Zuyderland zoekt een

ANIOS Beschouwende Specialismen

Dienstverband

32-38 uur

Opleidingsniveau

WO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Word jij onze nieuwe ANIOS beschouwend? Wil jij ervaring opdoen en je verder ontwikkelen in de beschouwende disciplines en de beste zorg bieden aan onze patiënten? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Zuyderland is één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland, waar de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd in een inspirerende werkomgeving. Wonen en werken in het prachtige heuvelland met een grensoverschrijdend cultuuraanbod: een bijzonder stukje Nederland gelegen in het hart van Europa. Vanuit twee hoofd- en drie nevenlocaties bieden wij topklinische zorg aan de inwoners van Parkstad en Westelijke Mijnstreek, een verzorgingsgebied met ruim 450.000 inwoners.

Daarnaast is Zuyderland MC een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Als STZ ziekenhuis loopt Zuyderland Medisch Centrum voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

De beschouwende pool bestaat uit de vakgroepen Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde en arts-assistenten van de betreffende disciplines. Interne Geneeskunde en Longgeneeskunde beschikken over een volledige opleidingserkenning en Cardiologie beschikt over een deelerkenning van het perifere deel van de opleiding.

Talentvolle en enthousiaste medewerkers zien wij graag met ons meewerken aan een kwalitatief hoogwaardige zorgverlening.

 • Jouw dag bestaat uit het lopen van visites, verrichten van onderzoek, opstellen én uitvoeren van behandelplannen en voeren van gesprekken met patiënten.
 • Binnen de roulerende blokken bij de specialismen Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde ben je voornamelijk werkzaam in de kliniek van het betreffende specialisme, de SEH, hartbewaking en consultafdelingen. De focus zal liggen op de kliniek.
 • Naast participeren in reguliere patiëntenbesprekingen, krijg je de mogelijkheid om mee te lopen met onderwijsmomenten van de Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde.
 • Bij goed functioneren kom je in aanmerking voor korting als je een opleidingsplek krijgt toegewezen. Jouw functioneren wordt beoordeeld door de opleiders van de betrokken specialismen tijdens vaste feedback gesprekken en vastgelegd in jouw persoonlijke e-portfolio.

Wie ben je?

Voor de ANIOS pool beschouwende specialismen, voornamelijk standplaats Sittard-Geleen, zijn wij op zoek naar enthousiaste basisartsen of studenten geneeskunde aan het eind van hun studie, die:

 • ervaring willen opdoen in de opvang en behandeling van patiënten Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde in de vorm van continue roulerende blokken en bereid zijn tot het participeren in het reguliere (gezamenlijke) dienstrooster van bovengenoemde 3 specialismen.
 • willen groeien als zelfstandig werkende arts en het beste uit zichzelf willen halen.
 • goed in staat zijn om in multidisciplinair teamverband te werken.
 • over goede sociale, organisatorische en communicatieve vaardigheden beschikken.

Wat bieden wij?

 • Een boeiende artsenbaan die een uitstekende voorbereiding biedt voor verschillende vervolgopleidingen zoals Cardiologie, Longziekten, huisartsgeneeskunde, Interne Geneeskunde of Spoedeisende Hulp;
 • Werkeenheid: Zuyderland Medisch Centrum, afdelingen Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde, locaties Sittard-Geleen en Heerlen inclusief werkzaamheden op de SEH o.a. tijdens de diensten.
 • Een uitgebreid introductieprogramma, een ruim scholingsaanbod en de mogelijkheid tot maatwerk.
 • Aanstelling voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging tot 23 maanden.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen waaronder een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Salariëring binnen FWG functiegroep 65 voor 32-38 uur (105,56%) per week waarbij 38 uur de voorkeur heeft.
 • Inmiddels is er al een leuke pool met enthousiaste, net-afgestudeerde artsen, we blijven doorlopend werven om de pool nog verder uit te breiden.

Interesse?

Ben jij nieuwsgierig en wil je vrijblijvend een (dag)deel meelopen? Je bent van harte welkom! Inlichtingen zijn telefonisch in te winnen bij dr. R. Mostard, longarts, via 088-4596066, dr. T. Lenderink, cardioloog, via 088-4596130 en dr. F. Stifft, internist, via 088-4598907 of per email medischeopleidingen@zuyderland.nl

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.