Zuyderland zoekt een

BBL-opleiding verpleegkunde (mbo-4) Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

Keuze uit verschillende contractopties: 27 uur, 31.5 uur of 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Pey-Echt Born Geleen Geleen Sittard Echt Sittard Geleen Sittard Geleen Susteren Sittard Geleen Susteren Beek Stein Geleen

Werkvelden

Overige, Ouderenzorg

Wil jij graag de switch maken naar de zorg of ben je toe aan een vervolgstap in je zorgcarrière?

Zuyderland Zorgcentra biedt jou de mogelijkheid om werken en leren te combineren en het verpleegkundige (mbo-4 niveau) diploma te behalen. Het opleidingstraject start vanaf september 2023 en duurt maximaal 4 jaar. Naast een waardevol diploma, heb je na het afronden van de opleiding ook gelijk een vaste baan op zak!

Zuyderland Zorgcentra heeft meerdere zorgcentra in de regio van Sittard-Geleen tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg.

Jouw nieuwe baan

Gedurende de opleiding ben je werkzaam op meerdere afdelingen en locaties waar je zowel somatische zorg, palliatieve zorg als psychogeriatrische zorg verleent. Naast de zorgtaken die horen bij de functie van verpleegkundige, draag je vanuit je verpleegkundige vakkennis bij aan het verbeteren van de zorginhoudelijke kwaliteit op de afdeling en de implementatie daarvan. Je ziet het als een uitdaging om samen met het team, vanuit een coachende en begeleidende rol, continu op zoek te gaan naar mogelijkheden om de beste kwaliteit van zorg te leveren aan onze bewoners. Je werkt samen met verschillende andere disciplines zoals onder andere verpleeghuisartsen en psychologen. Met hen voer je regelmatig overleg over doelen en behandelmethoden. Onderdeel van de opleiding is een 10-weekse stage in het ziekenhuis of bij de thuiszorg van Zuyderland. Daarnaast ga je tijdens de opleiding ook meelopen bij de verpleegkundige dienst binnen de zorgcentra.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt minimaal over een diploma vmbo kader, theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma, gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma.
 • Bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • Diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
 • Je hebt een diploma vakopleiding (niveau 3)
 • Je bent leergierig en weet van aanpakken, wat je leert in de opleiding weet je direct toe te passen in de praktijk. Daar naast kun je goed samenwerken en ben je flexibel, stressbestendig en geduldig;
 • Je hebt de bereidheid én de mogelijkheid (eigen vervoer) op meerdere locaties te werken, tijdens de opleiding loop je namelijk minimaal 3 stages;
 • Je bent werkzaam in onregelmatige diensten waaronder ook weekenden en feestdagen;

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een volledig betaald BBL-opleidingstraject met salaris en baangarantie.
 • Een dynamische, plezierige en uitdagende leer-werkomgeving met voldoende afwisseling;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8.33%) en pensioenopbouw bij aanvang van de leerarbeidsovereenkomst.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen via Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.

Informatie opleidingstraject

Je volgt het verpleegkundige-opleidingstraject bij een ROC Gilde in Sittard-Geleen. Het opleidingstraject ziet er als volgt uit:

 • Je ontvangt een leerarbeidsovereenkomst van de gehele duur van het opleidingstraject (Beroeps Praktijk Vorming);
 • Je ontvangt een leerarbeidsovereenkomst waarbij je de eerste paar weken minimaal 36 uur beschikbaar bent (stage + school) en de resterende opleidingsperiode minimaal 27 uur (24 stage + school) per week;
 • Salaris: Maatwerksalaris in CAO Ziekenhuizen op basis van werkervaring/opleidingsniveau (minimaal €13.00 en maximaal €15.44 bruto per uur)

Interesse?

Heb je interesse? Solliciteer dan snel via de knop 'solliciteer' op deze pagina!

Wil je graag meer informatie over het opleidingstraject meld je dan aan voor de informatieavond op donderdag 8 juni 2023 van 17.30 uur tot circa 19.00 uur (Hoofdkantoor Zuyderland Care in Sittard) door een mail te sturen naar: hr-opleidingen@zuyderland.nl (vermeld je voor- en achternaam + telefoonnummer). Je ontvang vervolgens een reactie per mail met alle benodigde informatie voor de informatieavond (onder andere adresgegevens).

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

We informeren jou graag tijdig over hetgeen je in het verdere verloop van de procedure kan verwachten. Nadat je hebt gesolliciteerd, ontvang je per e-mail bericht of je wordt meegenomen in het vervolgtraject. Dit bestaat uit:

 • Een uitnodiging per mail voor een AMN-test bestaande uit een onderdeel capaciteiten en een onderdeel persoonlijkheid, welke je van thuis uit kunt maken. Daarnaast krijg je ons portfolioformat toegestuurd dat je ingevuld en met de gevraagde bijlagen per mail aan dient te leveren.
 • Op basis van de aangeleverde documenten wordt gekeken of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarin we kijken wat het best passende opleidingstraject is.
 • Afhankelijk van het verloop van dit kennismakingsgesprek word je uitgenodigd voor een oriënterende stage. Deze stage bestaat uit 4 dagdelen waarbij de exacte periode, dagen en tijden kunnen worden afgestemd in overleg met de praktijkbegeleider.
 • Na het succesvol doorlopen van de oriënterende stage, is de selectieprocedure afgerond en mag je starten met de opleiding. Je ontvangt een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over de aanvang van de opleiding.

Meer weten?

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.

Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/2468/leerling-verpleegkundige-bbl-3-5-4-jarige-opleiding-binnen-zuyderland-zorgcentra