Mutsaersstichting zoekt een

Bedrijfsjurist gezondheidszorg

Dienstverband

36

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Overige

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals Trauma Centrum Kind & Gezin en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.  

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.  

Momenteel zijn wij op zoek naar een:  

Bedrijfsjurist 

36 uur per week  

Ben jij een zelfstandige en daadkrachtige jurist met ruime ervaring in het adviseren van zowel management als directie in complexe juridische vraagstukken? Ben je in staat zowel te verbinden als te overtuigen? Kun je als natuurlijke gesprekspartner binnen een bestuurlijke en vaak complexe werkomgeving overzicht houden? 

Je komt te werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten.  We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door je gebruik te laten maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.  

Wat ga je doen? 

Als Bedrijfsjurist ben je verantwoordelijk voor de juridische bedrijfsvoering van in brede zin. Je adviseert en begeleidt onze organisatie, management en directie in alle denkbare juridische aangelegenheden en opereert in het spanningsveld tussen risicobeheersing en operationele bedrijfsvoering. 

Jouw kennis en ervaring met betrekking tot verschillende rechtsgebieden, in het bijzonder gezondheidsrecht, zet je in op vraagstukken, dossiers en projecten. Je bent in staat om complexe vraagstukken zelfstandig te begeleiden. 

Je fungeert als inhoudelijke sparringpartner, klankbord en vertrouwenspersoon voor zowel de RvC als RvB alsook management en directie en adviseert zowel gevraagd als ongevraagd.  

Jij bent dé sparringpartner voor de organisatie als het gaat om compliance, governance-, bestuurlijke, juridische en integriteit gerelateerde vraagstukken die spelen en maakt het verschil door mee te denken en je flexibel op te stellen. 

Je adviseert, gevraagd als ongevraagd, de directie en management omtrent compliance, (corporate) governance-, bestuurlijke, juridische en integriteit gerelateerde vraagstukken in de breedste zin van het woord. Je zorgt voor overzicht en volgt de ontwikkelingen binnen onze organisatie, in de markt, in wet- en regelgeving en in de rechtspraak nauwgezet. Je maakt het verschil door mee te denken en je flexibel op te stellen. 

In deze functie vervul je een centrale rol binnen de ondersteuning en advisering van de RvB op het gebied van (strategische) beleidsontwikkelings- en besluitvormingsprocessen en governance in nauwe samenwerking met het de regiobestuurders en de concerncontroller.  

Wie zoeken wij?  

We zijn op zoek naar een bedrijfsjurist die op de juiste wijze wil en kan beïnvloeden en hierin eigenaarschap toont. Bij voorkeur met een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau en minimaal vijf jaar relevante werkervaring en ervaring met betrekking tot gezondheidsrecht. 

Je combineert inhoudelijke deskundigheid met een energieke en overtuigende aanpak. Je signaleert juridische knelpunten en risico’s en acteert daarop door gevraagd en ongevraagd advies te geven. Je bent een generalist en schakelt snel tussen verschillende belangen en vraagstukken. Je werkt zelfstandig en bijt je graag vast in complexe vraagstukken. Je bent een sterke gesprekspartner die stelling durft in te nemen en ondanks eventuele weerstand zaken voor elkaar krijgt. Je bent kritisch, maar verliest het commerciële belang niet uit het oog. Je bent proactief, een teamplayer, neemt initiatief en je bent toegankelijk op alle niveaus. 

We zoeken een professional die makkelijk schakelt en met zowel rechte rug als met tact en sensitiviteit een spilfunctie vervult in aan de ene kant het organiseren van (voorgenomen) besluitvorming over beleid en aan de andere kant een slagvaardige communicatie over genomen besluiten. Deze taak vervul je met een organisatie brede scope: je beweegt je tussen alle gremia en coördineert en bewaakt de besluitvormingsprocessen. Ook heb je een scherp oog voor compliance en bewaak je deze adequaat. Je volgt de ontwikkelingen binnen de sector dan ook op de voet en je weet hier op innovatieve wijze op te anticiperen. 

Wat kan je van ons verwachten? 

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.  

Wil je meer weten? 

Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Lizzy Prins, Team coördinator HRD (06-54743379).  

Meteen solliciteren? 

Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 22-38 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl. De reactietermijn voor deze vacature sluit op: 11 juni 2022.