PSW zoekt een

BBL-Studenten september 2023

Dienstverband

24 - 30 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Herten / Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Lijkt de combinatie werken en leren jou een mooie nieuwe uitdaging? En wil jij werken met mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsvraag? Dan is dit je kans!

PSW zoekt: BBL-studenten voor de lesgroep van september 2023

Ideaal voor als je wilt leren én werken!

Wat ga je doen en wat kun je betekenen?
Tijdens de BBL-opleiding werk je gemiddeld 24-30 uur per week verspreid over een aantal diensten op 4-5 dagen per week. Deze diensten zijn ook in de avonden en weekenden. Eén dag per week ga je - deels betaald - naar school. Je krijgt hierdoor de kans om veel in de praktijk te werken, te leren van onze ervaren medewerkers en wij ook weer van jou!

Je wisselt gedurende je opleiding van doelgroep en locatie om zo een aantal verschillende doelgroepen te leren kennen. PSW is volop in ontwikkeling en daar betrekken we onze medewerkers en cliënten in. Jij helpt onze cliënten dromen waar te maken en dit mag je tijdens je studie al laten zien. Wij staan altijd open voor jouw ideeën als medewerker van PSW!

BBL-plekken
PSW heeft voor de BBL-opleidingen (Beroeps Begeleidende Leerweg) maatschappelijke zorg niveau 3 en 4 én verzorgende IG, op een van onze 25 (woon)locaties ook dit jaar weer een aantal plekken beschikbaar.

De BBL-opleiding
PSW werkt voor de BBL-opleiding samen met Gilde Opleidingen. Insteek is mbo-niveau 3 of 4 waarvoor het leer- werktraject in totaal 3 jaar duurt. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de site van Gilde Opleidingen. Een BBL-student treedt in dienst bij PSW op basis van een leer-arbeidsovereenkomst, steeds voor de duur van 1 jaar. Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je één dag in de week bij ROC Gilde Opleidingen. De overige dagen ben je als BBL-student werkzaam in één van de (woon)centra binnen PSW. Hierdoor leer je het vak dus vooral in de praktijk.

Mogelijk vereiste vooropleidingen
 • Diploma VMBO-TL, VMBO-GL of VMBO-KB
 • Je bent een huidige BOL-student Zorg en Welzijn (mbo-niveau 3 of 4);
 • Diploma VBO/MAVO met alle vakken op C-niveau
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO
 • Diploma niveau 2 (maakt niet welke richting/ opleiding)
Jouw competenties en persoonskenmerken

Zorgen, dat doe je met heel je hart en passie: het is een vak apart. Daarom is het belangrijk dat onze (toekomstige) medewerkers de volgende vaardigheden en eigenschappen bezitten:
 • Je hebt een proactieve houding en werkt continu aan je eigen ontwikkeling.
 • Je bent empathisch, betrokken en integer.
 • Je bent assertief en representatief.
 • Je bent nieuwsgierig en enthousiast.
 • Je bent flexibel, accuraat en klantgericht.
 • Je bent ondernemend, je benut professionele ruimte en je creëert kansen.
Over PSW
PSW zet mensen in hun kracht! Dat ieder mens een volwaardige plaats in onze samenleving verdient, vinden wij vanzelfsprekend. Iedereen telt mee is dan ook geen streven maar een uitgangspunt. PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. Wij bieden ondersteuning bij Wonen, Dagbesteding, Werken, Ambulant, Junior, Onderwijs en Vrije tijd van kwalitatief hoog niveau. Hoe wij dit doen? Door altijd die ene stap extra te zetten en ook écht te doen wat we beloven. Onze passie kent geen beperkingen!

Wat mag je van ons verwachten?
PSW is een stabiele werkgever met een prettige werksfeer. Onze medewerkers maken het verschil. Om ervoor te zorgen dat onze visie door alle PSW'ers wordt uitgedragen, besteden we structureel aandacht aan iedere medewerker. Zij zijn namelijk degenen die onze beloftes kunnen en moeten waarmaken. We investeren daarom in opleidingen, individuele coaching en teamactiviteiten.

Aanvullende informatie
Wij betalen de studiekosten (lesgeld en studiemateriaal). Qua salaris hanteren we de salarisschaal voor studenten, met aanvullend een eventuele onregelmatigheidstoeslag, woon-werkvergoeding, verlofdagen, etc.

Ben jij een zij-instromer? Dan is je salaris afhankelijk van leeftijd en werkervaring in jou vakgebied. Meer info hierover ontvang je tijdens het BBLcafé.

Wil je meer lezen over de ervaringen van BBL-studenten en medewerkers van PSW?

Hier lees je meer! Benieuwd of werken in de gehandicaptenzorg bij jou past?

Solliciteer!
Stuur via deze site je CV samen met jouw motivatie waarom je dit wilt gaan doen. Heb je interesse maar niet de juiste vooropleiding? Neem dan contact op met Lizet Stals, BPV-coördinator 06-53983686 | l.stals@psw.nl

Het BBL-café waar je nader informatie krijgt staat gepland op donderdag 13 april van 16.00 uur-17.30 uur en van 18.00-19.30 uur. Indien je na het selecteren van je brief hiervoor wordt uitgenodigd, ontvang je de verdere info over het BBL-café.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 16, van 17 t/m 21 april 2023.

Week 17 en week 19 is een meedraaimoment gepland op een voorziening binnen PSW. Dit is onderdeel van de sollicitatieprocedure. (Dit kan ook in de avonduren of het weekend plaatsvinden).

Je kan tot en met 31 maart 2023 solliciteren, daarna zal deze procedure sluiten.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.