Maastricht UMC+ zoekt een

Analist Moleculaire Diagnostiek

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als specieel analist moleculaire diagnostiek met als taak het ontwikkelen, onderhouden en uitvoeren van state-of-the-art moleculaire testen. Wat betreft het uitvoeren van moleculaire testen bestaan de werkzaamheden voornamelijk uit het voorbewerken en isoleren van patiëntmateriaal, inzetten van PCR’s en/ of sneltesten. Een deel van deze werkzaamheden wordt met behulp van automaten uitgevoerd (o.a. Perkin Elmer Janus, Roche MagNa Pure LC96, GeneXpert) en een deel wordt handmatig uitgevoerd. Binnen het laboratorium wordt hard gewerkt aan het verder automatiseren van (deel)processen van de werkzaamheden. Het implementeren van automatiseringsoplossingen, onderhoud en trouble-shooting bij storingen van apparatuur en bijbehorende software behoort ook tot de werkzaamheden. Naast het uitvoeren van testen ben je verantwoordelijk voor het vastleggen van de resultaten en kwaliteitsborging van de uitgevoerde testen en rapporteer je aan de dienstdoende Medisch Moleculair Microbioloog.
Naast het uitvoeren van de routinediagnostiek ben je, samen met je collega’s, ook verantwoordelijk voor onderhoud en borging van het kwaliteitssysteem ISO 15189. Omdat het laboratorium steeds in ontwikkeling blijft, zal ook de validatie van nieuwe testen/apparatuur en de verslaglegging van de resultaten hiervan tot je taak behoren.
De afdeling Medische Microbiologie, Infectieziekten en Infectiepreventie is voortdurend bezig met innovaties, om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Ook het ontwikkelen van innovatieve diagnostische testen behoort specifiek tot je takenpakket. Het laboratorium loopt voorop in de ontwikkeling van testen van nieuwe pathogenen (zoals in de laatste 2 jaar de ontwikkeling van PCRs voor COVID-varianten, het typeren van COVID met next-generation sequencing, en snelle diagnostiek voor Monkeypox).

Wat vragen wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega, die graag in teamverband het dagelijks werk uitvoert. Wij vinden het belangrijk dat je nauwkeurig werkt en op een positieve en actieve wijze een bijdrage levert aan de organisatie van het werk. Specifiek zoeken wij iemand die het stuk implementatie van automatiseringsoplossingen wil gaan trekken. Daarnaast vragen we het volgende:
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Medische Microbiologie en laboratorium diagnostiek.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (spreken en schrijven).
 • Je hebt ruime ervaring met Microsoft Office.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met ICT en laboratoriumautomatisering.
 • Je kunt zowel zelfstandig als binnen een team werken.
 • Je kunt zelfstandig problemen signaleren en hier actie op ondernemen. Je vindt het leuk om vernieuwingen aan te gaan, bijv. om processen te verbeteren en te automatiseren.
 • Je bent stressbestendig, flexibel en assertief waar nodig.
 • Je hebt een klantvriendelijke instelling en beschikt over goede praktische en communicatieve vaardigheden.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De afdeling Medische Microbiologie, Infectieziekten en Infectiepreventie (MMI) van het MUMC+ bestaat uit een dynamisch team van ruim 100 medewerkers en omvat zowel klinisch diagnostische als research laboratoria en een unit infectiepreventie. Naast het verrichten van microbiologische diagnostiek zijn het geven van behandeladviezen, adviezen met betrekking tot infectiepreventie, onderwijs en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek de belangrijkste taken van de afdeling.

Het diagnostiek-laboratorium van de afdeling is onderverdeeld in 3 sub-laboratoria. Dit zijn: bacteriologie, infectieserologie en moleculaire diagnostiek. Ons laboratorium is ISO 15189 gecertificeerd.
Deze vacature betreft een specieel analist voor de moleculaire diagnostiek.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen. Omdat de afdeling goed voorbereid wil blijven op de toekomst gaan we bij de invulling van vacatures uit een bredere inzetbaarheid op andere units binnen de afdeling op termijn.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.
Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.395,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7M van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken zullen in week 50 worden gehouden.