Maastricht UMC+ zoekt een

Arts Assistent in opleiding tot KNO-arts

Dienstverband

46 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
De opleidingsduur is 5 jaar en is opgedeeld in stages van 3 maanden. Tevens worden een tweetal niet-academische stages afgelegd van 6 en 9 maanden in een ziekenhuis met accreditatie voor het niet-academische gedeelte van de opleiding.
Met de introductie van de nieuwe opleidingsstructuur (ENTER 2) is er veel aandacht voor begeleiding en beoordeling van de AIOS tijdens de opleiding waarbij Korte Praktijk Beoordelingen (KPB) en OSATS centraal staan. Tevens wordt met de AIOS een individueel opleidingsplan ontwikkeld.
Naast het leren op de werkvloer, wordt er structureel onderwijs verzorgd, zoals patiënt gerelateerde besprekingen, praktisch onderwijs op humaan kadavermateriaal en nemen AIOS deel aan specifieke KNO-gerichte landelijke examens evenals de door ENTER geadviseerde mini-cursussen.
Elke AIOS ontwikkelt zich specifiek in een van de 4 vakoverstijgende profielen, namelijk wetenschap en evidence based medicine, kwaliteit en patiëntveiligheid, medisch leiderschap en onderwijs & opleiding. Binnen de opleiding wordt het verrichten van wetenschappelijk onderzoek gepropageerd en gefaciliteerd, waarbij oncologie, otologie, vestibulologie en laryngologie speciale aandacht hebben.

Wat vragen wij van jou?
Je bent in het bezit van een basisarts diploma, BIG registratie en je hebt aantoonbare belangstelling voor het specialisme KNO en onderzoek in het bijzonder. Je organiseert je werk efficiënt, bent leergierig, zelfreflecterend en oprecht. Je ontwikkelt een eigen visie op onderzoek en het specialisme KNO, zodat je als een goede professional de toekomst tegemoet kan zien en in brede zin een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de KNO. Wetenschap is een integraal onderdeel van je werk. Als je je in dit profiel herkent, nodigen we je uit te solliciteren.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Hersen+Zenuw Centrum (HZC) is een samenwerkingsverband van tien specialismen binnen het MUMC+ waarbij de zorginhoudelijke en bedrijfsmatige aanpak gezamenlijk wordt afgestemd en uitgevoerd. Het HZC is gericht op patiënten met complexe aandoeningen gerelateerd aan de hersenen en/of zenuwstelsel, waarbij de aandoeningen vaak bestaan uit meerdere soorten klachten en gekenmerkt worden door complexiteit en co-morbiditeit. Doordat de klachten worden onderzocht door specialisten uit verschillende medische vakgebieden kunnen wij doelmatig diagnostiek en behandeling uitvoeren, ook voor complexe, tertiaire zorgvragen. Binnen het Hersen+Zenuw Centrum werken de verschillende specialismen bovendien nauw samen op terreinen van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding, waarbij voortdurend innovaties en fundamentele kennis worden gegenereerd en door-ontwikkeld.
In het Hersen+Zenuw Centrum werken specialisten van de volgende medische vakgebieden samen: Neurologie, Neurochirurgie, Psychiatrie, Psychologie, Revalidatie, Klinische Neurofysiologie, KNO, Audiologie en Pijngeneeskunde.
Binnen de medische afdeling KNO wordt het hele spectrum van de Keel-, Neus- en Oorheelkunde uitgeoefend en vindt patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs plaats door diverse medische specialisten, onderzoekers en arts-assistenten. Tevens valt het Audiologisch Centrum en de subafdeling Evenwicht onder de afdeling KNO. De KNO-artsen hebben elk een primair aandachtsgebied, tot uiting komend als subspecialisme.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijk arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 46 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.037,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11a van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.