Zuyderland zoekt een

ANIOS Neurologie Zuyderland - Specialisme: Neurowetenschappen

Dienstverband

38

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Word jij onze nieuwe ANIOS voor de afdeling Neurologie? Wil jij je verder ontwikkelen en de beste zorg bieden aan onze patiënten? Lees dan snel verder!

Jouw nieuwe baan op 1 september/ 1 oktober/ 1 november/ 1 december

Voor de vakgroep Neurologie zoeken we een enthousiaste ANIOS met affiniteit voor de neurologie. De afdeling Neurologie van Zuyderland Medisch Centrum bevindt zich op twee hoofdlocaties (Sittard en Heerlen). Vrijwel alle aandachtsgebieden zijn vertegenwoordigd, met ook diverse gespecialiseerde spreekuren (met name bewegingsstoornissen, dementie, hoofdpijn). Er is verder een academisch MS-centrum. Neurologie Zuyderland heeft de volledige opleiding tot neuroloog. Onze vakgroep bestaat uit neurologen, AIOS-neurologie, ANIOS, coassistenten, semiartsen, physician assistants en verpleegkundig specialisten. We verwelkomen ANIOS die neuroloog willen worden, maar ook die bijvoorbeeld neurochirurg, huisarts, revalidatiearts of geriater willen worden, of zich nog oriënteren op hun verdere loopbaan. Sommige ANIOS werken mee aan een onderzoeklijn.

Jij werkt onder supervisie van onze neurologen in de kliniek, op de polikliniek, de SEH en participeert in de diensten. Daarnaast doe jij mee met het onderwijs en de overige lokale opleidingsactiviteiten van de vakgroep. Wij staan verder voor een open veilige cultuur met korte lijnen voor overleg. Er is een inwerkperiode met onder andere ook aandacht voor BLS, ABCD-training, en meer specifieke scenario-trainingen voor acute neurologische aandoeningen.

Wat neem je mee?

 • Je bent basisarts.
 • Je streeft ernaar zich verder te ontwikkelen tot een goede dokter die betrokken is bij de patiënten die aan jou zijn toevertrouwd.
 • Je werkt efficiënt en hebt een proactieve instelling.
 • Je bent een teamspeler die goed kan samenwerken.
 • Je bent leergierig en bereid nieuwe vaardigheden te leren.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een boeiende functie als ANIOS, als opstap voor de opleiding tot neuroloog, maar ook voor andere vakgebieden zoals bijvoorbeeld neurochirurgie, revalidatie, geriatrie of huisartsgeneeskunde.
 • Een contract voor de duur van één jaar. Een eventuele verlenging bestaat tot de mogelijkheden. Je kan starten per 1 september, 1 oktober 1 november of 1 december.
 • De startdatum is altijd de eerste van de maand.
 • Een werkweek van gemiddeld 38 uur in onregelmatige diensten.
 • Een salaris in FWG 65 met een bruto maandsalaris van € 4.457, - tot € 6.716, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.
 • ABCDE-training (gratis).
 • Scenariotrainingen voor acute neurologische aandoeningen en e-learning acute neurologie (gratis).
 • Deelname aan alle opleidingsactiviteiten van de vakgroep.

Welkom in het team

Zuyderland is een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland, waar de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd in een inspirerende werkomgeving. Wonen en werken in het prachtige heuvelland met een grensoverschrijdend cultuuraanbod: een bijzonder stukje Nederland gelegen in het hart van Europa.

Daarnaast is Zuyderland ook één van de Samenwerkende Topklinische opleidings- ziekenhuizen (STZ). Als STZ-ziekenhuis loopt Zuyderland Medisch Centrum voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg. Talentvolle en enthousiaste medewerkers zien wij graag met ons meewerken aan een kwalitatief hoogwaardige zorgverlening.

Meer weten?

Je kunt je sollicitatiebrief en CV richten aan dr. R. Beekman, opleider of naar drs. T. Schreuder, plaatsvervangend opleider, ter attentie van mevrouw drs. A. Vankan, opleidingscoördinator vakgroep Neurologie, (ar.vankan@zuyderland.nl/ 088-4599717). Indien je meer informatie wil, kan je gerust contact met ons opnemen.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.