Maastro zoekt een

Applicatiebeheerder elektronisch patiëntendossier (HiX)

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen, Overige

We kunnen er lang of kort over praten: we hebben jouw hulp nodig! Techniek en IT spelen een belangrijke rol in de zorgprocessen van Maastro. Met name de interactie tussen de drie elementen technologie, informatietechnologie en proces maakt het werk als applicatiebeheerder bij ons zo uitdagend. Onze patiënten zijn allemaal erg ziek. Wij ontzorgen onze toppers in de zorg door het aanbieden van passende IT-oplossingen. En dat doen we graag, want we houden de focus van onze zorgcollega’s het liefst helemaal gericht op de zorg voor onze patiënten en het wetenschappelijk onderzoek dat zij doen.

Op dit moment werken we hard aan een aantal belangrijke projecten om de IT-ondersteuning nog verder te verbeteren. Een daarvan is de (her)implementatie van één van onze kernsystemen, het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) op basis van Chipsoft HiX versie 6.3. Maar we ondersteunen ook bij de aanschaf van nieuwe bestralingsapparatuur en we helpen onze collega’s van bedrijfsvoering bij de implementatie van een standaard pakket op gebied van financiën, human resources en inkoop. 

Naast ons werk in projecten doen wij het dagelijks beheer van de IT-systemen van Maastro, waarbij een belangrijk deel van de aandacht uitgaat naar goede inbedding van nieuwe zaken in het bestaande landschap. Maar vooral zijn we bezig de IT maximaal te verbinden met de werkprocessen van Maastro; op gebied van zorg, maar ook op gebied van zorgondersteuning en bedrijfsvoering. We zoeken een HiX-applicatiebeheerder, maar naast beheer van ons EPD zijn er dus nog veel meer afwisselende en uitdagende klussen te doen door applicatiebeheer. Een hoop ballen om in de lucht te houden, zwaarder en lichter, maar als je daarvoor niet terugschrikt dan zien we je graag snel langskomen.

Je kerntaak als applicatiebeheerder is het beheren van ons elektronisch patiëntendossier (HiX), het kloppend hart van de IT-systemen binnen onze kliniek. In HiX worden alle medische gegevens van patiënten van Maastro geregistreerd en worden acties, behandelingen en afspraken gepland. In ons EPD kunnen alle medewerkers die daartoe bevoegd zijn medische gegevens inzien en met elkaar uitwisselen. Zo is de actuele medische status van een patiënt snel beschikbaar op een veilige en betrouwbare manier. De bedrijfsvoering in de ziekenhuissector vraagt in toenemende mate om stabiele en betrouwbare ICT-oplossingen. Dit is een van de aanleidingen voor de dit jaar geplande (her)implementatie van HiX versie 6.3. Dit project bied je de kans om de Maastro-implementatie van HiX goed te leren kennen. 

Daarnaast voer je, samen met je collega’s, het beheer over een aantal andere IT-systemen van Maastro. De beheertaken en aandachtsgebieden worden onderling verdeeld, zodat jullie als groep Maastro zo optimaal mogelijk ondersteunen. Jouw taken worden onder andere:

 • Meewerken aan de implementatie van IT-systemen van Maastro (nu nadruk op EPD HiX 6.3);
 • Verantwoordelijk zijn voor beheer en onderhoud van specifieke modules van het EPD; 
 • Bijdragen aan de beschikbaarheid/performance van de systemen/koppelingen die je beheert; 
 • Voorkomen en oplossen van gebruiksproblemen; 
 • Onderhouden van de functionaliteit en waarborgen van de werking van de applicatie; 
 • Op de hoogte zijn van (nieuwe) ontwikkelingen in je vakgebied; 
 • Maken van wijzigingsvoorstellen en onderhoudsplannen; 
 • Testen nieuwe (deel)versies; 
 • Beantwoorden van gebruikersvragen (inhoud en gebruik); 
 • Trainen en ondersteunen van groepen en individuen in gebruik van Maastro-applicaties; 
 • Adviseren over het vernieuwen of uitbreiden van applicaties; 
 • Onderhouden van contacten met leveranciers op operationeel niveau (3e lijn). 

Als applicatiebeheerder maak je deel uit van de IT-afdeling van Maastro. Je werkt in een groep van 5 applicatiebeheerder binnen het team IT Operations.

We zoeken een enthousiaste kandidaat met een afgeronde HBO-opleiding en het bijbehorend werk- en denkniveau. Natuurlijk zien wij graag dat je al ervaring hebt met zorgprocessen, of beter nog: met het beheren van een EPD in een radiotherapie afdeling en natuurlijk is kennis van en ervaring met Chipsoft HiX een pré. Maar we zijn vooral op zoek naar een hardwerkende, slimme en communicatieve applicatiebeheerder die oog heeft voor de gebruikers van IT; de beheerder die begrijpt dat technologie, IT en processen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en slechts in gezamenlijkheid een succesvolle oplossing bieden. Jij stroopt graag je mouwen op: je ziet werk liggen en pakt het zelfstandig op.

Maar: ken je de zorg niet, is EPD een afkorting die je in jouw werk nooit tegenkomt en is Chipsoft voor jou een nieuwe leverancier, maar herken je je wel in het profiel dat geschetst wordt? Kom je net van school, ben je toe aan een carrièreswitch of misschien al wel een senior EPD beheerder? Neem contact met ons op, wie weet ben jij onze nieuwe collega!

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende baan bij een professionele en dynamische organisatie die het patiëntbelang, onderwijs en innovatie hoog in het vaandel heeft staan;
 • Een dienstverband van 32 -36 uur per week (uren naar keuze kandidaat) op basis van de CAO Ziekenhuizen, voor in eerste instantie bepaalde tijd (één jaar) met intentie tot een vast dienstverband;
 • Ruimschoots mogelijkheden om jezelf, bijvoorbeeld door opleiding, verder te ontwikkelen;
 • Deels thuiswerken is mogelijk. Maastro hanteert een hybride model;
 • Een marktconform salaris op basis van FWG schaal 55 (min. € 3.115,-, max. € 4.391,-) en overige uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke kortingsregelingen voor onder andere diverse (zorg)verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen.

Meer informatie over de functie? Neem vanaf 4 augustus gerust contact op met Yvo Dedroog, teamleider; telefonisch via +31-(0)88-4455600 (centrale telefoonnummer Maastro).

Over Maastro: Maastro is een nationaal en internationaal gerenommeerd instituut dat de bestraling (radiotherapie) van oncologische patiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. We leggen de verbinding tussen patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en doen dat met circa 350 medewerkers.  Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonentherapiecentrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

Als deze functie jou aanspreekt, kun je jouw motivatiebrief en curriculum vitae vóór 22 augustus 2022 uploaden in het sollicitatieformulier op onze website www.maastro.nl (onder: jobs & academy).