Maastricht UMC+ zoekt een

Arts Microbioloog

Dienstverband

48 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Jij bent één van de twee enthousiaste artsen-microbioloog die ons team in de regio Zuidoost-Brabant, en meer in het bijzonder het Catharina Ziekenhuis, komt versterken. Jij gaat het vak in de volle breedte uitoefenen met waar relevant een eigen aandachtsgebied, zoals bacteriologie, infectiepreventie of virologie/infectieserologie. Wij vinden daarin jouw wensen en ervaring erg belangrijk, daarom zal nadere invulling plaatsvinden in afstemming met jou en de groep artsen-microbioloog in het MUMC+.
Naast het leveren van topklinische zorg, krijg jij de mogelijkheid om een eigen onderzoekslijn op te zetten samen met een academisch centrum. Je gaat werken in een sfeer van pionieren, teamgeest en nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied. Als staflid vervul jij een actieve lokale rol binnen de opleiding van onze AIOS en de andere opleidingen binnen de afdeling.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent (gepromoveerd) arts-microbioloog (BIG-geregistreerd) of rondt binnenkort de opleiding tot arts-microbioloog af;
 • Je bent een teamspeler met goede communicatieve eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je voelt je aangetrokken tot de combinatie van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs;
 • Je bent doelgericht, vernieuwend en krijgt energie van pionieren;
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie;
 • Je bent bereid je (op termijn) te vestigen in de regio Zuidoost-Brabant (standplaats).
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Op de afdeling Medische Microbiologie, Infectieziekten en Infectiepreventie (MMI) van het MUMC+ wordt microbiologische topzorg verleend aan het ziekenhuis en de regio. Het MUMC+ is een derdelijns referentiecentrum, maar functioneert ook als streekziekenhuis. Behalve voor het eigen ziekenhuis verricht de afdeling MMI ook diagnostiek voor meerdere GGD ’en, regionale huisartsen en zorginstellingen in de (grens)regio.

Deze vacature is met name gericht op werkzaamheden in de regio Zuidoost-Brabant. De combinatie van aanvragers levert een breed en gevarieerd werkveld op, waarin alle facetten van de medische microbiologie aan bod komen. Tot de staf binnen het MUMC+ behoren 7 artsen-microbioloog, 3 medisch moleculair microbiologen, 2 senior onderzoekers en 4 internisten-infectioloog. Een intensieve en goede samenwerking tussen deze deelspecialismen kenmerkt onze afdeling. Deze samenwerking komt terug in patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

Wij streven er voortdurend naar om het laboratorium up to date te houden en te innoveren waar mogelijk en/of nodig om optimale diagnostiek en patiëntenzorg te kunnen leveren. Wij nemen in dit kader deel aan regionale initiatieven zoals de ABR zorgnetwerken en projecten in de Euregio Maas-Rijn.

De Universiteit Maastricht (UM) staat wereldwijd bekend om haar onderwijssysteem en de afdeling MMI verzorgt het onderwijs in de Medische Microbiologie. Er wordt tevens een actieve bijdrage geleverd aan het opleiden van masterstudenten geneeskunde/coassistentenWij verzorgen de opleiding tot arts-microbioloog, medisch moleculair microbioloog, internist-infectioloog en deskundige infectiepreventie.

Het wetenschappelijk onderzoek van onze afdeling is gefocust op het microbioom en op infectieziekten in het ziekenhuis en de Openbare Gezondheidszorg. Het onderzoek dat zich richt op infectieziekten heeft zijn focus op infectiepreventie en de SOA-gerelateerde aandoeningen en vindt plaats in nauwe samenwerking met de GGD Zuid-Limburg en het zorgnetwerk LINK. Er is tevens nauwe samenwerking met diverse instituten in de Euregio Maas-Rijn.

Aanstelling
De arbeidsovereenkomst wordt op grond van artikel 2.3 van de Cao umc voor onbepaalde tijd van gemiddeld 32 tot 40/48 uur per week aangegaan.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met een uitdagend carrièreperspectief. Wanneer jij jezelf in deze functie herkent dan vragen je uitdrukkelijk om je kandidaat te stellen. We gaan heel graag met jou in gesprek over eventuele aanvullende wensen en vragen met de betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.