Mondriaan zoekt een

(Basis)arts Verslavingsgeneeskunde - AIOS

Dienstverband

20 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
De verslavingsgeneeskunde is uitdagend, volop in ontwikkeling en behandelt een zeer diverse patiëntenpopulatie. Als verslavingsarts houd je je bezig met somatiek en psychiatrie waarbij je steeds oog houdt voor de sociaal-maatschappelijke situatie van de patiënt. Het werkgebied van de verslavingsartsen groeit, evenals de vraag naar de specifieke expertise van een verslavingsarts. Wil je graag meer weten over dit werkgebied en het vooruitzicht op een door ons gefaciliteerde opleidingsplek? Reageer dan nu!Dienstverband : 20-36 uur per week
Kernfunctie: Geneeskundige 3
Standplaats: Heerlen/Maastricht
Opleiding: Afgeronde opleiding tot (basis)arts met BIG-registratie
Salaris: FWG 65 - CAO GGZ, min € 3.465,-- en max € 5.439,--
Reageren voor: 14 april 2021
Werving: In- en externe werving

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) betekent werken binnen een dynamische verslavings-zorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit van problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan VZ een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch en/of in deeltijdbehandeling zijn.

De opleiding tot verslavingsarts KNMG bouwt voort op de opleiding tot arts en duurt 2 jaar (dat wordt miv. 2022 3 jaar). Je volgt 1 dag cursorisch onderwijs in Nijmegen en 4 dagen praktijkonderwijs bij Mondriaan tijdens een klinische stage, poliklinische stage en een stage naar keuze. We hebben jaarlijks 2 opleidingsplaatsen in Zuid Limburg (Parkstad, Maastricht, Sittard). Zo leer je op basis van wetenschappelijke kennis en klinische ervaring beslissingen te nemen in complexe, problematische situaties. Het werk is afwisselend; geen dag is hetzelfde. Dat vraagt om creativiteit en een flexibele houding.

Na de opleiding tot verslavingsarts kun je poliklinisch, klinisch of outreachend werken, zowel fulltime als parttime. Je kunt je kennis inzetten voor jongeren, volwassenen of ouderen. Het doen van wetenschappelijk onderzoek behoort ook tot de mogelijkheden. Je bent als verslavingsarts bovendien betrokken bij het opleiden van co-assistenten, AIOS verslavingsgeneeskunde en AIOS psychiatrie. Daarnaast scholen verslavingsartsen regelmatig collega artsen en collega's uit andere disciplines.

Als AIOS kom je voor de duur van je opleiding in dienst bij de SBOH . Zij betalen ook je opleidingskosten. De gehele stageperiode vindt plaats bij Mondriaan.

Jouw kwaliteiten
Jij bent een basisarts met een BIG registratie. Je beschikt over mensenkennis en een uitstekend inlevingsvermogen. Je bent flexibel en stressbestendig. En je wilt je bezig houden met preventie, diagnostiek en behandeling van misbruik en verslaving van middelen en gedragsverslavingen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Kitty Vaessen, (RVE manager), bereikbaar op het nummer: 06-23222694 en/of met Monique Bongaerts (verslavingsarts en specialist VZ Poli 2), tel.06-22562457.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.