Vivantes zoekt een

Basisarts

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg
Jij wil als Basisarts jouw deskundigheid en vaardigheden graag inzetten voor de invulling van goede en veilige persoonsgerichte ouderenzorg.

Je hebt daarnaast de durf en de veerkracht om mee te bouwen aan onze medische vakgroep en jezelf te ontwikkelen tot een unieke en complete regiebehandelaar.

Jouw rol
Jij bent als basisarts de schakel tussen het team en de behandelaren. Jij kent je collega's. En je weet hoe je het beste uit het team kunt halen. Je werkt samen vanuit de juiste ondersteuning, coaching en intervisie en jij laat op deze manier binnen het team iedereen uitblinken in zijn/haar vakgebied. Met de behandelaren werk je samen zodat deze jouw talenten benut en jij hen optimaal ondersteunt.

Je hebt een adviserende, ondersteunende en begeleidende rol naar de bewoners of cliënten toe. Allemaal met als doel dat de bewoner in het verpleeghuis en de cliënt in de zorgwoningen de zorg en ondersteuning krijgt die hij wenst. Daarin is de visie op zorg van Vivantes leidend, waarmee -naast goede en veilige persoonsgerichte zorg- de kwaliteit van leven en eigen regie voor de individuele bewoner voorop staat. Onze visie op zorg vind je onder aan deze vacature.

Dit ben jij:
 • Je hebt een afgeronde opleiding tot Basisarts op zak.
 • Je beschikt over een geldige BIG-registratie en kunt een geldige V.O.G. overleggen.
 • Je hebt relevante werkervaring in de ouderenzorg, huisartsenzorg, ziekenhuiszorg of GGZ.
 • Je kent protocollen, richtlijnen en zorgpaden en je kunt die vertalen naar de individuele wensen en behoeften van een bewoner of cliënt.
 • Heb je ervaring in de ouderenzorg en ervaring met eerstelijnszorg? Dan is dat een pré, maar het is geen vereiste.
 • Jij weet dat de juiste zorg voor onze ouderen belangrijker is dan ooit, en draagt hier dan ook graag aan bij.
 • Jij krijgt een contract voor onbepaalde tijd aangeboden, bij wederzijds enthousiasme na een proeftijd van twee maanden.
 • Het aantal contracturen is bespreekbaar. Evenals de startdatum.
 • Jij bouwt mee de behandeldienst waar je zelf onderdeel van uit maakt.
 • Vivantes telt negen woonzorglocaties- binnen een straal van 10 kilometer rondom Geleen. Dit betekent dat jij werkt binnen verschillende locaties, zonder veel kilometers te hoeven maken.
 • Iedere maand storten we een zak digitaal geld op je rekening. De functie valt in CAO VVT en is ingedeeld in FWG 65 (€5.939,16 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
 • Conform de CAO VVT krijg je in mei vakantiegeld (8% van je jaarsalaris) en in november een eindejaarsuitkering (8% van je jaarsalaris).
 • Verder leren? Dat kan! Zolang je jouw leidinggevende weet te overtuigen van de relevantie van de opleiding of cursus voor de functie.
Dit hebben wij te bieden:
Contactpersoon Vivantes
Bij vragen kun je vrijblijvend contact opnemen met Tammy Pagen, Projectleider Behandeldienst. Je kunt haar bellen op 06- 484 371 11 of t.pagen@vivantes.nl.

Achtergrond
Samen opzetten van een eigen behandeldienst
Vanuit onze visie op zorg willen wij dat jij als Basisarts in de ouderenzorg actief meedenkt over hoe wij de samenwerking tussen de bewoner, mantelzorgers, het team en de behandelaar in onze verpleeghuisorganisatie gaan vormgeven en wat dit betekent voor de inrichting van onze behandeldienst en medische vakgroep.

Geen gespreid bedje, maar samen bouwen aan echte, persoonsgerichte zorg!

Verder bouwen aan persoonsgerichte ouderenzorg
Binnen Vivantes hebben wij de afgelopen jaren de omslag gemaakt van klassieke bejaardenhuis-organisatie naar een ouderenzorgorganisatie met complexe verpleeghuiszorg (mét en zónder behandelcomponent).

Wij hebben de keuze gemaakt ons te richten op goede en veilige persoonsgerichte zorg, die aansluit op de Kwaliteitskaders Verpleeghuiszorg en Wijkverpleging. Dit betekent dat wij als team met complexe zorgvragen en individuele wensen en behoeften van bewoners moeten kunnen omgaan. Daarvoor moeten wij de bewoners en hun netwerk kennen, de kwaliteiten van onze collega's kennen en over onze eigen rol heen kunnen kijken.

De ambitie om dit vanuit een eigen behandeldienst te doen komt voort uit het verlangen binnen het eigen team de juiste kennis, ervaring en vaardigheden te kunnen bundelen. Hierbij zullen altijd externe experts en behandelaren nodig zijn, maar we willen ons team graag uitbreiden met een deskundige basisarts die onze medisch vakgroep mee vorm willen geven.

Ouder worden doe je samen!
Onze visie op zorg
Vivantes is er voor kwetsbare ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige omgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen leven. Ook indien u geconfronteerd wordt met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij woont u ofwel in één van onze negen verpleeghuizen, ofwel in een zorgwoningen naast een van deze verpleeghuislocaties.

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat u zelf nog kun; alleen of samen met uw naasten. Wanneer u iets niet meer kunt, nemen wij dat over. Wij zijn er altijd op gericht uw leven daarbij zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige er respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen wij samen met ons en met uw netwerk. Alle disciplines en betrokkenen zetten hiervoor in en werken hierin samen.

Kernwaarden
We geven onze cliënten ruimte om zichzelf te zijn, om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun (levens)verhaal.

Kwaliteiten
We zijn betrokken en professioneel, we zijn veerkrachtig en durven te groeien.

Inwerken bij Vivantes
Investeren in een goede introductieperiode vinden wij bij Vivantes belangrijk, daarom hebben wij een uitgebreid introductieprogramma samengesteld waarmee wij nieuwe medewerkers gaan meenemen in de Missie en Visie van Vivantes.

Hoe ziet dit introductieprogramma uit?
Na een driedaags programma in het Bestuurscentrum, zal op de vierde dag de medewerker in de ochtend komen kennismaken op de locatie en daar door het maatje ontvangen worden.
Gedurende twee weken zal jij als nieuwe collega gekoppeld worden aan één of meerdere maatjes en wegwijs worden gemaakt op de locatie, de diverse disciplines die er werkzaam zijn, diensten waarvoor hij/ zij ingeroosterd wordt en is er aandacht voor praktische zaken, veiligheid en evaluatiemomenten.