Zuyderland zoekt een

BBL-opleiding Verpleegkunde (mbo-4), 2-jarig verkort traject Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

24 uur

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Overige

Ben je gediplomeerd verzorgende IG/ Eerst Verantwoordelijk Contactverzorgende en ben je toe aan een nieuwe uitdaging en vervolgstap in je zorgcarrière?

Dan is het verkort BBL-opleidingstraject tot mbo-verpleegkundige bij Zuyderland Zorgcentra (ouderenzorg) de ideale kans voor jou!

Een mooie gelegenheid om je zorg-skills verder te ontwikkelen en te verdiepen en een nieuwe uitdaging aan te kunnen gaan als verpleegkundige.

Het opleidingstraject start vanaf maart 2024 en duurt maximaal 2 jaar.

Het opleidingstraject

Je volgt het opleidingstraject bij een ROC in de regio (Locatie Heerlen en/of Sittard) en je start vanaf de eerste week met de Beroeps Praktijk Vorming (BPV). Hierbij ga je één vaste dag in de week naar school (gemiddeld 4 uur) daarnaast loop je minimaal 24 uur stage.

Tijdens de opleiding doorloop je achtereenvolgens stage bij twee verschillende afdelingen van Zuyderland Zorgcentra. Je doet hierbij veel ervaring op met de diverse verpleegkundige taken en (coördinerende) werkzaamheden als ook met de diverse verpleegtechnische handelingen. Dit alles met als doel dat jij je in twee jaar tijd zo goed mogelijk kunt ontwikkelen tot een zelfstandig functionerend verpleegkundige.

Tijdens je stages werk je nauw samen met de directe (zorg)collega’s van je afdeling als met   collega’s van verschillende disciplines zoals (verpleeg)huisartsen en psychologen.

Waar ga je werken?

Bij Zuyderland Zorgcentra maken wij dagelijks het verschil voor onze cliënten en vinden wij het essentieel dat zij zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden. Dit doen we door excellente en persoonlijke zorg te leveren, met passie en betrokkenheid. Zuyderland heeft verscheidene zorgcentra in de regio van Beek tot Echt. Deze locaties hebben elk diverse afdelingen met andere specialisaties van intramurale zorg (in een zorgcentrum zelf), extramurale zorg (buiten een zorgcentrum zoals aanleunwoningen), kleinschalig wonen, psychogeriatrie (PG), somatiek tot palliatieve terminale zorg. 

Wat neem je mee?

 • Je dient te beschikken over het diploma verzorgende IG;
 • Je bent leergierig en weet van aanpakken, wat je leert in de opleiding weet je direct toe te passen in de praktijk. Daarnaast kun je goed samenwerken en ben je flexibel, stressbestendig en geduldig;
 • Je hebt de bereidheid én de mogelijkheid (eigen vervoer) om op meerdere locaties te werken;
 • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar (stage + school) en flexibel inzetbaar in wisselend rooster.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een volledig betaald BBL-opleidingstraject met een baangarantie;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8.33%) en pensioenopbouw bij aanvang van de leerarbeidsovereenkomst.
 • Salaris: maatwerksalaris volgens CAO Ziekenhuizen in FWG40 met behoud van je huidige salaris. In elk geval minimaal FWG40-2 (€16,44 bruto per uur).

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

 • Voldoe je aan de opleidingseis dan ontvang je een mail met een vragenlijst (portfolio) en de inloggegevens voor een AMN-test (capaciteitentest) die je thuis maakt (Je hebt 2 weken de tijd hiervoor);
 • Na beoordeling van de testresultaten en de vragenlijst wordt bepaald of je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk assessment (selectiedagdeel waarbij je in groepsverband diverse opdrachten uitvoert);

  Selectiedagdeel zal zijn op 21-12 van 13.00 uur tot 17.00 uur
   
 • Is het assessment goed verlopen dan krijg je een GO om te gaan starten met de opleiding. Je ontvangt een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over het opleidingstraject.

Informatie

Heb je interesse in dit opleidingstraject? Solliciteer dan vóór 1 december 2023 via de knop "solliciteer" op deze pagina. Wil je graag meer informatie over het opleidingstraject stuur dan een mail naar: hr-opleidingen@zuyderland.nl 

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.