Rooyse Wissel zoekt een

Ambulant (thuis)begeleider | 24 – 36 uur

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Blerick Maastricht Oostrum Oostrum Roermond Helmond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Cliënten helpen leren vallen en weer opstaan, zonder ze ooit te laten vallen

Als ambulant (thuis)begeleider ben jij verantwoordelijk voor de coördinatie en begeleiding van cliënten met een forensische titel in hun thuissituatie. Natuurlijk doe je dit niet alleen en heb je veelvuldig overleg met verwijzers, andere zorgverleners en natuurlijk het netwerk van de cliënt. De begeleiding die je biedt stem je af met de cliënt, zo dichtbij als nodig maar op afstand waar mogelijk en verantwoord.

√ Kun jij prioriteiten stellen in complexe situaties?

√ Wil jij graag ambulant werken en samenwerken met ketenpartners in de regio Limburg, Noord – Brabant en Gelderland – Zuid?

Dan zoeken wij voor het onderdeel Wonen & Begeleiden jou als:

Ambulant (thuis) begeleider
24 – 36 uur

Als aanbieder van forensische zorg biedt de Rooyse Wissel bijna de gehele keten van forensische zorg aan. Van klinisch behandelen, ambulant behandelen tot begeleid wonen. Het doel is om de maatschappij veiliger te maken. Binnen deze keten bieden we VPT (volledig Pakket Thuis) aan. Binnen deze forensische aanpak staan twee gebieden centraal. Enerzijds schenken we aandacht aan het positief beïnvloeden van het psychisch welzijn van de client. Anderzijds bieden we structuur, ondersteuning en wordt in samenspraak met de cliënt gekeken naar manieren om het risico op recidive te verminderen.

Wil jij weten wat Ambulant werken bij de Rooyse Wissel inhoudt? Lees dan hier het verhaal van Thijs.

Wat ga je als ambulant (thuis) begeleider doen?
 • Inventariseren van problemen en het stellen van prioriteiten in complexe begeleidingssituaties.
 • Contacten onderhouden met verwijzers, gemeenten, politie, woningbouw, families, andere zorgverleners en andere betrokkenen
 • Bewaken van de kwaliteit en effectiviteit van de hulpverlening, opstellen van begeleidingsplannen, observeren en bewaken van de begeleidingsbehoefte en interveniëren bij risicovolle situaties.
 • Ondersteunen en begeleiden van cliënten op alle leefgebieden, van financiën tot zorg en het onderhouden en aangaan van contacten.
Wat bieden we jou?

Bij ons maken niet alleen de patiënten stappen, maar jij ook!
De Rooyse Wissel investeert namelijk in jouw persoonlijke ontwikkeling en biedt volop trainingen en opleidingsmogelijkheden. Met ons online leerplein heb jij bijvoorbeeld de keuze uit meer dan 100 modules.
Daarnaast bieden wij:

 • Salaris afhankelijk van ervaring volgens cao GGZ, schaal 50 tussen €3.218,- en €4.263,- bruto per maand bij 36 uur
 • Jaarlijks een forensische bonus met een mooie opbouw regeling, een onregelmatigheidstoeslag en daarnaast nog een eindejaarsuitkering
 • Een reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer, tot een maximum van 120 kilometer per dag
 • Afhankelijk van ervaring een mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd
 • Jaarlijks een balansbudget van €500,- bruto bij een fulltime dienst verband (36 uur), wat je kunt besteden aan inzet voor opleiding en ontwikkeling, aankoop van extra verlofuren of laten uitkeren als bruto loon
 • Werk in een organisatie die nooit stilstaat, vooruitstrevend is en groeimogelijkheden biedt voor medewerkers en cliënten

Alle arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform CAO GGZ

Wat neem je mee?

Werken binnen de forensische zorg vraagt van je dat je afspraak betrouwbaar bent, beschikt over professionele integriteit en dat goed je eigen grenzen kunnen bewaken en deze ook kunnen uitspreken. Ook weet je risico’s in te schatten, zo nodig maatregelen te nemen en kun je goed reflecteren op je eigen handelen. Verder beschik jij over:

 • Afgeronde hbo-opleiding in de hulpverlening (Verpleegkunde, SPH, MWD of iets soortgelijks)
 • Ervaring binnen de (forensische) GGZ met complexe doelgroepen
 • Je kunt solistisch werken, dan wel in teamverband en multidisciplinair
 • Je bezit sociale vaardigheden zoals tact, luisteren, empathisch, motiveren en stimuleren. Daarnaast kun je grenzen stellen en ben je in staat om met weerstanden en tegengestelde belangen om te gaan.

Solliciteer!

Doe dit via deze pagina of stuur een mail met je motivatiebrief en cv naar solliciteren@derooysewissel.nl vóór 9 augustus 2024.

Voor iedereen die bij ons komt werken vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Voor sommige functies is een VOG-P nodig. Wil je daar meer over weten klik dan hier.

Meer weten?

Wij staan je graag te woord om je meer te vertellen over de vacature. Bel daarvoor met Ingrid Kerstjens (Afdelingshoofd Volledig Pakket Thuis) via 088 – 3720453. Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Lees meer op onze website onder het kopje Wonen en Begeleiden of bekijk de video https://www.youtube.com/watch?v=pQJc0i1w4r0

De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.