Zuyderland zoekt een

ANIOS Cardiologie

Dienstverband

32-38 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Word jij onze nieuwe Arts Assistent voor de afdeling Cardiologie? Wil jij je verder ontwikkelen in dit mooie vak en de beste zorg bieden aan onze patiënten? Lees dan snel verder!

Wie ben jij?

 • Je bent een enthousiaste basisarts of je rondt de studie geneeskunde binnenkort af;
 • Je wilt ervaring opdoen in de opvang en behandeling van cardiologie-patiënten;
 • Je bent goed in staat om in multidisciplinair teamverband te werken;
 • Je hebt goede sociale, organisatorische en communicatieve vaardigheden.
 • Bent bereid tot het verrichten van alle diensten;
 • Mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
 • Wetenschappelijke interesse is geen vereiste.

Wat bieden wij?

 • Een boeiende artsenbaan die ook een uitstekende voorbereiding kan bieden voor verschillende vervolgopleidingen zoals huisartsgeneeskunde, spoedeisende hulp, ziekenhuisarts, verpleeghuisarts, sportarts, longziekten of (SEH) interne geneeskunde en uiteraard als voorbereiding op de cardiologie zelf.
 • Werkomgeving: Zuyderland Medisch Centrum, afdeling Cardiologie. Klinische locatie in Heerlen.
 • Aanstelling voor bepaalde tijd met een duur van 1 jaar en mogelijkheid tot verlenging.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen waaronder een vaste eindejaarsuitkering, vakantiegeld van 8,33%, pensioenopbouw, vakantiedagen, het volgen van cursussen zoals BLS, ALS en ABCDE.
 • Salariëring binnen FWG functiegroep 65, max € 5.504,- bij een fulltime dienstverband (Cao ziekenhuizen 2019 – 2021)
 • Wij hebben meerdere vacatures voor gemiddeld 38 uur (105,56%) per week, deeltijd (32u) is bespreekbaar.
 • Soms is een combinatie van een 50% ANIOS aanstelling en 50% wetenschappelijk onderzoek mogelijk leidend tot een doctoraat beschikbaar en bespreekbaar.

Wat ga je doen?

Zuyderland is een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland, waar de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd in een inspirerende werkomgeving. Wonen en werken in het prachtige heuvelland met een grens­overschrijdend cultuuraanbod: een bijzonder stukje Nederland gelegen in het hart van Europa.

Daarnaast is Zuyderland ook een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Als STZ ziekenhuis loopt Zuyderland Medisch Centrum voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg. De opzet en uitvoering van percutane interventies aan het hart (PCI) binnen Zuyderland zijn door de STZ als topklinische functie aangemerkt.

Talentvolle en enthousiaste medewerkers zien wij graag met ons meewerken aan een kwalitatief hoogwaardige zorgverlening. Het team van de afdeling Cardiologie bestaat uit 30 cardiologen samen met arts-assistenten, physician assistants en verpleegkundig specialisten. We werken met name op de klinische locatie in Heerlen en op meerdere locaties voor ambulante zorg. Er is een zeer nauwe en goede samenwerking met Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) voor zowel opleiding, onderzoek als patiëntenzorg.

 • Je zult afwisselend werkzaam zijn op de klinische afdeling Cardiologie, de CCU, de EHH, de Acute Opname Afdeling en je doet consulten voor andere disciplines.
 • Jouw dag bestaat uit het lopen van visites, het verrichten van onderzoek, het opstellen én uitvoeren van behandelplannen en het voeren van gesprekken met patiënten.
 • Naast participeren in reguliere patiëntenbesprekingen, krijg je de mogelijkheid om onderwijs te volgen op het gebied van Cardiologie. Je krijgt de ruimte om ook zelf invulling te geven aan de inhoud van deze scholingen.
 • Overdrachten in de ochtend worden gezamenlijk gedaan, mede als onderwijsmoment voor iedereen.

Interesse?

Ben jij nieuwsgierig naar onze afdeling en wil je vrijblijvend een (dag)deel meelopen? Je bent van harte welkom! Inlichtingen zijn in te winnen bij dr. T. Lenderink, cardioloog en opleider, per mail t.lenderink@zuyderland.nl of telefonisch via de ondersteuning opleiding mevrouw C. Heijnen-Theunissen (088-4597402).

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.
Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.