Zuyderland zoekt een

ANIOS IC Zuyderland (32-38 upw, locatie Sittard-Geleen en Heerlen)

Dienstverband

32-38 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Ben jij die enthousiaste basisarts die ervaring op wil doen in de opvang en behandeling van acuut vitaal bedreigde patiënten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw nieuwe baan

Zuyderland is een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland, waar de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd in een inspirerende werkomgeving. Wonen en werken in het prachtige heuvelland met een grens­overschrijdend cultuuraanbod: een bijzonder stukje Nederland gelegen in het hart van Europa.

Daarnaast is Zuyderland ook een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Als STZ-ziekenhuis loopt Zuyderland Medisch Centrum voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

De afdeling Intensive Care heeft 2 locaties. Locatie Sittard heeft een IC met 8 bedden, locatie Heerlen heeft een IC met 16 bedden. Er werken op beide locaties 13 intensivisten,13 arts-assistenten en 2 physician assistants. Wij bieden uitermate leerzame en aantrekkelijke mogelijkheden voor een ANIO-schap op een goed georganiseerde, moderne closed format IC.

Je bent medeverantwoordelijk voor de op de Intensive Care opgenomen patiënten. Tevens heb je een rol in de opvang van acuut vitaal bedreigde patiënten op de Spoedeisende Hulp en elders in het ziekenhuis. Ook maak je deel uit van het reanimatieteam. Deze functie kan een prima springplank zijn naar diverse opleidingen en een stevige basis leggen voor een verdere carrière. Je ontvangt naast een inwerkprogramma de mogelijkheid om deel te nemen aan het theoretisch en praktisch onderwijs en de overige lokale opleidingsactiviteiten van de vakgroep. Een FCCS-cursus wordt vergoed.

Wat neem je mee?

 • Je bent in het bezit van het diploma basisarts en wilt graag ervaring opdoen in de opvang en behandeling van acuut vitaal bedreigde patiënten.
 • Je bent goed in staat om in multidisciplinair teamverband te werken. Je houdt van aanpakken en je bent in staat om in acute situaties het hoofd koel te houden.
 • Je bent loyaal, patiëntvriendelijk en communicatief vaardig.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een contract voor de duur van één jaar.
 • Verspreid over het jaar zijn meerdere startmomenten mogelijk.
 • Je bent werkzaam over beide locaties.
 • Een werkweek van gemiddeld 32-38 uur, waarbij 38 uur de voorkeur heeft. De werktijden zijn wisselend overdag, ’s avonds en ’s nachts met werkdagen van maandag t/m zondag.
 • Een salaris in FWG 65 met een bruto maandsalaris van € 4.457,- tot € 6.716, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW). 
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON. 
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis). 
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen. 
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten. 

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met de heer Guus Janssen, internist-intensivist of mevrouw Marloes Geraedts, afdelingshoofd IC. E-mail: g.janssen@zuyderland.nl, telefoonnummer 088-4597220 (IC Heerlen). E-mail: ma.geraedts@zuyderland.nl.

Schriftelijke sollicitaties vergezeld van een curriculum vitae kunnen gestuurd worden naar de heer Guus Janssen, internist-intensivist via email: g.janssen@zuyderland.nl.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.