Stichting Pergamijn zoekt een

(Assistent) Cliëntbegeleider, uren in overleg, Echt (Haeselaar 19)

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Waar kom je terecht?

De bewoners binnen Haeselaar 19 zijn allen bekend met een verstandelijke beperking, variërend van ondergrens matig verstandelijke beperking tot een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Er bestaat comorbiditeit met psychiatrische problematieken, zoals autismespectrumstoornis, hechtingsproblematiek, etc.

De begeleidingsintensiteit van de doelgroep is hoog en de ondersteuningsbehoefte is vooral gericht op het creëren van basisveiligheid en het in stand houden van vaardigheden.
Er is dagelijks een zeer duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen. De mate van het aankunnen op een bepaald moment bepaalt de mate van het kunnen. Er dient continu afgestemd te worden op de bewoner. De bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen wanneer hun wereld door interne of externe factoren verstoord wordt. Dit kan zich uiten in fysieke agressie naar de omgeving en/of automutilatie.

Uitgangspunt is 'een zo normaal mogelijk leven', waarbij het streven van de begeleiders is om de bewoners een passende daginvulling aan te bieden waarbij uitgegaan wordt van normale, dagdagelijkse activiteiten, een prettige vrijetijdsinvulling en het aangaan van contacten waar mogelijk.

Jouw baan

Op Haeselaar 19 zijn de bewoners gebaat bij veel duidelijkheid en voorspelbaarheid. Jij kunt ze dit bieden en maakt hierbij gebruik van programma's aan de hand van pictogrammen of verwijzers. Tijdens de begeleiding van een cliënt bewaar je altijd de rest en stimuleer je de zelfredzaamheid door de cliënt zoveel mogelijk zelf te laten doen. Als (assistent) cliëntbegeleider is het van belang om de basis veiligheid te bieden aan de bewoners. Je biedt de cliënt veel nabijheid en stemt samen constant af wat er gedaan wordt. Deze afstemming vindt ook plaats tussen jou en je collega's. Samen spelen jullie in op de behoefte en hulpvraag van de bewoner, maar ook wat de bewoner zelf aankan. Je biedt hierbij duidelijke kaders, zodat je voorspelbaar bent voor de cliënt.

Jij…
 • werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega's staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.
 • beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn.
 • moet derhalve als cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is. Binnen de Zwaanweg 5-7 wordt er gestreefd naar een zo normaal mogelijk leven.
Jouw achtergrond…
 • Je hebt een diploma in de zorg op MBO niveau 3, Verzorgende 3-IG, niveau 4 of HBO niveau;
 • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.
Wij…

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat. Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 30/35/40, afhankelijk van je opleiding; (min. €1.906,- max. €3.154,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren (bij fulltime dienstverband).
 • Een eindejaars uitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
 • Haeselaar 19 in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi).
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Wendy van Kouwenhoven, teammanager. Tel: 06-14234096.
Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Marie-Christine, Justin of Anja. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Carla en een collega.