Stichting Pergamijn zoekt een

Assistent Cliëntbegeleider, 24 uur, Echt (Prior 45-46 en Haeselaar 19)

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Assistent Cliëntbegeleider , 24 uur, Echt (Haeselaar 19, Prior 45-46)
Jouw werkomgeving
Als assistent cliëntbegeleider ga je werken binnen Prior 45/46 en binnen Haeselaar 19.
Binnen Prior 45-46 ondersteun je ouder wordende cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en licht moeilijk verstaanbaar gedrag in het realiseren van een goed leven. De doelgroep vraagt kennis en expertise op het gebied van ouder worden (Urlings, intensieve ADL ondersteuning en/of medische problematiek) en in het omgaan met licht moeilijk verstaanbaar gedrag (lichamelijke en/of verbale onrust, zoals schreeuwen en zelfverwondend gedrag). Het opmerken en interpreteren van non-verbale communicatie van de cliënt en het tijdig anticiperen, is belangrijk in het voorkomen en ombuigen van moeilijk verstaanbaar gedrag. Voorspelbaarheid, rust, regelmaat, prikkelreductie, stimulerende tijdsbesteding en belevingsgerichte zorg zijn kernwoorden.
Binnen Haeselaar 19 zijn allen bekend met een verstandelijke beperking, variërend van ondergrens matig verstandelijke beperking tot een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Hiernaast komen er hulpvragen voor vanuit bijv. het autismespectrumstoornis, hechtingsproblematiek, etc.
De begeleidingsintensiteit van de doelgroep is hoog en de ondersteuningsbehoefte is vooral gericht op het creëren van basisveiligheid en het in stand houden van vaardigheden.
Er is dagelijks een zeer duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen. De mate van het aankunnen op een bepaald moment bepaalt de mate van het kunnen. Er dient continu afgestemd te worden op de bewoner. De bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen wanneer hun wereld door interne of externe factoren verstoord wordt. Dit kan zich uiten in fysieke agressie naar de omgeving en/of automutilatie.
Uitgangspunt is 'een zo normaal mogelijk leven', waarbij het streven van de begeleiders is om de bewoners een passende daginvulling aan te bieden waarbij uitgegaan wordt van normale, dagdagelijkse activiteiten, een prettige vrijetijdsinvulling en het aangaan van contacten waar mogelijk.
Jij…
 • werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega's staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.
 • beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn.
 • moet derhalve als assistent cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is. Binnen deze woningen wordt er gestreefd naar een zo normaal mogelijk leven.
Jouw achtergrond…
 • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3?
 • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.
Daar tegenover staat…
Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.
Verder bieden wij:
Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 30, afhankelijk van je opleiding; (min. €1.906,- max. € 2801,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren (bij fulltime dienstverband).
 • Een eindejaars uitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
 • Beiden woningen in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Carla Asselman, tel: 06-48520538
Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv via de website: www.werkenbijpergamijn.nl
De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Marie-Christine, Justin of Anja. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met teamleider Carla en een collega.
Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.