Mondriaan zoekt een

Basisarts (AIOS) bij Verslavingsgeneeskunde (opleidingsplaats)

Dienstverband

20 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan Verslavingszorg biedt een opleidingsplaats Verslavingsgeneeskunde aan (20-36 uur p.w). Het werkgebied van de verslavingsartsen groeit, net als de vraag naar de specifieke expertise van een verslavingsarts. De verslavingsgeneeskunde is uitdagend, volop in ontwikkeling en richt zich op een zeer diverse patiëntenpopulatie. Alle facetten komen aan bod: somatiek, psychiatrie maar ook de sociaal-maatschappelijke situatie van de patiënt. Spreekt jou dit aan en wil je graag meer weten over het werkgebied en de door ons gefaciliteerde opleidingsplek? Kom met ons kennismaken, we vertellen je graag meer!

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) betekent werken binnen een dynamische verslavings-zorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit aan problematieken en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan Verslavingszorg een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch of in deeltijdbehandeling zijn.

De opleiding tot verslavingsarts KNMG bouwt voort op de opleiding tot arts en duurt twee jaar (dat wordt m.i.v. 2022 drie jaar). Je volgt een dag cursorisch onderwijs in Nijmegen en vier dagen praktijkonderwijs bij Mondriaan tijdens een klinische stage, poliklinische stage en een stage naar keuze. We hebben jaarlijks twee opleidingsplaatsen in Zuid Limburg (Parkstad, Maastricht, Sittard). Zo leer je op basis van wetenschappelijke kennis en klinische ervaring beslissingen te nemen in complexe, problematische situaties. Het werk is afwisselend; geen dag is hetzelfde. Dat vraagt om een open blik, creativiteit en een flexibele houding. Na de opleiding tot verslavingsarts kun je poliklinisch, klinisch of outreachend werken, zowel fulltime als parttime. Je kunt je kennis inzetten voor jongeren, volwassenen en ouderen. Het doen van wetenschappelijk onderzoek behoort ook tot de mogelijkheden. Je bent als verslavingsarts bovendien betrokken bij het opleiden van co-assistenten, AIOS verslavingsgeneeskunde en AIOS psychiatrie. Daarnaast scholen verslavingsartsen regelmatig collega-artsen en collega's uit andere disciplines. Als AIOS kom je voor de duur van je opleiding in dienst bij de SBOH. Zij betalen ook je opleidingskosten. De gehele stageperiode vindt plaats bij Mondriaan.

Dit neem je mee
  • Je bent een basisarts met een BIG-registratie;
  • Je beschikt over mensenkennis en inlevingsvermogen;
  • Je interesse gaat uit naar preventie, diagnostiek en de behandeling van misbruik en verslaving aan middelen maar ook gedragsverslavingen.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
  • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
  • Het salaris bedraagt minimaal €4.138,-- en maximaal €5.553,-- (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie Geneeskundige 3).Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
  • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
  • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Kitty Vaessen, (RVE manager), bereikbaar op het nummer: 06-23222694 en/of met Monique Bongaerts (verslavingsarts en specialist VZ Poli 2), bereikbaar op het nummer: 06-22562457.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld