving kunnen worden: beter worden doe je thuis!

Ons IHT- team is actief in de gemeenten Leudal, Roermond, Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren.

MET vakmanschap

Vanuit een psychiatrisch verpleegkundige invalshoek en op basis van een initieel plan, ligt de focus op verpleegkundige zorgbehoefte, het opstellen en uitvoeren van behandelplannen voor cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen en het coördineren van de behandeling.

Daarnaast werk je in een roulatieschema met jouw collega’s als triagist voor de crisisdienst. De crisisdienst biedt mensen met ernstige psychiatrische problemen hulp om de crisis het hoofd te bieden. Verwijzingen naar de crisisdienst verlopen altijd via specifieke verwijzers, waaronder de huisartsenpost, ambulance of politie. Vanuit jouw deskundigheid en talent in doorvragen, weet jij de hulpvraag snel te doorgronden en de juiste acties uit te zetten. Indien nodig, schakel jij de voorwacht van de crisisdienst in die de hulpvraag verder op zal pakken. Het spoedeisende en impactvolle karakter maakt jouw werk dynamisch en zinvol: geen dag is hetzelfde en je vervult een belangrijke maatschappelijke taak.

Binnen MET ggz krijg je alle ruimte en vrijheid om naar eigen professionele inzicht te handelen. Zo kun je bij ons ook doorgroeien naar een opleidingstraject tot verpleegkundig specialist of sociaalpsychiatrisch verpleegkundige.
 • Je vertaalt het initiële behandelplan naar concrete doelen en activiteiten;
 • Je signaleert psychopathologie en somatische ziektebeelden in relatie tot het psychisch functioneren van de cliënt;
 • Je verricht aanvullend verpleegkundig diagnostisch onderzoek;
 • Je coördineert de zorg van een aantal toegewezen cliënten en bewaakt de kwaliteit en continuïteit;
 • Je begeleidt en voert behandelonderdelen uit, als primair behandelaar, ook in de thuissituatie en in groepsverband, conform het behandelplan en past behandelprotocollen toe;
 • Je stemt de zorg af met andere (externe) hulpverleners;
 • Je geeft voorlichting en advies aan cliënten, systemen en hun netwerk;
 • Je bewaakt de uitwerking van medicijnen op voorschrift van de bevoegde arts en verricht zo nodig verpleegtechnische handelingen;
 • Je vraagt goed door en weet de juiste aanpak te adviseren.

MET jou
 • Je beschikt over een afgeronde hbo-verpleegkundige opleiding;
 • Je beschikt over minimaal twee jaar ervaring in de acute ggz (landelijke vereiste voor jouw werkzaamheden als triagist)
 • Je beschikt over een geldige BIG-registratie;
 • Je beschikt over een rijbewijs
 • Je bent bereid om een opleiding te volgen voor het hanteren van de ggz-triagewijzer die wij aan jou faciliteren (2-daagse scholing)
 • Je bent een enthousiaste, bevlogen ambulant psychiatrisch verpleegkundige met affiniteit voor de doelgroep;
 • Je bent een teamspeler die kan samenwerken in de zorgketen
 • Je werkt zelfstandig en bent flexibel. Vanwege jouw taken als triagist kunnen jouw werktijden variëren van door de weeks tot in het weekend, en van overdag tot ’s avonds. Dit bepalen we in onderling overleg.
 • Je hebt een proactieve houding en vindt goede samenwerking belangrijk.

MET ggz is er voor jou
 • Ondersteuning bij jouw persoonlijke - en vakinhoudelijke groei, op een manier die bij jou past. Wij zorgen ervoor dat je over voldoende tools beschikt om jouw werk te kunnen verrichtten op een manier die prettig voelt;
 • Ruime keuze aan opleidingsmogelijkheden om je persoonlijk te blijven ontwikkelen;
 • Budget in te zetten voor werk-privé balans;
 • Mogelijkheid om fiscaal voordelig een (elektrische) fiets, laptop of IPad aan te schaffen;
 • Sporten tegen een gereduceerd tarief;
 • De salarisschaal horend bij deze functie is CAO GGZ FWG 50. Vanwege jouw diverse werktijden, kan het zijn dat er sprake zijn van onregelmatigheidstoeslagen. Dat maakt het financieel extra aantrekkelijk.

MET ggz
MET ggz is een middelgrote organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die in heel Limburg mensen met psychische klachten behandelt en begeleidt. Van basis ggz tot hoog specialistische zorg. Van lichte klachten tot crisiszorg. Samen doorlopen we het pad naar herstel. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Bij ons draait alles om mensen. Natuurlijk zijn we er voor de mensen die behandeling en begeleiding nodig hebben. Maar we zijn er ook voor onze medewerkers. Collega’s die MET ggz maken. Professionals met passie voor mens en psyche die het verschil maken in het leven van cliënten.

MET aandacht, MET vertrouwen, MET elkaar!

Informatie en solliciteren

Heb je vragen over de vacature, wil je vrijblijvend een kop koffiedrinken of eens meelopen?

Contact solliciteren:

Daphne van Hinsberg, Adviseur Werving & Selectie, werken@metggz.nl, 06-31644372

Contact functie inhoudelijk:

Marieke Zelissen, Teamleider Bedrijfsvoering Zorgcluster AZ/IHT/Bemoeizorg, mzelissen@metggz.nl, 06-259078351

Binnen MET ggz dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het creëren van een diverse en inclusieve werkplek. We proberen verandering en groei in elkaar te stimuleren en geloven dat succes een resultaat is dat voortkomt uit onze verschillen. MET ggz is MET trots een werkgever waar gelijke kansen geboden worden aan iedereen.