Maastricht UMC+ zoekt een

Analist Specialisatie Researchanalist Hemostase

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als Analist met de specialisatie researchanalist ben je werkzaam in cluster 3 Speciele hemostase voor de patiëntenzorg en voor onderzoeksprojecten. Daarnaast ben je betrokken bij de vakinhoudelijke ondersteuning van hemostase binnen algemene hematologie cluster 1 bij vervanging van apparatuur en analyses.
Wij zoeken een veelzijdige analist(e) met minimaal HBO denk- en werkniveau die interesse heeft om wetenschappelijk onderzoek te combineren met vakinhoudelijke taken ten behoeve van diagnostiek op het cluster Speciële Hemostase van het CDL. Voor zowel het onderzoek als de patiëntenzorg werk je op het gebied van bloedingen en trombose nauw samen met promovendi, onderzoekers, klinisch chemici en artsen.
Je diagnostische taken bestaan uit het uitvoeren van analyses ten behoeve van de reguliere patiëntenzorg op het gebied van speciële Hemostase, het valideren van diagnostisch testen voor een breed pakket Hemostase diagnostiek, het autoriseren van uitslagen onder supervisie van een klinisch chemicus, en de dagelijkse besluitvorming rondom afwijkende kwaliteitscontroles. Je ontwikkelt je in deze rol tot de analytische vraagbaak voor een of meerdere analysers op het laboratorium. Je draagt daarbij zorg voor het oplossen van vakinhoudelijke problemen en het signaleren van knelpunten in de dagelijkse processen en draagt voorstellen ter verbetering aan. Je begeleidt nieuwe medewerkers en stagiaires en studenten/arts-assistenten. Hierbij werk je nauw samen met de vakanalisten en coördinerend analisten van Routine Hemostase en Speciële Hemostase.
Je rapporteert voor algemene organisatorische zaken aan het clusterhoofd en de clustermanager en voor de vakinhoudelijke aspecten aan de laboratoriumspecialist. Over de resultaten van de uitgevoerde analyses en uitgevoerde specifieke taken, over de bijdragen aan de ontwikkeling van methoden en technieken en over de geleverde bijdrage aan onderwijs rapporteer je aan de laboratoriumspecialist.

Wat vragen wij van jou?
Je maakt op het gebied van probleemanalyse onderscheid tussen hoofd- en bijzaken. Je bent flexibel; houdt vast aan gestelde doelen, maar wisselt van aanpak, invalshoek of gedragsstijl om ze te bereiken. Je toont initiatief; komt ongevraagd met voorstellen en ideeën die bijdragen aan de kwaliteit van de organisatie. Je bent kwaliteitsgericht: onderneemt zelfstandig actie om de kwaliteit van het eigen werk te waarborgen. Je vertaalt relevante ontwikkelingen naar acties en voorstellen ten behoeve van de eigen werkzaamheden. Je kunt effectief blijven werken en verliest daarbij kwaliteitseisen niet uit het oog. Zelf kunnen plannen en een pro-actieve, energieke houding zijn een must. Intrinsieke gedrevenheid om nieuwe dingen te leren en uit te proberen, en samenwerken met promovendi en onderzoekers zijn belangrijke selectie criteria. Je hebt aantoonbare ervaring met wetenschappelijk (literatuur) onderzoek. Je bent nieuwsgierig en leergierig; je wil graag meer leren over de bloedstolling (zowel theorie als praktijk). Je bent goed in het overdragen van kennis, geven van presentaties en in het begeleiden van medewerkers en studenten (onderwijs en bijscholing te geven aan analisten, artsen in opleiding en verpleegkundigen over hemostase). Je bent een teamwerker en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Centraal Diagnostisch Laboratorium (CDL) is onderdeel van expertise eenheid Beeldvorming en Laboratoria ook wel LAB Maastricht genoemd. In LAB Maastricht UMC+ werken de Laboratoria, Apotheek en Beeldvorming van het Maastricht UMC+ (MUMC+) volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten samen aan hoogwaardige diagnostiek voor aanvragers uit de eerste, tweede en derde lijn.
Het Centraal Diagnostisch Laboratorium (CDL) verricht klinisch chemisch, hematologisch en immunologisch onderzoek. Het CDL heeft het volgende te bieden:
  • Consultatieve en analytische diensten op het gebied van klinische chemie, hematologie, transfusie en immunologie bloedafnames bij poli- en klinische patiënten;
  • Ontwikkelen en valideren van nieuwe technieken en methoden;
  • Ondersteuning van het stamceltransplantatieprogramma;
  • Ondersteuning van het hemofiliebehandelcentrum Maastricht en de trombosepoli.
Het CDL beschikt over bijzondere expertise op het gebied van allergiediagnostiek, biomarkers voor hart- en vaatziekten, stollingsonderzoek, gespecialiseerde tests voor farmacogenetica en niersteenonderzoek. Het CDL telt 153 fte, 3.300.000 analyses per jaar en beschikt over een geaccrediteerd kwaliteitssysteem.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Er wordt verwacht dat je bereikbaarheidsdiensten voor de speciële Hemostase verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en op feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.712,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A08 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.