Maastricht UMC+ zoekt een

Basis Acute Zorg (BAZ) opleiding

Dienstverband

Minimaal 24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Universitair Medische Centra

De opleiding

De BAZ-opleiding vormt de basis voor de acute zorg. Tijdens de opleiding kijk je mee op een van de 6 verschillende afdelingen. Hier werken dedicated professionals samen aan de behandeling van patiënten die acuut zorg nodig hebben. Je komt bijvoorbeeld te werken op een van de volgende afdelingen: op de Intensive Care (IC), spoedeisende hulp (SEH), Medium Care (MC), Recovery, Acute Opname Afdeling (AOA) en Cardiac Care Unit (CCU). Zo ontdek je snel wat het beste bij je past en naar welke afdeling je wilt doorstromen. De BAZ-opleiding duurt 6 maanden. Je krijgt 16 dagen les op de MUMC+ Academie en leert de rest op de werkvloer. Wat je leert, kun je dus meteen toepassen in de praktijk!

De BAZ bestaat uit vijf basis blokken basis, de zogenaamde EPA’s. Hierdoor kun je later ook gaan voor een opleiding tot AOA, Medium Care-, High Care-, CCU, SEH, Recovery of IC-verpleegkundige of makkelijk switchen tussen afdelingen binnen de acute zorg. Met de BAZ-opleiding kun je dus alle kanten op!

Tijdens je opleiding bekwaam je je in vijf EPA’s. Dat zijn vijf blokken gericht op bepaalde thema’s. De vijf EPA’s waar je tijdens de BAZ-opleiding mee aan de slag gaat zijn: werkplekmanagement, opvang van een patiënt, laag complexe zorg, midden complexe zorg en ILS (immediate life support).

Wat is een EPA?

EPA staat voor Entrusted Professional Activities, oftewel het toevertrouwen van een bepaalde professionele activiteit. Een EPA betekent dus eigenlijk dat je leert om een bepaalde handeling onder de knie te krijgen.

De toetsing van een EPA gebeurt vooral in de praktijk. Je laat dan zien of je de handeling onder de knie hebt.

De Basis Acute Zorg opleiding in het kort:

  • Je leert de basis van de acute zorg
  • Je kijkt mee op 6 verschillende afdelingen
  • Je kunt daarna alle kanten op
  • Elk moment is anders
  • Er is veel ruimte om door te groeien
  • Je ontdekt wat het beste bij je past

Over het Maastricht UMC+

Het Maastricht UMC+ staat nooit stil. Onze kerntaken zijn – naast topklinische en topreferente patiëntenzorg – wetenschappelijk onderzoek en onderwijs/opleiding. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling om steeds het allerbeste te halen uit de zorg voor de patiënt, maar ook uit onszelf. Hiervoor gaan vraagt veel van jou en van ons allemaal. Dat weten wij. Daarom zijn wij er voor jou. Wij geven jou de kans om jezelf te ontwikkelen en te groeien. Als persoon en als professional. Daarmee investeren wij in een betere toekomst. Van jou en ons allemaal.

Wij zijn beter door meer kennis. Wij gaan voor een gezond leven van iedereen. Elke dag weer. Wij zijn Maastricht UMC+. 

Lees het verhaal van Bruce

Kortom: Ben jij in het bezit van een MBO of HBO verpleegkundige diploma en ga jij er helemaal voor? Dan is de nieuwe Basis Acute Zorg opleiding van het Maastricht UMC+ echt iets voor jou! 

Bekijk hier wat wij jou te bieden hebben of meld je direct aan via de button 'direct solliciteren'!

Heb je eerst nog een vraag voor ons? Neem dan contact op Recruitment via  recruitment@mumc.nl.