Zuyderland zoekt een

BBL-opleiding Individuele Zorgverlening Zuyderland Zorgcentra (1.5 jarig opleidingstraject)

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 2, VMBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Ouderenzorg

Heb jij altijd al een switch willen maken naar de zorg of ben je toe aan een vervolgstap in je zorgcarrière?

Dan is het BBL-opleidingstraject Individuele Zorgverlening (voorheen verzorgende C) bij Zuyderland Zorgcentra de ideale kans voor jou!

Het biedt jou de mogelijkheid om werken en leren te combineren en de mbo-niveau 3-certificaten ‘individuele zorgverlening’ en ‘basis voor deskundige zorg” te behalen (beiden deelcertificaten van de verzorgende-IG opleiding).

De opleiding start vanaf medio oktober 2024. Naast twee mbo-3 deelcertificaten, heb je na het afronden van de opleiding ook gelijk een vaste baan op zak!

Op een later moment kun je alsnog, via een verkort traject, de resterende deelcertificaten behalen behorende tot de Verzorgende IG.

Het opleidingstraject

Duur van de opleiding:

 • 7 maanden voor kandidaten met diploma Helpende Zorg en Welzijn
 • 18 maanden voor overige kandidaten

Het opleidingstraject kan beginnen met meerdere lesuren gedurende de eerste zes weken om een goede theoretische basis te leggen (voor kandidaten zonder helpende zorg en welzijn diploma) of start meteen met gemiddeld één lesdag van ongeveer 4 uur per week. Vervolgens volg je gemiddeld 4 uur in de week les bij ROC Vista en loop je daarnaast minimaal 20 en maximaal 32 uur stage, afhankelijk van het aantal contracturen dat je kiest (24 uur, 28 uur, 32 uur of 36 uur per week). Gedurende de opleiding doe je steeds meer kennis en vaardigheden op en leer je de organisatie en je stage-afdeling goed kennen.

Waar ga je werken?

Zuyderland heeft verschillende zorgcentra in de regio, van Beek tot Echt. Elk van deze locaties heeft zijn eigen specialisaties, zoals kleinschalig wonen, psychogeriatrie (PG), somatiek, extramurale zorg (buiten een zorgcentrum, bijvoorbeeld in aanleunwoningen) en palliatieve terminale zorg.

Hoe ziet een stagedag eruit?

 • In de ochtend assisteer je bij de ADL-zorg, zoals wassen en aankleden, onder toezicht van je werkbegeleider;
 • Zodra je daarvoor bevoegd bent, zorg je ook voor het toedienen van medicijnen;
 • Je helpt bij het ontbijt en signaleert eventuele bijzonderheden en/of veranderingen in gezondheid of gedrag van cliënten bij je collega verzorgende IG/verpleegkundige
 • Gedurende de dag begeleid je cliënten naar de huiskamer en biedt ondersteuning bij activiteiten en toiletbezoek;
 • Tussendoor registreer je belangrijke informatie in de zorgleefplannen en draag je belangrijke informatie over aan collega's;
 • In de middag ondersteun je cliënten bij de warme maaltijd en zorg je voor een gezellige sfeer binnen de afdeling;
 • Tijdens de avonddiensten help je cliënten bij het voorbereiden om te gaan slapen en bied je indien nodig hulp bij toiletbezoeken en medicijntoediening. Als een cliënt wakker wordt ga je een kijkje nemen of alles nog goed gaat en daar waar nodig vraag je hulp van je collega verzorgende IG of verpleegkundige.

Wat neem je mee?

 • Je hebt passie voor werken in de zorg of het gevoel dat dit goed bij je past;
 • Je beschikt minimaal over een diploma VMBO-basis of entreeopleiding. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseis? In dat geval wordt deelname eventueel bepaald aan de hand van een assessment;
 • Je bent leergierig en weet van aanpakken. Je past wat je leert in de opleiding direct toe in de praktijk. Daarnaast ben je goed in samenwerken en flexibel, stressbestendig en geduldig;
 • Je bent bereid en in staat (eigen vervoer) om op meerdere locaties te werken. Daarnaast ben je minimaal 24 uur per week beschikbaar (school + stage) en flexibel inzetbaar volgens een wisselend werkrooster. Je kunt maximaal kiezen voor een contract van 36 uur per week.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Na behalen van je diploma baangarantie mét vast contract als individueel zorgverlener (Verzorgende C);
 • Alle opleidingskosten zijn voor rekening van Zuyderland Zorgcentra;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens CAO Ziekenhuizen, inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8.33%) en pensioenopbouw bij aanvang van de leerarbeidsovereenkomst.
 • Salaris:

Helpende: behoud van huidige salaris/inschaling. Als je huidige salaris lager is dan €2.429 bruto per maand (FWG25-1 CAO Ziekenhuizen) op basis van 36 uur per week oftewel €15.57 bruto per uur (op basis van CAO per 1-6-2024) dan wordt het salaris aangevuld tot dit bedrag.

Zij-instromers (carrière-switchers met een afgeronde beroepsopleiding in een sector buiten de zorg): Eerste leerjaar €2.429 bruto per maand (FWG25-1 CAO Ziekenhuizen) op basis van 36 uur per week oftewel €15.57 bruto per uur (op basis van CAO per 1-6-2024).

Schoolverlaters en overige kandidaten: leerlingensalaris op basis van CAO Ziekenhuizen. Als het wettelijke minimumloon hoger is dan het geldende leerlingensalaris (rekening houdend met leeftijd) dan wordt het wettelijk minimumloon toegepast. Bij 21 jaar en ouder: wettelijk minimumloon €2.070,12 bruto per maand op basis van 36 uur per week (€13,27 bruto per uur).

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

 • Wanneer je voldoet aan de opleidingseis, ontvang je een mail met een vragenlijst (portfolio) en de inloggegevens voor een AMN-test (capaciteitentest) die je thuis moet maken (Je hebt 2 weken de tijd hiervoor);
 • Nadat de testresultaten en vragenlijst zijn beoordeeld, wordt besloten of je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk assessment (selectiedagdeel waarbij je in groepsverband verscheidene opdrachten moet uitvoeren);
 • Is het assessment goed verlopen, volgt er een oriënterende stage voor kandidaten die nog geen ervaring hebben opgedaan in de zorg. Deze stage bestaat maximaal uit 4 dagdelen, in totaal 16 uur;
 • Na het succesvol afronden van de oriënterende stage wordt de selectieprocedure afgerond en ontvang je een GO om met de opleiding te starten. Je ontvangt een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en verdere informatie over het opleidingstraject.

Interesse?

Heb je interesse in dit opleidingstraject? Solliciteer dan vóór 1 augustus 2024 via de knop "solliciteer" op deze pagina. 

Meer informatie?

Stuur je vraag per mail en je contactgegevens (naam en telefoonnummer) naar: hr-opleidingen@zuyderland.nl waarna er zo spoedig mogelijk contact met opgenomen wordt.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.