Maastricht UMC+ zoekt een

Applicatie specialist/ontwikkelaar Oracle Apex in opleiding

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Heb jij een HBO ICT opleiding, maar interesse om je verder te specialiseren in Oracle Apex? Dan is deze functie, waarin we je door middel van training on the job en cursussen klaarstomen voor een functie als Applicatiespecialist/ontwikkelaar Oracle Apex, wellicht iets voor jou.

Je werkt in teamverband met de andere ontwikkelaars en beheerders aan ontwikkeling, onderhoud en beheer van de ICT systemen die gebruikt worden binnen het genetica vakgebied. Daarnaast participeer je in projecten voor het innoveren van de laboratoriumdiagnostiek en optimaliseren van de (lab)processen. Hierbij wordt samengewerkt met laboratoriumspecialisten en bio-informatici van de afdelingen Klinische Genetica van MUMC+ en Radboudumc.

Wij zoeken een breed georiënteerde software ontwikkelaar, die ook affiniteit heeft met applicatiebeheer van systemen. Wij bieden een informele, open en collegiale werksfeer en een veelzijdige functie.

Helix is het kernsysteem van de genetische laboratoria van MUMC+. Dit systeem wordt ingezet als primair registratiesysteem voor de laboratoriumdiagnostiek. Ontwikkeling en onderhoud van de Helix (maatwerk)software wordt gezamenlijk uitgevoerd met de afdeling Genetica van het Radboudumc. Helix is nu nog gebaseerd op Oracle Forms & Reports. Momenteel vindt vernieuwing plaats van Helix op basis van Oracle Apex. Naast Helix wordt er gebruik gemaakt van andere applicaties en databases t.b.v. genetische laboratoriumdiagnostiek en data-analyse. Tussen de diverse systemen bestaan en worden koppelingen gebouwd en onderhouden.

Bovenstaande betekent dat je takenpakket er concreet als volgt uit ziet:
 • Je werkt in de rol van ontwikkelaar/applicatiespecialist mee in projecten van de afdeling voor innovatie en procesverbetering, en in projecten voor vernieuwing en onderhoud van systemen.
 • Je participeert in het project voor de vernieuwing van het Helix systeem op basis van Oracle Apex.
 • Je bouwt en onderhoudt koppelingen.
 • Je bepaalt de invoeringsstrategie van een nieuwe release, samen met Informatiemanagement.
 • Je customiseert productsoftware door wijzigen en toevoegen van applicatie-objecten.
 • Je zorgt voor de juiste werking van de applicaties.
 • Je analyseert de oorzaken van storingen en lost deze op. Indien nodig zorg je voor een "work-around".
 • Je formuleert adaptieve, preventieve en correctieve wijzigingen en voert deze uit, (mede) gebaseerd op input vanuit Informatiemanagement. Je zorgt ervoor dat de diverse wijzigingen op elkaar afgestemd zijn, evenals de samenhangende wijzigingen in de infrastructuur.
 • Je adviseert over ontwikkeling, inrichting, beheer en gebruik van de informatiesystemen.


Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding bij voorkeur in de ICT.
 • Sterk analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Leergierig en bereid om te investeren in opleiding/ontwikkeling
 • Enige ervaring met softwareontwikkeling is een vereiste. De aandachtsgebieden binnen de functie zijn vooral HTML, Java, SQL, PL/SQL, Oracle Apex (vanaf versie 5). Wij vragen verder van jou de interesse en drive om je hier verder in te verdiepen.
 • Sociaal vaardig; in staat om je in een dynamische omgeving met verschillende belanghebbenden staande te houden.
 • Je neemt initiatief, bent betrokken en neemt verantwoording.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Vind jij het leuk om software te ontwikkelen in een innovatieve omgeving? Heb jij enige ervaring met IT en werk je graag in een organisatie met sociale impact? Ben je daarnaast ook nog eens leergierig en bereid om die stap extra te zetten om je verder te ontwikkelen? Dan willen we jou graag verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen het Maastricht UMC+ is de afdeling MIT (Medische Instrumentatie en Informatie Technologie) verantwoordelijk voor het beheer van de IT en medische apparatuur maar is ook betrokken bij de aanschaf van nieuwe toepassingen en innovatie trajecten.

Deze vacature is ten behoeve van de ontwikkeling en het beheer van Helix, het kernsysteem van de genetische laboratoria van het MUMC+. De afdeling Klinische Genetica richt zich op diagnostiek en onderzoek van erfelijke aandoeningen. De afdeling bestaat uit ca. 190 medewerkers. Het Laboratorium Klinische Genetica verzorgt specialistische klinisch-genetische diagnostiek in nauwe samenwerking met de afdeling Genetica van het Radboudumc te Nijmegen. Deze samenwerking vereist ook een gemeenschappelijke informatievoorziening en koppeling van systemen. Het Laboratorium is ISO 15189 gecertificeerd en ziet technologische vernieuwing als belangrijkste pijler in de verbetering en efficiënter maken van de diagnostiek.

Je werkt nauw samen met twee collega applicatiespecialisten/software ontwikkelaars en het team Informatiemanagement van Klinische Genetica, dat bestaat uit drie functioneel beheerders, 2 keyusers en de informatiemanager. Gezamenlijk worden ontwikkeling, beheer en ondersteuning van de domein specifieke systemen verzorgd. Het beheer van de ICT infrastructuur, servers, operating systems, PC werkplekken e.d. wordt door een ander team van MIT uitgevoerd.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc.
Na positieve afronding van je opleiding is een mogelijkheid op een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar conform 2.4.1 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.078 bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 9 van de Cao umc.

Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.