Zuyderland zoekt een

Assistent in opleiding Laboratoriumspecialist klinische chemie

Dienstverband

38

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Word jij onze nieuwe assistent in opleiding Laboratorium specialist klinische chemie? Wil jij je verder ontwikkelen in jouw vakgebied en de beste zorg bieden aan onze patiënten? Lees dan snel verder!

In cluster Zuid van de OOR-ZON komt een opleidingsplek voor laboratoriumspecialist Klinische Chemie vrij. Deze plek zal ingevuld worden in het Zuyderland MC, waarbij in het kader van regionaal opleiden een deel van de opleiding in samenwerking met het MUMC+, Maastricht zal plaatsvinden.

Zuyderland is één van de grootste opleidingsziekenhuizen van Nederland, waar de patiënt verzekerd is van innovatieve zorg op menselijke maat. De zorg wordt professioneel en efficiënt georganiseerd in een inspirerende werkomgeving. Wonen en werken in het prachtige heuvelland met een grensoverschrijdend cultuuraanbod: een bijzonder stukje Nederland gelegen in het hart van Europa. Vanuit twee hoofd- en drie nevenlocaties bieden wij topklinische zorg aan de inwoners van Parkstad en Westelijke Mijnstreek, een verzorgingsgebied met ruim 450.000 inwoners.

Daarnaast is Zuyderland MC een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Als STZ ziekenhuis loopt Zuyderland Medisch Centrum voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

Jouw afdeling

Het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL) van het Zuyderland Medisch Centrum is een grote laboratoriumorganisatie ten dienste van aanvragers van laboratoriumdiagnostiek in het ziekenhuis en het verzorgingsgebied. De KCHL laboratoriumorganisatie faciliteert beide ziekenhuislocaties met Sittard-Geleen als hoofd- en Heerlen als nevenlocatie. Beide locaties worden momenteel heringericht. Het goed geoutilleerde KCHL met een breed pakket aan bepalingen en analytische mogelijkheden bied een interessante en uitdagende werkplek. Er werken ruim 300 medewerkers, onder wie 8 laboratoriumspecialisten en 2 AIOS klinische chemie. Het laboratorium is geaccrediteerd volgens RvA/ISO15189.

Wat ga je doen?

Tijdens de opleiding tot laboratoriumspecialist klinische chemie neem je deel aan het landelijke opleidingscurriculum, waarin je in aanraking komt met de analysetechnieken van de verschillende onderdelen van het laboratorium. Daarnaast leer je, in het licht van de klinische achtergronden, de resultaten van deze bepalingen te interpreteren. Je wordt direct betrokken bij de diagnostiek in de dagelijkse patiëntenzorg en leert consultatieve vaardigheden aan. De eerste 2 jaar van de opleiding zal in Zuyderland ingevuld worden. In het 3de jaar vindt een stage van 6 maanden in het MUMC+ plaats en kan gekozen worden voor specifieke onderdelen uit het opleidingscurriculum die in het MUMC+ aangeboden worden. Conform landelijk opleidingsplan is veel aandacht voor de 3 focusgebieden: medisch leiderschap, methodologie & datavaardigheden en technologie. Daarnaast voer je wetenschappelijk onderzoek uit. Voor de invulling van je profileringfase bieden we samen met het MUMC+ (OOR-ZON Zuid) een aantal profileringstrajecten aan.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste kandidaat met een succesvol afgeronde academische opleiding in de (bio)chemie, farmacie, geneeskunde of (medische) biologie. Het is wenselijk om minimaal 2 jaar onderzoekservaring binnen het domein van de laboratoriumgeneeskunde te hebben; een promotie strekt zeer tot aanbeveling maar is geen vereiste. Daarnaast heb je belangstelling voor de laboratoriumdiagnostiek waarin alle klinisch specialismen worden ondersteund. Verder beschik je over goede communicatieve eigenschappen, leidinggevende en organisatorische capaciteiten en ben je een representatieve, communicatief vaardig en sociaal sterke medewerker die graag in teamverband werkt.

Wat bieden wij?

Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-ziekenhuizen; salariëring volgens tabel 4 van de bijlage Salarisschalen Hfd.7 (min. €3.712,38 en max. €4.798,55 bruto per maand bij een 38-urige werkweek). De aanstelling vindt plaats voor de duur van de opleiding, met als standplaats Zuyderland.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatiegesprekken zullen in week 42 /43 plaatsvinden. Hierbij zullen ook 2 afgevaardigden van het opleidingsteam MUMC+ Maastricht aanwezig zijn.

Interesse?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met dr. ing. M.P.G Leers, opleider, tel. 088-4597503, dr. R. Vossen, plv. opleider, tel. 088-4597717 of dr. R. Martens, AIOS klinische chemie, tel. 06-22475609.