Vivantes zoekt een

BBL opleiding tot Verpleegkundige (achtergrond Verzorgende IG)

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg
Werk jij al in de zorg als Verzorgende IG, maar zou jij nog graag willen doorstuderen en ontwikkelen? Vivantes heeft mogelijkheden om het werken in de ouderenzorg te combineren met de volgende stap in jouw carrière.

Zo ziet de functie eruit:
Je biedt persoonsgerichte zorg en draagt bij aan de kwaliteit van leven voor de bewoners/cliënten. Je stimuleert de zelfredzaamheid door het begeleiden, ondersteunen van de bewoners/cliënten en hun mantelzorgers. Dit vanuit een uitdagende functie door de steeds meer diverse en complexe zorgvragen. Dit doe je door het oriënteren, opstellen, onderhouden en te werken middels zorgleefplannen. Je begeleid, assisteert en stimuleert de bewoners/cliënten bij ADL- en HDL-activiteiten. Hierbij voer je o.a. ook verpleegtechnische handelingen uit. Vivantes biedt een opleiding tot Verpleegkundige. Dit is een opleiding met uitgebreid aandacht voor de afwisselende aspecten van het vak, waarin de bewoner/cliënt vanuit persoonsgerichte zorg centraal staat.
Je volgt hierbij één dag per week onderwijs en daarnaast werk je mee in een team. Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende locaties van Vivantes, waardoor je na afloop van je opleiding breed inzetbaar bent in de ouderenzorg.


Hier ben je goed in:

  • Om in aanmerking te komen voor het BBL- opleidingstraject dien je in het bezit te zijn van een diploma Verzorgende IG ofwel een gelijkwaardig diploma.
  • Je bent flexibel, betrokken en professioneel. Bewoners, hun naasten en jouw collega's kunnen allemaal goed met jou door één deur. De wil, veerkracht én durf om te groeien is aanwezig.
  • Jij weet dat de zorg voor onze ouderen op dit moment belangrijker dan ooit is, en draagt hier dan graag aan bij.
  • Je hebt genoeg tijd om je op dit opleidingstraject te kunnen focussen, je gaat minimaal 24 uur werken, het aantal schooluren en eigen studie zijn hierbij niet meegerekend.
Wat bieden wij jou:
  • De duur van de opleiding is afhankelijk van jouw achtergrond tussen de 24 en 30 maanden.
  • Je ontvangt een leer- arbeidsovereenkomst van de duur van jouw opleiding, hierna gaan wij over op een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd.
  • Jij ontvangt een salaris conform de recent opgewaardeerde CAO VVT.
  • Iedere periode ga jij rouleren van werkplek binnen Vivantes. Zo krijg jij vanuit diverse doelgroepen en teams kennis mee.
Contactpersoon Vivantes
Bij vragen kun je vrijblijvend contact opnemen met Britt de Zwart, recruiter. Dit kan via 046 820 08 40 of b.dezwart@vivantes.nl.

Meer weten?
Kijk ook eens op onze website onder het kopje werken & leren.

Vervolg van de procedure:
Solliciteren kan t/m 22 september, je zult uiterlijk 24 september worden geïnformeerd. De selectiegesprekken vinden plaats op 28 en 29 september, de tweede selectiegesprekken staan ingepland op 12 en 14 oktober. Het maken van een test is onderdeel van de selectieprocedure. De opleiding zal in februari van start gaan. Al eerder beginnen met werken? Dat kan natuurlijk, zo ben je helemaal ingewerkt vóór de start van je opleiding.

Ouder worden doe je samen!
Vivantes is er voor de (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen we samen. Alle disciplines en betrokkenen zetten zich hiervoor in en werken hierin samen.

Kernwaarden
Wij geven onze cliënten ruimte om zichzelf te zijn, om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun (levens)verhaal.