Mondriaan zoekt een

Basisarts voor Wijkgerichte zorg (FACT Maastricht)

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Onze FACT teams in Maastricht zijn per direct op zoek naar een enthousiaste en meedenkende basisarts (36 uur p.w.). Bloei jij op in een dynamische omgeving waarin zich onverwachte en uiteenlopende situaties voordoen? Zie jij een uitdaging in complexe problematiek en heb je affiniteit met de EPA doelgroep? Kom dan zeker kennis maken en loop eens een dag mee!

Past deze functie bij jou?
Als onderdeel van Mondriaan Volwassenenzorg zijn er in Maastricht vier FACT teams, welke zorg leveren aan mensen met Ernstige Psychiatrische Problematiek (EPA). Hier vallen o.a. psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en/of verslavingsproblematiek, onder. De behandeling is multidisciplinair, flexibel in intensiteit, assertief en outreachend, d.w.z. dat de behandeling plaatsvindt waar de patiënt woont of zich regelmatig bevindt. Dit kan zijn in de eigen woning, een sociaal pension, dagopvang of een beschermde woonvorm. De behandeling kan worden gecombineerd met woonbegeleiding, financiële dienstverlening, sociale participatie, activering en begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problemen. De patiënt wordt toegeleid naar training, opleiding, arbeid of vrijwilligerswerk. Het eigen sociale netwerk wordt zo veel mogelijk bij de behandeling betrokken. Het multidisciplinaire behandelteam binnen FACT Maastricht werkt intensief samen om de behandeling van de patiënt optimaal vorm te geven.

Als startbasis begin je in FACT 1 een team dat werkzaam is in het centrum en zuidelijke deel van Maastricht, Eijsden en omstreken, een dynamisch en divers gebied. We werken vanuit het Martinushuis, een plek waar alles samenkomt en het ambulant werken door pioniert door de vele facetten van zorg die we in kunnen zetten.

Als basisarts werk je graag en nauw samen in een multidisciplinair team en ben je een belangrijke schakel binnen dit team. Je komt bij ons te werken in het bestaande en zeer ervaren behandelteam dat een beroep doet op jouw vermogen om in complexe situaties prioriteiten te stellen, kennis en richtlijnen toe te passen en menswaardige zorg te verlenen. Deze ervaring wil jij graag op doen (met begeleiding van het bestaande behandelteam) om gedegen kennis en ervaring binnen de psychiatrie op te doen. Je werkt onder supervisie van de psychiater en collegiale ondersteuning door de basisartsen die ook werkzaam zijn binnen de Mondriaan volwassenzorg en FACT.

Wat ga je doen?
 • Je bent een belangrijke spil in de aanzet van behandeling tav inzet juiste behandeltraject met de daaruit voortvloeiende medische interventie, van crisisinterventie tot langdurige trajecten.
 • Je verricht intakes en diagnostische werkzaamheden.
 • Je werkt nauw samen met alle disciplines verbonden aan FACT en werkt vaak samen met ketenpartners in de wijk.

Dit neem je mee

 • Afgeronde opleiding tot basisarts en bent BIG-geregistreerd.
 • Je hebt een creatieve attitude en flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek.
 • Je hebt kennis van evidence based en best practice behandelwijzen in de ggz of de interesse om je hierin te bekwamen.
 • Vanuit een holistisch mensbeeld kijk jij naar de patiënt en je hebt oog voor herstel in de ondersteunende zorg.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. Je kunt ervaringen opdoen in een betrouwbare en stabiele setting onder begeleiding van een zeer ervaren behandelteam. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast kan deze ervaring binnen FACT een goede opstap zijn naar een eventuele leer-arbeidsovereenkomst in onze A-opleiding tot psychiater en/of huisarts;
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.538,-- en maximaal € 5.553,-- (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie geneeskundige 3). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Esther Zwingmann, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-22521846 of Claudia Conjarts, teamcoach, bereikbaar op het nummer 06-10557658.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 13 december 2021 via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.