Diagnostiek voor U zoekt een

Analist

Dienstverband

24-36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Weert

Werkvelden

Ziekenhuizen, Overige

Werken bij één van de leidende diagnostische centra in Nederland. Dat wil jij toch ook? Bij Diagnostiek voor U staan een klantgerichte, persoonlijke benadering, kwaliteit en innovatie centraal. In een informele werksfeer, waarbij alle medewerkers voor elkaar klaar staan, krijg jij alle mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en door te groeien.
Op dit moment zoeken wij een analist (laboratorium Weert) voor 24-36 uur per week.

Zo ziet de afdeling eruit

De afdeling laboratorium van Diagnostiek voor U  is gesitueerd op verschillende locaties ieder met een eigen dienstverlening en karakter. De hoofdlocatie in Eindhoven (50 medewerkers) verwerkt routinematig middels een sterk geautomatiseerde systeem (track) de klinisch chemische, hematologische en  serologische analyses bestemd voor (huis)artsen, verloskundigen en overige instellingen. De locatie in Weert (16 medewerkers) verzorgt de analyses die bestemd zijn voor de kliniek van het ziekenhuis (SJG Weert) en huisartsen in de omgeving. Op de locaties Roosendaal en Goes werken zeven analisten die diagnostiek verrichten voor Reumazorg Zuid West Nederland. Per dag worden in totaal meer dan 3500 orders verwerkt. De staf van het laboratorium bestaat uit drie klinisch chemici, een arts-microbioloog, een ziekenhuisapotheker en een manager. Deze vacature heeft als standplaats Weert.

Dit zijn je taken

Binnen het team van analisten word je ingewerkt op de diverse werkplekken: klinische chemie-serologie, hematologie, urineonderzoek, bloedtransfusie, bloedgassen, etc. Tevens behoort het afnemen van bloed  tot je taken. Je beoordeelt de  analyseresultaten en je neemt maatregelen bij bijvoorbeeld afwijkende uitslagen. Naast de laboratoriumonderzoeken verricht je tevens pre- en postanalytische werkzaamheden. Met andere woorden: een afwisselende baan die veel oplettendheid vereist. Na de inwerkperiode neem je deel aan dag-, avond- en weekenddiensten. Ook nachtdiensten horen erbij.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt bij voorkeur een voltooide HBO-opleiding in de laboratoriumdiagnostiek.  Je wordt ook uitgenodigd om te solliciteren indien je een voltooide MLO opleiding klinische chemie hebt afgerond, en bereid bent tot het behalen van specifieke HBO-deelcertificaten;
 • Je kunt analytisch denken, herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen de diverse gegevens/onderzoeksresultaten;
 • Ervaring met geautomatiseerde gegevens verwerking is een pre;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend functioneren;
 • Je bent pro-actief en flexibel ingesteld;
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden;
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag is vereist en dient te worden aangevraagd en/of overlegd.

Dit mag je van ons verwachten

 • Inschaling vindt plaats volgens FWG 3.0 salarisschaal  van de CAO-Ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring. Daarnaast ontvang je 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering. Leuk om te weten, in juni komt er nog een salarisverhoging bij van 5%;
 • Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je maakt samen met je leidinggevende een persoonlijk plan; op welke punten wil jij je ontwikkelen en hoe gaan we hiermee aan de slag. Je krijgt alle vrijheid bij het indelen van je werkzaamheden.
 • Wij vinden het belangrijk om nieuwe medewerkers goed te ontvangen. Dit doen wij met een uitgebreide onboarding. Je krijgt de eerste maanden voldoende tijd om de organisatie en je collega’s te leren kennen;
 • Prettige werksfeer.

Heb je een vraag over deze vacature?
Voor vragen en informatie m.b.t. deze vacature kunt u contact opnemen met Jeffrey Keuren, klinisch chemicus locatie Weert tel 06 40781233 of Sonja Drees, teamleider locatie Weert 06 46855895.

Enthousiast?

Graag ontvangen we een motivatiebrief en Curriculum Vitae. Je ontvangt snel een reactie. Solliciteren kan via de  sollicitatie button op de website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.