GGD Zuid Limburg zoekt een

Basisarts Infectieziektebestrijding

Dienstverband

28.8-36

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Binnen de afdeling Seksuele gezondheid, Infectieziekten en Milieu (SIM), unit Infectieziektebestrijding, zijn wij op zoek naar een basisarts voor 28,8 – 36 uur (0,8 fte  - 1,0 fte).

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Dit doen wij met professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD? Kijk dan eens verder op onze website of bekijk ons filmpje.

Over de afdeling

De vacature komt vrij binnen de unit Infectieziektebestrijding van de afdeling  Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu (SIM). Je maakt deel uit van een team van artsen maatschappij en gezondheid, artsen infectieziektebestrijding, basisartsen en sociaalverpleegkundigen. In deze functie staat het verrichten van werkzaamheden in de publieke gezondheidszorg ten behoeve  van de bestrijding van COVID-19 en andere infectieziekten, infectiepreventie en reizigerszorg centraal.

De afdeling SIM is onderdeel van de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid. Onderzoeksresultaten worden vertaald in zorgbeleid en het ontwikkelen van innovatieve projecten.

Wat ga je doen? 

 • Je voert activiteiten uit in het kader van de Wet publieke gezondheid
 • Je werkt samen met verpleegkundigen, artsen en een deskundige infectiepreventie.
 • Je verricht reguliere taken van de infectieziektebestrijding, zoals bron- en contactonderzoek, coördinatie bij een uitbraak en infectieziektesurveillance.
 • Je geeft informatie en inhoudelijke adviezen aan zorgprofessionals, instellingen en gemeenten,  voorlichting en adviezen aan de bevolking over de preventie en risico’s  van infectieziekten.
 • Je werkt als achterwacht voor de verpleegkundigen bij de reizigersspreekuren.

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding geneeskunde. Een pre is bewezen affiniteit met het vakgebied infectieziekten.
 • Je bent BIG geregistreerd.
 • Je beschikt over de volgende competenties: klantgerichtheid, adviesvaardigheid, resultaatgerichtheid, oordeelsvorming, flexibiliteit, overtuigingskracht, leervermogen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je werkt in de regio Zuid-Limburg met standplaats Heerlen.

Wat bieden wij jou? 

De GGD Zuid Limburg heeft een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen. 

 • De CAO SGO (regeling voor gemeenten)  is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
 • Bij de functie hoort een minimum salaris van €3.701,- bruto per maand (aanloopschaal 11 ) en een maximum salaris van €6.103,- bruto per maand (functieschaal 12 ). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten. 
 • Verder ontvang je een Iphone en een notebook.

Heb je interesse? 

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 800 betrokken en bevlogen collega’s.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen. Solliciteren kan uiterlijk tot 9 december via ons sollicitatieformulier.