Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Basispsycholoog Gebiedsteam | 24 - 36 uur

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Jeugdzorg

Ben jij een gedreven en empathische basispsycholoog die graag een bijdrage levert aan de geestelijke gezondheidszorg in Venlo? Ons Gebiedsteam Venlo zoekt een nieuwe collega die zich wil inzetten voor de zorg en begeleiding van cliënten met diverse psychische klachten. In deze functie werk je binnen een multidisciplinair team en draag je bij aan het herstel en welzijn van kwetsbare groepen in de regio. 

Wat jouw functie gewoon anders maakt 

Als basispsycholoog binnen het Gebiedsteam Venlo ondersteun je bij intakegesprekken en lever je een bijdrage aan het opstellen van behandelplannen in overleg met je werkbegeleider. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van individuele en groepsbehandelingen, waarbij de nadruk ligt op evidence-based methoden zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en traumabehandeling. Daarnaast monitor je de voortgang van de behandelingen en stel je behandelplannen waar nodig bij.

Je neemt actief deel aan het dagelijkse FACT-Bordoverleg, waarin de dagplanning en casussen worden besproken, en werkt nauw samen met collega’s uit verschillende disciplines, zoals psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, psychologen en systeemtherapeuten. Vanuit jouw psychologische expertise draag je bij aan de casuïstiekbesprekingen en teamoverleggen.

Het bieden van psycho-educatie aan cliënten en hun naasten om inzicht te geven in de psychische problematiek en behandelmogelijkheden behoort ook tot jouw taken. Je ondersteunt collega’s door mee te denken in de verschillende casussen die jullie als multidisciplinair team behandelen. Daarnaast lever je een bijdrage aan voorlichtingsbijeenkomsten en trainingen voor cliënten en medewerkers. 

Als basispsycholoog voer je met name eenvoudige diagnostiek en screening uit, en werk je veelal op praktisch toegepaste manieren binnen de zorg. Hoewel je geen regievoerend behandelaar bent, speel je een essentiële rol in de ondersteuning en behandeling van cliënten.

Je zorgt voor een zorgvuldige bijhouding van cliëntdossiers en rapporteert bevindingen en de voortgang van behandelingen. Je stelt rapportages op ten behoeve van overleg met collega’s en externe stakeholders.

Het actief blijven ontwikkelen op het gebied van nieuwe behandelmethoden en wetenschappelijke inzichten binnen de psychologie is een belangrijk onderdeel van je functie. Je neemt deel aan intervisies, supervisies en bijscholingen om je eigen deskundigheid te vergroten.

Vereisten

 • Je hebt je master psychologie behaald.
 • Je bent in het bezit van een LOGO-verklaring.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de complexe doelgroep en cognitieve gedragstherapie.

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 60. Het salaris bedraagt minimaal €3541 en maximaal €5335 bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een vast contract voor 24 - 36 uur per week.
 • Een fijne werkplek in Venlo.
 • Werkbegeleiding, intervisie en supervisie
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Joke Marshall, Klinisch Psycholoog, via jokemarshall-tonn@vigogroep.nl.

Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Vera Urru, Corporate Recruiter, via 0612204724 of werken@vigogroep.nl.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Basispsycholoog Gebiedsteam bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie via de button onderaan de pagina.