Maastricht UMC+ zoekt een

Apothekersassistent VTGM

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als apothekersassistent in het team van VTGM verzorg jij het voor toediening gereed maken van geneesmiddelen. Dit doe je voornamelijk onder aseptische omstandigheden voor o.a. parenterale voedingen, cassettes en cytostatica. Hiermee maak jij hét verschil voor de patiënten van onze verpleegafdelingen, zoals de intensive cares, neonatologie en oncologie.
Je maakt de geneesmiddelen gereed volgens verschillende protocollen in een cleanroom waar onder GMP-z condities gewerkt wordt.

In deze functie werk je veel samen met collega apothekersassistenten, (ziekenhuis)apothekers, artsen en verpleegkundigen. Patiëntencontact heb je niet direct, maar een hart voor de zorg des te meer.

Het team VTGM bestaat uit 45 collega’s. Samen werken zij afwisselend ochtend-, dag- en avonddiensten. Hier komen op termijn nachtdiensten bij. Uiteraard ontvang je hiervoor een passende toelage.

Samen maken wij van deze baan een baan met een + in de mooiste stad van Nederland!

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgerond MBO opleiding tot apothekersassistent;
 • Kwaliteit en secuur werken staan bij jou hoog in het vaandel staan;
 • Goede rekenkundige vaardigheden;
 • Onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen zijn voor jou vanzelfsprekend, zodat we 24/7 zorg kunnen verlenen aan onze patiënten;
 • Je kennis op peil houden door middel van bij- en nascholing vind je vanzelfsprekend en wij faciliteren je hierin zoveel mogelijk;
 • Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel met behoud van accuratesse en hebt ervaring in het werken met computer systemen.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De Ziekenhuisapotheek, intern ook wel de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie genoemd, verzorgt de specialistische farmaceutische zorg voor de patiënten van het Maastricht UMC+, zowel in het ziekenhuis, op de polikliniek, als thuis. Onze focus ligt de komende jaren op het verbeteren van de kwaliteit van de farmaceutische zorg. In het bijzonder de medicatieveiligheid waarbij de patiënt centraal staat.
Wij werken nauw samen met de Ziekenhuisapotheek van het UMC St Radboud op verschillende gebieden, waaronder het bereiden van geneesmiddelen.

De komende jaren worden de werkplekken binnen de ziekenhuisapotheek nog meer gemoderniseerd om zowel de ziekenhuisapothekers als apothekersassistenten optimaal te faciliteren in hun werk. Dit om de farmaceutische patiëntenzorg naar een nog hoger niveau te tillen.

Wij bieden jou een uitdagende en innovatieve werkomgeving waarin topzorg samengaat met warmte en aandacht voor het individu, en waarin persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling een vanzelfsprekendheid zijn.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 24-36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.675,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7M van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.