Zuyderland zoekt een

Arts-onderzoeker/promovendus Long-/ Thoraxchirurgie

Dienstverband

32-36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wij zijn op zoek naar een jonge en enthousiaste arts-onderzoeker als promovendus long-/ thoraxchirurgie!

Onze afdeling

De vakgroep Heelkunde bestaat uit 22 chirurgen. Het chirurgisch palet wordt op de locaties in Heerlen, Brunssum en Sittard-Geleen aangeboden. De vakgroep heeft een regionale functie als slokdarm-, maag-, bariatrisch en long-/thoraxchirurgisch centrum. De vakgroep heeft opleidingsbevoegdheid binnen Regio VIII en verzorgt chirurgische differentiaties en fellowships voor de aandachtsgebieden gastro-intestinale- en oncologische chirurgie, longchirurgie, vaatchirurgie en traumachirurgie. Er zijn in totaal 5 fellow’s, 32 AIOS/ANIOS en meerdere arts-onderzoekers / promovendi werkzaam.

De long-/thoraxchirurgie wordt in de volle breedte uitgevoerd, cardiale ingrepen uitgezonderd. Minimaal-invasieve longchirurgie is ons speerpunt, met uniportal VATS als standaard benadering. Zuyderland Medisch Centrum is verwijscentrum voor aangeboren en verworven thoraxwandaandoeningen, waaronder pectus excavatum/carinatum en thoraxwandtrauma. Ook hierbij staat minimaal-invasieve behandeling centraal (Nuss, Abramson, VATS geassisteerde ribfixatie). Door de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) zijn het Centrum voor minimaal-invasieve longchirurgie en het Centrum thoraxwandaandoeningen officieel erkend als topklinische functie. Binnen deze topklinische centra wordt klinisch wetenschappelijk onderzoek verricht en zijn meerdere arts-onderzoekers en promovendi werkzaam.

Zuyderland Medisch Centrum kent een rijke opleidingstraditie in long-thoraxchirurgie. Naast een fellowship long/thoraxchirurgie kan de SCHERP-differentiatie longchirurgie worden gevolgd. Er is een uitgebreid scholingsprogramma opgezet voor minimaal-invasieve long-/thoraxchirurgie, waarbij Zuyderland de laatste jaren is uitgegroeid tot een internationaal trainingscentrum voor long-/thoraxchirurgen uit Nederland en EMEA. Ook wordt als faculty een bijdrage geleverd aan verschillende nationale en internationale trainingsprogramma's.

Wie ben jij?

 • Je hebt succesvol je studie geneeskunde / AKO / technische geneeskunde (of equivalent) afgerond.

 • Je wilt graag promoveren binnen de long-/thoraxchirurgie.

 • Je hebt interesse in de chirurgische behandeling van aangeboren en verworven thoraxwandaandoeningen

 • Verder ben je ambitieus, besluitvaardig, sociaal, hardwerkend, veelzijdig, een teamplayer en beheers je Engelse taal in woord en geschrift.


Wat bieden wij?

 • Promotietraject op gebied van de chirurgische behandeling van thoraxwandaandoeningen.

 • Klinisch wetenschappelijk onderzoek gericht op perioperatieve zorg bij patiënten met een pectus excavatum of carinatum (trechter- of kippenborst)

 • Werkzaamheden binnen groot STZ ziekenhuis en STZ-erkend topklinische verwijscentrum.

 • Participatie in jonge en enthousiaste researchgroep.

 • Streefdatum start 1 april 2021.

 • Het betreft een aanstelling voor de duur van het promotietraject (maximaal 4 jaar).

 • Het betreft een vacature voor 0,8 - 1 fte.

 • Salariëring vindt plaats binnen FWG functiegroep 55.

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Algemene Ziekenhuizen.


Interesse

Inlichtingen over de functie worden verstrekt door de heer Erik de Loos, longchirurg en opleider longchirurgie, e.deloos@zuyderland.nl

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Over Zuyderland Medisch Centrum

Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023

 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen

 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken

 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948

 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen

Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/1581/arts-onderzoekerpromovendus-long-thoraxchirurgie