Zuyderland zoekt een

ANIOS Longgeneeskunde

Dienstverband

32-38 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Heb je interesse in de longgeneeskunde of zoek je een goede basis voor bijvoorbeeld de huisartsenopleiding of opleiding specialist ouderengeneeskunde?
Word jij dan onze nieuwe Anios voor de afdeling Longgeneeskunde? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Zuyderland is een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland, waar de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd in een inspirerende werkomgeving. Wonen en werken in het prachtige heuvelland met een grens­overschrijdend cultuuraanbod: een bijzonder stukje Nederland gelegen in het hart van Europa.

Daarnaast is Zuyderland ook een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Als STZ ziekenhuis loopt Zuyderland Medisch Centrum voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

Talentvolle en enthousiaste medewerkers zien wij graag met ons meewerken aan een kwalitatief hoogwaardige zorgverlening. De huidige vakgroep bestaat uit 15 longspecialisten, 12 arts-assistenten, 2 physician assistants en 1 verpleegkundig specialist. De vakgroep heeft de volledige opleidingsbevoegdheid voor longgeneeskunde. Je zult afwisselend werkzaam zijn op de verpleegafdelingen Longgeneeskunde, SEH en op andere afdelingen voor het verrichten van consulten. Binnen de afdeling longgeneeskunde zijn de thoracale oncologie (immuno-oncologie centrum), slaapgeneeskunde en ILD (STZ status) speerpunten.

 • Jouw dag bestaat uit het lopen van visites, het verrichten van onderzoek, het opstellen én uitvoeren van behandelplannen en het voeren van gesprekken met patiënten. Je verricht avond-, nacht- en weekenddiensten.
 • Naast participeren in reguliere patiëntenbesprekingen, krijg je de mogelijkheid om onderwijs te volgen op het gebied longgeneeskunde en interne geneeskunde. Je krijgt de ruimte om ook zelf invulling te geven aan de inhoud van deze scholingen.

Wie ben jij?

 • Je bent een enthousiaste basisarts of je rondt de studie geneeskunde binnenkort af.
 • Je wil ervaring op doen in de opvang en behandeling van longpatiënten.
 • Je bent goed in staat om in multidisciplinair teamverband te werken.
 • Goede sociale, organisatorische en communicatieve vaardigheden.
 • Bereidheid tot het verrichten van alle diensten.

Wat bieden wij?

 • Een boeiende artsenbaan die een uitstekende voorbereiding biedt voor verschillende vervolgopleidingen zoals longgeneeskunde, cardiologie, huisartsgeneeskunde, interne geneeskunde of spoedeisende hulp.
 • Werkeenheid: Zuyderland Medisch Centrum, afdeling Longgeneeskunde, locatie Heerlen en Sittard-Geleen.
 • Aanstelling voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen waaronder een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Salariëring binnen FWG functiegroep 65.
 • Wij hebben meerdere vacatures voor gemiddeld 38u (105,56%) per week, deeltijd (32u) is bespreekbaar.

Interesse?

Ben jij nieuwsgierig naar onze afdeling en wil je vrijblijvend een (dag)deel meelopen? Je bent van harte welkom! Inlichtingen zijn telefonisch in te winnen bij mevrouw Scheyvens, afdelingshoofd Longgeneeskunde, telefoonnummer 06-10455718 of per mail y.scheyvens@zuyderland.nl of drs. Michiel Gronenschild, longarts en vakgroep voorzitter, m.gronenschild@zuyderland.nl 

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.