Maastricht UMC+ zoekt een

Apothekersassistent poliklinische Apotheek

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als apothekersassistent bij de poliklinische Apotheek Maastricht UMC+ ben jij het gezicht voor onze poliklinische patiënten en de patiënten die vanuit het ziekenhuis ontslagmedicatie meekrijgen. Jij maakt voor deze patiënten het verschil door ervoor te zorgen dat zij de juiste medicatie en uitleg krijgen.
De recepten bevatten relatief veel specialistische middelen zoals biologicals, oncolytica, fertiliteitshormonen en infuustherapie.

In deze functie heb je veel direct patiëntencontact en wordt je optimaal gefaciliteerd door onze ROWA robot die gekoppeld is aan het informatiesysteem CGM Apotheek. Samen met je collega’s werk je afwisselend aan de balie en in de backoffice.

Tevens is de poliklinische Apotheek Maastricht UMC+ een 24-uurs apotheek die ook dient voor patiënten van de nabij gelegen Huisartsenpost.

Het team van apothekersassistenten bestaat uit 40 collega’s die nauw samenwerken met (ziekenhuis)apothekers, artsen en verpleegkundigen. Samen maken zij van deze baan een baan met een + in de mooiste stad van Nederland!

Wat vragen wij van jou?
 • Een afgerond MBO opleiding tot apothekersassistent;
 • Kwaliteit en secuur werken staan bij jou hoog in het vaandel;
 • Goede rekenkundige vaardigheden;
 • Onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen zijn bij jou favoriet, zodat we 24/7 zorg kunnen verlenen aan onze patiënten;
 • Je kennis op peil houden door middel van bij- en nascholing vind je vanzelfsprekend en wij faciliteren je hierin zoveel mogelijk;
 • Je bent klantgericht en dienstverlenend.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De Ziekenhuisapotheek, intern ook wel de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie genoemd, verzorgt specialistische farmaceutische zorg voor de patiënten van het Maastricht UMC+, zowel in het ziekenhuis, op de polikliniek, als thuis. De focus van de afdeling ligt de komende jaren op het verbeteren van de kwaliteit van de farmaceutische zorg. In het bijzonder de medicatieveiligheid waarbij de patiënt centraal staat.
Wij werken nauw samen met de Ziekenhuisapotheek van het UMC St Radboud op verschillende gebieden, waaronder het bereiden van geneesmiddelen.

De komende jaren worden de werkplekken binnen de ziekenhuisapotheek nog meer gemoderniseerd om zowel de ziekenhuisapothekers als apothekersassistenten optimaal te faciliteren in hun werk. Dit om de farmaceutische patiëntenzorg naar een nog hoger niveau te tillen.

Wij bieden jou een uitdagende en innovatieve werkomgeving waarin topzorg samengaat met warmte en aandacht voor het individu, en waarin persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling een vanzelfsprekendheid zijn.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 24-36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.052,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7M van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.